środa, 06 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Orzeł Kolno & ŁKS Łomża

jestem w szoku po obejrzeniu tego materiałi www.tvlomza.pl

Miasto Kolno na Klub - 120.000 zł ( Orzeł Kolno )
Miasto Łomża - 48.000 zł. ( ŁKS Łomża )

Burmistrz Kolna zoorganizował galę, zaprosił działaczy i sponsorów - potrafi podziękować i pogratulować , potrafi rozmawiać

a u nas

Prezydent Miasta - pozostawię bez komentarza

gdzie ja mieszkam ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Orzeł Kolno & ŁKS Łomża

wiesz co, ja to zostawie bez komentarza poprostu jeden wielki zal .

cS ;d

Ja też "poprostu" pozostawię to bez komentarza. Jeden wielki żal.

Módlta sie...

Z tego co wiem, to w chwili obecnej w Orle gra kilku zawodników ŁKS, czyli tuż za miedzą ;)

miasto musi miec na czeczenów po 2 tys na glowe. a nie na klub

olać czeczenów i ŁKS
RATUSZ ŻĄDZI !!!

Łomża, Łomża, Łomża . . .

wstyd panie brzeziński , to celowa gra prezia i browaru zniszczyć ŁKS w to miejsce powołać nowy klub a potem występować w roli zbawcy i mędrca co to uratował piłke nożna w Łomzy byłoby w sam raz na wybory tylko cos nie wypaliło w tych rachunkach klub wciąz istnieje pewnie spadnie ale będzie istniał zazdroszcze Kolnu że ma takigo burmistrza

Ale nam te 120 tys. nic nie daje. Nasi chcą 2,5 mln na sezon.

A tak z ciekawości ciekawe ile kosztuje sezon w III ligowym Orle Kolno? Pewnie ze 200tys.

Nic dodac nic ujac. Poprostu nasz Ożond Miasta rzadzi. Po co pchac pieniadze w cos, co sie nie zwruci (w cos na czym nie mozna zarobic) to ich domena. Nie powiem nic na temat radnych bo oni i tak glosu nie maja do puki rzadzi pan B. Kolno wydalo 120tys zl male miasteczko ale wiedza ze pilka nozna to promocja, nie to co w Łomży, żeby nie młodzi chłopcy to juz byl + dla ŁKS. Ciekawi mnie tylko PANIE B. po co pan chce inwestowac pieniądze w STADION skoro pan brzydko mowiac chce upadku ŁKS.
Po co na to wydawac pieniadze. Niech Pan przyjdzie na stadion na najblizszy mecz i uswiadomi sobie czemu Pan nie chce dac pieniedzy na PROMOWANIE MIASTA. Przeciez teraz w ŁKS graja młodzi chlopaki ktorzy przychodzili na stadion na treningi po to by reklamowac Łomże po to by zostac kiedys kims, po to by powiedziec że grałem w tym klubie by Łomże reklamowac a przy pana polityce to ci pilkarze powiedza raczej cos o PANU a nie o tym ze cos bylo fajnego w tym klubie. Troche sie zagalopowalem sorrki.

Pytanie do prawdziwych kibicow....
Mam prosbe czy ktos by mogl napisac jakis list otwarty do innych klubow o pomoc? i drugi list. Czy ktos by mogl napisac list otwarty do sponsorow o pomoc ?
Chodzi mi dokladnie o to ze skoro Ożond Miasta nic nie moze zrobic to moze my kibice pomozemy jeszcze w inny sposob, mysle tu o napisaniu ogolnego listu bez wpisywania do kogo co i jak by kazdy z nas mogl takie pismo wyslac do roznych firm i roznych klubow o pomoc.
Wiem ze w swiecie kibicowskim zyjemy malo z kim no ale skoro nasze wladze nie sa w stanie pomoc to moze my ruszymy z jakas akcja a nie tylko umieszczanie reklam w Łomży gdzie naprawde ciezko znalesc "GŁÓWNEGO" sponsora w tak cieżkiej sytuacji. Jak by ktos napisal takie 2 listy prosilbym o przeslanie go na maila do mnie zip@o2.pl

Prosze rownież o podanie nr konta bankowego KLUBU bo nie moge takiego nigdzie znalesc.

Pozdrawiam

wystarczyło by obciąć premię tym urzędasom i ŁKS spokojnie utrzymywał by się w 2 lidze ;-D

Ucinajac im pieniądze nie zmusisz ich i te obciete pieniadze trafily do ŁKS'u

Ci nasi - prezydenciki - brzezinski i sroczynski - to chyba maja nas za durni ? mysla ze czas zagoi rany !!! to najgorsi wlodarze naszego miasta w calej historiiiiiii ,,, WYBORY NIEDLUGO i mysle zeby zaczac rozmawiac z rodzina , kolegami - kolezankami i znajomymi o cyrku jaki mamy w naszym miescie !!! a to napewno zaprocentuje !!!

mario

To skoro mamy taki świetny klub to gdzie Ci sponsorzy? Kurator się wypowiadał przed wznowieniem rozgrywek, że bo rozwiązaniu umowy z browarem będzie sponsor taki, że browarowi zrobi się głupio. Można było z tego wnioskować że będzie to firma o podobnym profilu i podobnej działalności. Mija tyle czasu i cisza.

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

a już rozmawiam z kim sie da z rodzina z kolegami z pracy i wiem że w tej chawili to trzeba byłoby cudu żeby na niego zagłosowali i nie pomorze napredce klecony projekt sali kulturalno sportowej nie pomogą boiska ze sztuczną nawierzchnią nie będą głosować nie tylko ze względu na ŁKS ludzie widza brak pomysu na cokolwiek na miasto

papkarol- widać że czytasz to, co chcesz przeczytać, a potem siejesz swoje pierdoły, bo ja jeszcze doczytałem,że w tej rundzie nie da się podpisać umowy z nikim innym na sponsora strategicznego. Dopiero z nowym sezonem. Teraz prowadzone są rozmowy, a sponsor, który ma wykładać pieniądze, na pewno chce wiedzieć na co ma je wydawać, czyli na pewno śledzą sytuację na trybunach i czy ludzie w gorszych chwilach nie odwracają się od ŁKSu, bo gorsze chwile mogą przyjść zdecydowanie szybciej jak te lepsze. A tacy ludzie jak Ty, sytuacji nie polepszają. A takie akcje typu odśnieżanie boiska przez kibiców mówi samo za siebie, bo np. w Suwałkach, takiej mobilizacji ze strony kibiców nie było, a teraz drużyna przeciwna, domaga sie walkowera. U nas mimo chwilowej lipy (wierzę w to że chwilowej),są ludzie którym jeszcze zależy, więc jak masz pisać nie zastanawiając sie co, to nie pisz wcale, bo cały trud PRAWDZIWYCH kibiców marnujesz.

łomżyniak_: "Ale nam te 120 tys. nic nie daje. Nasi chcą 2,5 mln na sezon."

Widze że nie zrozumiałeś postu. W takim razie przedstawię Ci proporcje.

Kolno - 11 tys. mieszkańców, dofinansowanie dla klubu 120 tys. zł.
Łomża - 63 tys. mieszkańców, dofinansowanie dla klubu 48 tys.

Widzisz już różnicę?

Nawet gdyby w Kolnie dla Orła dali 48 tys. a w Łomży na ŁKS 120 tys., to i tak w Kolnie wychodziło by proporcjonalnie więcej.

Kolno - 10,91 zł z jednego mieszkańca
Łomża - 0,76 zł z jednego mieszkańca

Kolno (jeden mieszkaniec daje 1gr) maja 11tys zl
Łomża (jeden mieszkaniec daje 1gr) mamy 63 tys zl

Co daje prawie 1/6 sumy. Na razie nie ma co sie dziwic sponsorowi ze nie chce dac pieniedzy, przeciez to klub Miasta nie jakas spolka. Poki miasto nie wylozy konkretnej kasy to na co mozemy liczyc. Oczy to nam wyjda jak Pan B. znowu wygra wybory. Trzeba by pewnie pogadac z biskupem to moze cos by pomoglo. :)

Czekam dalej na jakies pisma od was. Sam jak bym napisal to raczej by sie sponsor nie znalazl :) hehe

Myslalem jeszcze o liscie do Urzedu Miasta Łomża z podpisami kibicow ludzi ktorym jeszcze zalezy na ŁKS\ie moze to by pomogl bo przeciez z naszych podatkow ci cwaniaki maja prace i dzieki naszym glosom tam sa.

Pozdrawiam

My tu rozprawiamy o Orle i ŁKS-ie, ale co powiecie o drużynie MKS Mielnik, pochodzi z małej wsi w województwie podlaskim, powiat siemiatycki, i jest najwyżej notowaną drużyną w tabeli III ligi podlasko - warmińsko-mazurskiej, jeśli chodzi o drużyny podlaskie.
Budżet tej drużyny na ten sezon to 200 tys. zł i w całości pochodzi z kasy gminy.
Liczba ludności w gminie.... 2708 mieszkańców !!!.
Prezydent Łomży powinien w tej chwili spalić się ze wstydu.

Ale jak On ma się spalić ze wstydu, skoro według Niego, nie ma się czego wstydzić, ponieważ chce upadku ŁKSu i Mu się to udaje. Co innego żeby dawał,ale mało to wtedy wstyd, ale On nie chce dawać wcale i nie daje. Radni + prezio= najwięksi wrogowie naszego klubu i miasta Łomża. Na zakupy wolą jeździć do Białego, zamiast przyspieszyć budowę hipermarketu w Łomży lub ją już dawno temu zacząć. Bo po co mieć coś w Łomży, jak można mieć w Białymstoku lub w Warszawie?

propponuje zrobic wielki banner na trybuny "brzezinski wypierdalaj !!!"
i jakas piosnke stadionowa urobic !!!

Wszelkie pieniądze wpłacone na konto klubu zabrał by komornik , stąd taka , a nie inna decyzja Prezydenta. Ja od początku jestem za powołaniem klubu kontynuującego tradycje ŁKS , bo tak jak teraz jest , to długo się nie pociągnie. Długu nikt nie umorzy. Jeszcze 1,2 mecze i chłopcy się zniechęcą , a z drużynami z czuba tabeli będą drżeć im nogi. Inne drużyny miały takie sytuacje , a teraz grają nawet w I i II lidze. Ciekawe gdzie są winni tak wielkiego zadłużenia?

Mam pewnie pomysl moze zrobmy zbiorke tygodniowke, ala owsiak, w Łomży. Puszki na wsparcie ŁKS'u skoro sponsorzy nie wyloza kasy, prezydent tez nie, to moze my cos wymyslimy. Tak liczylem ze niech pol Lomzy wrzuci po 1zl to juz sami policzcie ile to moze byc chajsu. Ciekawe jak bysmy uzbierali taki chajs na splate zadluzen ŁKS z zusem i urzedem skarbowym. Co wtedy by zrobil pan P. i mysle ze to by mogla byc ostatnia mozliwa pomoc. Pozniej radzil bym od nowa zalozyc klub.

Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org