Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Powolne 4lomza |
Od ostatnich czasów powoli działa strona www.4lomza.pl mojemu koledze wogóle niechce się forum włączyć umnie to włacza się ale bardzo powoli to tak jest od świąt uwas też tak lip nie chodzi ????? i co sie dzieje czy 4lomza upada ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Powolne 4lomza |
WoW!!! CUDEM MI WESZŁO PO 15 MIN!!! TYLKO POZAZDROŚCIĆ TAKIEJ STRONY.
|
|
Jacy fachowcy od stronki taka ładowność, speed administruje serwisem PUP-u w Łomży, wszelkie błędy usuwaja po miesiącu. Specjaliści od kilofa. ![]() Zajmuję moje miejsce w świecie Boga: miejsce nie zajęte przez nikogo innego.
|
|
EEEEEEEE....................to aż za miesiąc?
|
|
trrrraaaaaaaaaagediiiaa z tą stroną i to nie pierwszy raz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
MOJA PROPOZYCJA -- PRZENIEŚMY SIĘ NA http://www.elomza.pl/ , JEST O WIELE LEPSZY ,PRZEJRZYSTY I OTWIERA SIĘ NAPRAWDE SZYBKO !!!!!!!!!!!!! daję to pod rozwage administratorom tego portalu!!!!!!!!(śmiem podejrzewać , że ktoś zarabia nie złą kasę pomijając umiejętności owego admina!!)OD ŚWIĄT CHODZI JAK ŻÓŁW I TO CHORY CHYBA!!!!!!!!! bagrmosen
|
|
POMOCY!!!!!!!!!!!! DROGI ADMINIE/BO JAK NIE TO WWW.ELOMZA.PL
|
|
a forum tam jest?? i czat ??
|
|
Niestety, grafika elomza kłóci się z moim poczuciem estetyki. Nieładna... Ja zostaję
|
|
o już chyba roche lepiej!!!!!!!!!
|
|
Moim zdaniem elomza ma więcej informacji i szybciej sie ładuje jest dużo nowych wiadomości, a na 4lomza coraz gorzej!!! Niedług to poza forum to tu nic prawie nie będzie. To jest moje zdanie, ale i tak zostaje na 4 lomza bo działa forum ale gdzie czat. Ale jaśli będzie tak cały czas i nic sie nie zmieni to Bye Bye !!!
|
|
elomza.pl to jeden wielki syf. "Kaszana" zarówno pod względem wyglądu, jak i zawartości merytorycznej. 4lomza chodzi mi bardzo ładnie. Po prostu macie zapchane łącza... Na moim DSL ładowanie http://4lomza.pl zajęło dokładnie 3,85 s Pozdrawiam
|
|
HeHe śLeDcZy wiem że ttu o mnie chodzi stronka wlączyła mi sie nieco szybcjej bo po 45 minutach :D
|
|
a co zemno ???? he he umnie jakoś dobrze wchodzi strona dziś ale wczoraj było Li Pa ale by mogli na tej stronie czata wsadzić chyba że nie może strona przekraczać kilku Gb i nie mogo to rozumiem ale z czatem było by ładniej oki pozdrawiam zostańcie tutaj jeszcze bo Forum Jest :P
|
|
JUZ SPOX CHODZI
|
|
Ja tez chce ponownie dodac swoj glos 'dyssatysfakcji', ze dzialalnosc/performance tej witryny daje duzo do zyczenia i czesto jest po prostu nie do zniesienia. Wedlug mojej opinii, najwiekszym tu mankamentem to chyba jest to, ze ta przepustowosc jest tzw. 'unpredictable' czyli, ze waha sie i jest zroznicowana z dnia na dzien czy nawet z godziny na godzine. Nie zgadzam sie tez z postulowaniem MrS, ze to ma cos wspolnego z 'zapchanym laczem', czy cos w tym rodzaju, bo wtedy podobne problemy bym mial z innymi witrynami, a np. w moim wypadku tak nie jest. Osobiscie to uzywam trzech roznych komputerow podlaczonych do calkiem innych sieci, kazda o b. duzej przepustowosci i doswiadczam tych problemow wylacznie tylko na www.4lomza. Ciekawe! Dodajac, nie wierze tez, ze to ma cos wspolnego tylko z liczba uzytkownikow tej witryny, bo czesto doswiadczam tego zjawiska w poznych godzinach wieczornych, kiedy na pewno wiekszosc innych 'lokalnych' uzytkownikow tej witryny juz twardo spi. Podejrzewam, ze ma to cos wspolnego z konfiguracja jednego z serwerow, przyznajac, ze nie jestem jednak specem w tej dziedzinie. Pozdrawiam, wychu
|
|
Przyczyny szybkości ładowania strony? Na serwerach SPEED miesięcznie generowane jest sporo ponad milion odsłon. Powolne ładowanie sie było wynikiem ogólnie mówiąc "cache'owania". Pracujemy nad tym, aby zwiekszyć wydajność zarówno maszyn jak i aplikacji. Pozdrawiam, mm
|
|
elomza? działa na zasadzie jedynie kopiowania wszelakich artykułów ze wszystkich mozliwych stron www dotyczących naszego regionu. Nawet nie wszędzie raczą podawać źródło w postaci linku. Na 4lomza jej twórcy a przynajmniej Pan Czarek umieszczają oprócz prasówek - własne opracowania danego tematu. Faktycznie był moment że 4 wolno "chodziła" ale po sygnale Śledczego otwieranie mocno przyspieszyło... :) Pozdrawiam a szczególnie mm i cz :) T i g e r ![]()
|
|
Re: Nasze 4lomza |
Tiger ma racje tam zauważyłem że tylko kopjują artykuły z innych stron www o naszym regionie np w www.lomza.pl i takie inne to z takiej rzeczy stona szybko chodzi bo tylko umieszczają linki i reklamy a na 4lomza to chociarz swoje artykułu mają Brawo dla twórcy strony :P no i może że nieraz powoli działa ale to tak nie trzeba panikować hehe a np jak by był czat to napewnie by bardziej strone uciążało a na czat tylko by wchodziło pare osób bo wątpie żeby cała Łomża zeszła się tutaj :) PozDro Dla Twórcy Strony Pana Cezarego ... i ja nie wynosze się z tej strony zostaje :P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |