Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Instalacje solarne |
Czy jest w Łomży jakaś firma, która zna się na zakładaniu solarów. Jaka jest wg. Was opłacalność takiej instalacji? I czy ktoś z Was ma już ją założoną? Jakie są Wasze opinie na ten temat? P.S. Wesołych Świąt :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Instalacje solarne |
/?/////////////????????? ![]()
|
|
pod bialym w lyskach chyba jest firma co sie tym zajmuje. koszt niby cos unia ma doplacac i moze to sie oplaca zwazywszy ze zywotnosc takiego systemu wynosi ok 15 lat niektorzy mowia o 30 ale w naszych warunkach max 15. sluzy do ogrzewania wody do mycia - niby ekologiczne a wykonane z niebezpiecznych materialow. http://forum.info-ogrzewanie.pl/index.php?showtopic=2291 bigi2004
|
|
Pan Jankowski Andrzej z Nowogrodu zajmuje sie tym. chcesz kontakt to pisz... nie no taaaaaaa
|
|
ok, poproszę jakieś namiary;] dzięki, wesołych świąt;D
|
|
OKI NAPISZ NA E-MAIL djjona@POCZTA.FM PODAM CI NR. KOM. WESOŁYCH ŚWIĄT nie no taaaaaaa
|
|
mam solary i prawdopodobnie zaczą się zwracać za jakieś 15 lat, po tym okresie niestety trzeba będzie prawdopodobnie wymienić niektóre elementy i mam nadzieje że wcześniej nic się nie zepsuje, jednym słowem to walka z wiatrakami
|
|
Z tego co widziałam, to solary zostały opisane na eco-team.pl. Myślę, że jeśli chcesz się dowiedzieć, kiedy instalacja zacznie się zwracać w Twoim przypadku, to najlepiej byłoby się po prostu skonsultować ze specjalistami.
|
|
Naprawdę warto je mieć
|
|
Inwestycja opłacalna, a jeszcze bardziej w połączeniu z rekuperacją. Sam mam tak skonstruowane instalacje w domu i na chwile obecną jestem zadowolony. Montaż rekuperacji zwraca się nie tylko finansowo ale też zdrowotnie.
|
|
Game difficulties include pebbles, cracks, and rocky roadways. To safely leap over them, players must change speed and angle. level devil 2
|
|
Wonderful post on your blog! Very in-depth and interesting descriptions. I would like to acquire additional knowledge granny 2.
|
|
A co ma do tego rekuperacja? Jakiś debil się reklamuje? Jak masz ciepłą wodę na prąd czy musisz w piecu przepalić to się opłaci. Jak gaz to już nie. Opłata stała za gaz jest tak wysoka, że ilość zużytego gazu na ogrzanie wody to grosze. Inna sprawa, ze ciepłą wodę trzeba zużywać. Stare instalacje były wrażliwe na przegrzanie. Wyjedziesz na urlop i wszystko się gotuje. Trzeba było to osłonić od słońca, niektórzy zakładali rolety. Nowe solary podobno nie są już tak wrażliwe, ale nie testowałem to się nie wypowiem.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |