wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kurs pilota wycieczek

Wiecie może gdzie można w Łomży zrobić kurs pilota wycieczek ? Bo podobno jest na to zapotrzebowanie w biurach podróży.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kurs pilota wycieczek

PTTK?

wiem, jest teraz organizowany przez biuro Turlomza.pl na Sienkiewicza, bodajże jakoś w listopadzie w połowie czy pod koniec wiec sie lepiej pośpiesz albo zadzwon do nich

Jest zapotrzebowanie od kilku lat :)
http://turlomza.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=541&Itemid=1

ja robiłam w tamtym roku kurs właśnie w tym biurze Turlomza.pl i było całkiem fajnie, teraz jeżdżę sobie po Polsce i Europie za free i jeszcze mi płacą hehe napewno warto bo jest duze zapotrzebowanie nawet tu w Łomzy z biur

Iwcia35 a ile się płaci za taki kursik i co tam na nim jest tak ogólnie? z góry dzięki:)

kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką

za kurs płaci sie cos okolo 950 zł ale w tym są dwie wycieczki w tym jedna na Litwe a druga krajowa i sa znizki dla studentów, zadzwon do tego biura w poniedzialek i sie dowiesz wszystkiego. Ale powiem ci ze kasa bardzo szybko sie zwraca :) wystarczy ze pojedziesz 2 razy na wyjazd z jakims biurem albo nawet raz zalezy na ile dni. Ale wiem jedno ze to biuro potrzebuje pilotów wycieczek caly czas i daje zlecenia a najwiecej w sezonie. Mysle ze warto ja nie żałuje.

a jak ze znajomością języków obcych? co jest wymagane?

kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką

Jezyki obce nie sa wymagane aby przystapic do kursu, wymagane jest jedynie 18 lat i ukonczona szkola srednia, nie trzeba mieć matury nawet ale swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej. Zadzwon i sie zapytaj

a to ciekawe że jest zapotrzebowanie... mam ukończony kurs pilota, skończone studia z zakresu turystyki i rekreacji i uprawnienia przewodnickie po terenie Podlasia. w tamtym roku obeszłam wszystkie łomżyńskie biura podróży ze swoim CV i co? zero odzewu.

Dzięki bardzo za informacje już się zapisałem na kursik w Turlomza.pl na Sienkiewicza. Zajęcia ruszają w połowie listopada. pozdro

Soul, nie wystarczy raz przejść się z CV, trzeba załapać jakiś kontakt i sie przypominać częściej, biura maja swoją inną robote i nie zawsze maja czas przegladac te CV. Mają swoich stalych pilotow ale tych pilotow jest za mało, ja skonczyam kurs i odrazy mialam staly kontakt i jezdze z grupami, a jedno biuro podrozy poleca mnie nastepnemu i tak to sie kreci... spróbuj jeszcze raz pochodzic i napewno znajdziesz zlecenia. Zycze ci powodzenia

osobiscie polecam nowator białystok

http://szort.pl/ognistelaseczki

El cóndor pasa

@Iwcia35: dobrze pisze :) Często bywa tak, że świeżaka od razu po kursie nie przyjmą na stałe do pracy. Na pewien szacunek i uznanie w oczach biura jako pilota trzeba sobie zapracować. Warto zgłosić nawet chęć pojechania raz czy dwa za darmo lub pod okiem doświadczonego pilota który zarekomenduje firmie Twoje zdolności jako pilot.

Są jeszcze wolne miejsca na kurs pilota wycieczek w Turlomza.pl, tak mi powiedziano. Jeśli ktos chce sie zapisac i dowiedziec wiecej informacji to mozna dzownic 86 216-24-48

Widze ze kurs cieszy sie powodzeniem. To fajnie, może wreszcie ta turystyka sie rozwinie w naszym regionie. Bo kadry do obsługi turystów to to czego tu potrzeba a brakuje ludzi, szczególnie pilotów wycieczek.

I jak ten kurs pilota wycieczek ? Są jeszcze chętni ?? Wiecie coś bo w tamtym roku bylo troche osób i byl organizowany ?? Bodajże na Sienkiewicza przez Turlomza.pl 86216 24 48

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org