Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Emerytura z OFE |
Zastanawialiście się kiedyś ile ona wyniesie, jakie są najlepsze fundusze, co zrobić aby była jak najwyższa?W wieku 60/65 lat odbierając emeryturę w wysokości 400-500 zł nikt się nie uśmiechnie i nie powie, że to nie dotyczy jego osoby, no chyba ze będzie to śmiech wariata .400 zł z obu filarów czyli Zus i Ofe - wyobrażacie sobie coś takiego?Zus zalega około 10 miliardów złotych, wszystko co do niego wpływa ( a nawet wiecej - wspomniane zadłużenie - 10 miliardów) przeznaczane jest na wypłate bieżących świadczeń. Myślisz że w Twoich składkach wszystko jest ok bo przychodzą listy?To grubo się mylisz.To nie świadczy o tym że pieniądze zostały przekazane do Ofe.Otóż, dopiero bo wysłąniu specjalnego druku otrzymamy informacje na temat składek przekazywanych do Ofe.Nigdy tego nie robiłeś?Po 10 latach składki przedawniają się i emerytura robi się drastycznie mała. Pośród czytających to osób znajdą sie takie które to zlekceważa, cóż życzę Wam powodzenia i wszystkiego najlepszego, serio! Ale miejcie na uwadze że nie ma w Polsce minimum emerytalnego i możesz ostrzymać ok 100 zł emerytury.Każdy czułby się źle, wiec zajmij się tym już dziś. Robię dziś coś, co w 99 roku kompletnie nie udało się politykom.Uświadamiam Was na jakiej zasadzie to wszystko działa: Twoja pensja ------->Do Zusu trafia 20 % -------> do ofe powinno wpłynąc 7 % często nie wpływa nic, lub tylko część składki, może ona także wpływać z wieloletnim czasami opóżnieniem ( za co należą nam się odsetki) Drodzy Forumowicze, Emerytura to odległy temat i mało kto o tym myśli.Jest to jednak rzecz pewna dla większości z Nas. Zachęcam do dyskusji. Co o tym myślicie? Co możemy z tym zrobić? I czy wogóle Was to interesuje? Moj mail to sir5@onet.eu W razie chęci sprawdzenia składek - pomogę, jeśłi coś wykryjemy, pomogę je odzyskać wraz z odsetkami. Na koniec dodam, że zrobię to za darmo. Nie dajmy się Zusowi. Na koniec proszę spekulantów o przemilczenie mojego posta.Z góry Wam dziękuje.Tych, którym zależy na godnej emeryturze zapraszam do dyskusji na forum i do prywatnej konwersacji na moim mailu. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Emerytura z OFE |
Godna emerytura? Nie w Polsce... Przy każdej rozmowie z jakimkolwiek konsultantem zauważyłem, że podkreślają to, że w Polsce emerytura wypłacana jest z dwóch filarów, ale zapominają o tym, że mimo iż w innych państwach tak nie ma to emerytura jest tam wyższa. Na państwo nie ma co liczyć, lepiej samemu odkładać pieniądze na starość, o ile to tylko możliwe, żeby zapewnić sobie chociaż podstawowe warunki do godnego życia. Człowiek najpierw się uczy, potem pracuje do wieku, w którym już tak na prawdę nie ma już nawet siły na przyjemności i zdrowia do tego.
|
|
Moj mail to sir5@onet.eu W razie chęci sprawdzenia składek - pomogę, jeśłi coś wykryjemy, pomogę je odzyskać wraz z odsetkami. Na koniec dodam, że zrobię to za darmo. No co ty robaczku nie powiesz??????? W razie zalegania przez ZUS każdy sam może się upomnieć i akwizytor nie jest mu potrzebny Za darmo????????????????hahahahahahahahaha a taki drobiazg jak prowizja za transfer to pikuś???????????????????? Nie bądż taki dobry . W przypadku zalegania składek przez ZUS wystarczy napisać ponaglenie i żaden akwizytor nie jest do tego potrzebny wiem bo sam to pisałem dla siebie. A ZUS faktycznie czasami zalega ze składką ale po jakimś czasie przelewa wraz z odsetkami .Moje sładki spływają jeszcze z roku 2000 i odsetki są wyższe niż skladka . Po prostu weź się do roboty jak chcesz z akwizycji wyżyć a nie robisz ludziom wodę z mózgu.
|
|
Godna emerytura w Polsce? Możliwe, ale tylko jesli sami na nią odłożymy, ZUS padnie-jeszcze trochę. Na szczęście ja wiem jak sobie na te emeryture odłożyć-co zreszta czynię. Kasia Arbuz
|
|
ktoś-coś prosiłem o wypowiedz ludzi ktorzy podejdą do tematu normalnie.Fajnie, że potrafisz sam to zrobić i cieszę sie jesli Tobie się udało.Czy ja wspomniałem o jakimkolwiek tranferze?Mowiłem jedynie o sprawdzeniu składek.Dziekuje za wypowiedz i pozdrawiam
|
|
Nie masz za co dziękować ,zawsze udzielę dobrej rady .A co do odzyskiwania składek to jest stary chwyt młodych akwizytorow pewnego OFE ktore wcale nie jest takie dobre. Ja też jestem akwizytorem OFE kolego . Honor akwizytora to podstawa .Nie potrafisz zdobyć klienta uczciwie???to zastanów się nad sensem swojej pracy.
|
|
ktoś-coś powtórzę Ci raz jeszcze : Ten temat nie dotyczy się Twojej osoby, więc schowaj się w biurze i chwytaj za telefon. Chodzi o odzyskanie składek bufonie, dzieki takim jak Ty : 1)Ja musze tracić czas na odpisywanie ( robie to ostatni raz i chcę żebyś wiedział, że przez tak zawistne osoby jak Ty które czępią sie nawet psiego ogona to miasto upada) 2) Straszysz ludzi nie wiadomo czym, pomimo iż odzew jest niezbyt wielki jak na tak poważny temat.Przez to oni bedą mieli mniejsza emeryturę Bo jakiś pajac ma ochotę zarażać wypaczonym pojęciem honoru i opowiada co ja nie zrobie. Ludzie sami musza zdecydować czego chcą a sam jako akwizytor napewno wiesz że nie podchodzą do tematu emerytury tak poważnie jak powinni. Dokładnie jak z polityką, jest takie mądre przysłowie : Ludzie mają takie rządy na jakie zasługują, tak samo z emeryturą, jeśli nie zajmą sie tym teraz, nie zrobią tego już nigdy albo zbyt późno. Proszę Cie, schowaj się już w swoim świecie, bo bardzo nieprzyjemnie rozmawia mi się z takimi osobami jak Ty.
|
|
Nie denerwuj się kolego bo ci żyłka pęknie i kto uratuje ludzi przed katastrofą emerytalną??????? Autor: kaka (188.33.124.---) Data: 25-02-10 15:12 Bo jakiś pajac ma ochotę zarażać wypaczonym pojęciem honoru i opowiada co ja nie zrobie. Wiesz kolego co to jest kodeks etyki zawodowej???? Widzę po twoich postach że nie masz pojęcia a szkoda bo mógłbyś się z niego wiele dowiedzieć. ale puki co to możesz się z nim zapoznać www.pipuif.pl Ludzie sami musza zdecydować czego chcą a sam jako akwizytor napewno wiesz że nie podchodzą do tematu emerytury tak poważnie jak powinni. No właśnie akwizytor jest od tego aby to ludzim uświadomić a nie wciskać jakąś ściemę ze sprawdzeniem i odzyskaniem składek ZUS. Nie musisz tracić swojego cennego czasu starczy że przestaniesz wypisywać bzdury.
|
|
Również polecam Ci pewną lekturę - słownik języka polskiego.I sprawdz sobie to co piszesz :) Pozdrawiam, jak nauczysz się pisać, odezwij się.
|
|
Aha i jeszcze jedno: nie jestem Twoim kolegą.I skończ bredzić zawistny człowieczku
|
|
Autor: kaka (109.243.219.---) Data: 26-02-10 10:04 Również polecam Ci pewną lekturę - słownik języka polskiego.I sprawdz sobie to co piszesz :) Pozdrawiam, jak nauczysz się pisać, odezwij się. Kolego to nie jest sprawdzian ortograficzno gramatyczny. Autor: kaka (109.243.219.---) Data: 26-02-10 10:07 Aha i jeszcze jedno: nie jestem Twoim kolegą.I skończ bredzić zawistny człowieczku Zawistny????? A czego to niby ja miałbym ci zazdrościć ?????????? Tego że podstępnie próbujesz zdobyć klientów???????? hahahahahahahahaha wiesz na czym polega twój problem ???? Na tym że nie radzisz sobie w tym zawodzie .
|
|
Nie kłóćcie się. Moim zdaniem, najlepiej jeśli zlikwidowano by ZUS w obecnej formie i nie uszczęśliwiano ludzi na siłę. Jak chcę mieć emeryturę, to będę odkładał, jak nie chcę mieć, to nie będę - a w obecnej chwili państwo nas na siłę przymusza, aby odkładać. A może ja wolę te pieniądze zainwestować? Kasiu, ZUS nie padnie, póki rządzą politycy o mentalności socjalnej (czyli od SLD do PiS). Póki państwo nie uwolni obywatela prawdziwie od wszelkich zbędnych świadczeń i nie sprywatyzuje pewnych dziedzin, to zawsze będą potrzebne takie instytucje, żeby dawać pracę dla kolesi a zasiłki dla pijaków-nierobów. Bo nie mylmy rozdawnictwa z pomocą najuboższym. Najuboższy nie oznacza najbardziej leniwy czy najbardziej pijany.
|
|
Ahmed zgadzam sie w 100%. Ktoś coś - robisz błędy we wnioskach i frustracje powodowaną słabymi wynikami w pracy wylewasz na forum :) Biedny gościu - ja z chęcią polece ludziom Twoje Ofe - o ile będzie tego warte.Pisz na maila, jak jest na 1 miejscu w rankingu 10- letnim, pomogę Ci w tym zawodzie.Nie bedziesz juz chodził taki sfrustrowany i czepiał sie kazdego :)
|
|
hahahahahahahaha przedziwny tok rozumowania a tym bardziej przedziwna metoda pracy z klientem przedstawicielu francuskiej iinstytucji .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |