Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kurs pilota wycieczek |
Wiecie może gdzie można w Łomży zrobić kurs pilota wycieczek ? Bo podobno jest na to zapotrzebowanie w biurach podróży.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kurs pilota wycieczek |
PTTK?
|
|
wiem, jest teraz organizowany przez biuro Turlomza.pl na Sienkiewicza, bodajże jakoś w listopadzie w połowie czy pod koniec wiec sie lepiej pośpiesz albo zadzwon do nich
|
|
Jest zapotrzebowanie od kilku lat :) http://turlomza.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=541&Itemid=1
|
|
ja robiłam w tamtym roku kurs właśnie w tym biurze Turlomza.pl i było całkiem fajnie, teraz jeżdżę sobie po Polsce i Europie za free i jeszcze mi płacą hehe napewno warto bo jest duze zapotrzebowanie nawet tu w Łomzy z biur
|
|
Iwcia35 a ile się płaci za taki kursik i co tam na nim jest tak ogólnie? z góry dzięki:) kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką
|
|
za kurs płaci sie cos okolo 950 zł ale w tym są dwie wycieczki w tym jedna na Litwe a druga krajowa i sa znizki dla studentów, zadzwon do tego biura w poniedzialek i sie dowiesz wszystkiego. Ale powiem ci ze kasa bardzo szybko sie zwraca :) wystarczy ze pojedziesz 2 razy na wyjazd z jakims biurem albo nawet raz zalezy na ile dni. Ale wiem jedno ze to biuro potrzebuje pilotów wycieczek caly czas i daje zlecenia a najwiecej w sezonie. Mysle ze warto ja nie żałuje.
|
|
a jak ze znajomością języków obcych? co jest wymagane? kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką
|
|
Jezyki obce nie sa wymagane aby przystapic do kursu, wymagane jest jedynie 18 lat i ukonczona szkola srednia, nie trzeba mieć matury nawet ale swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej. Zadzwon i sie zapytaj
|
|
a to ciekawe że jest zapotrzebowanie... mam ukończony kurs pilota, skończone studia z zakresu turystyki i rekreacji i uprawnienia przewodnickie po terenie Podlasia. w tamtym roku obeszłam wszystkie łomżyńskie biura podróży ze swoim CV i co? zero odzewu.
|
|
Dzięki bardzo za informacje już się zapisałem na kursik w Turlomza.pl na Sienkiewicza. Zajęcia ruszają w połowie listopada. pozdro
|
|
Soul, nie wystarczy raz przejść się z CV, trzeba załapać jakiś kontakt i sie przypominać częściej, biura maja swoją inną robote i nie zawsze maja czas przegladac te CV. Mają swoich stalych pilotow ale tych pilotow jest za mało, ja skonczyam kurs i odrazy mialam staly kontakt i jezdze z grupami, a jedno biuro podrozy poleca mnie nastepnemu i tak to sie kreci... spróbuj jeszcze raz pochodzic i napewno znajdziesz zlecenia. Zycze ci powodzenia
|
|
osobiscie polecam nowator białystok
|
|
http://szort.pl/ognistelaseczki El cóndor pasa
|
|
@Iwcia35: dobrze pisze :) Często bywa tak, że świeżaka od razu po kursie nie przyjmą na stałe do pracy. Na pewien szacunek i uznanie w oczach biura jako pilota trzeba sobie zapracować. Warto zgłosić nawet chęć pojechania raz czy dwa za darmo lub pod okiem doświadczonego pilota który zarekomenduje firmie Twoje zdolności jako pilot.
|
|
Są jeszcze wolne miejsca na kurs pilota wycieczek w Turlomza.pl, tak mi powiedziano. Jeśli ktos chce sie zapisac i dowiedziec wiecej informacji to mozna dzownic 86 216-24-48
|
|
Widze ze kurs cieszy sie powodzeniem. To fajnie, może wreszcie ta turystyka sie rozwinie w naszym regionie. Bo kadry do obsługi turystów to to czego tu potrzeba a brakuje ludzi, szczególnie pilotów wycieczek.
|
|
I jak ten kurs pilota wycieczek ? Są jeszcze chętni ?? Wiecie coś bo w tamtym roku bylo troche osób i byl organizowany ?? Bodajże na Sienkiewicza przez Turlomza.pl 86216 24 48
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |