Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nie ma USB !!! |
Witam..otóz mam taki problem. Kupiłem kamerkę internetową a okazało się ze niemam z tyłu portów usb.Posiadam tylo 2 z przodu i niechce zeby mi tak kable wisialy.. chyba da się jakoś te porty usb dorobić.. ???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nie ma USB !!! |
Trzeba kupić dostawkę, którą można zamontować w gniazdo PCI. Kupisz to w każdym sklepie komputerowym. W dostawce jest dwa lub trzy wejścia USB.
|
|
Chodzi o coś takiego??? http://sklep.vobis.pl/produktinfo.aspx?symbol=848232
|
|
Tak... to właśnie o to chodzi :-)
|
|
no to tak. ja to kupie podepne tam gdzie bedzie pasowało..i dziala?czy jakies sterowniki jeszcze,i czy jest mozliwosc uszkodzenia kompa?
|
|
Przy WYŁĄCZONYM z PRĄDU komputerze wpinasz w wolny slot tą kartę, uruchamiasz komputer, system sam znajduje sterowniki i od tego momentu wszystko działa. Jeżeli nie będziesz dotykał(bez opaski antystatycznej) palcami podzespołów w komputerze, jak i na tej karcie i zachowasz podstawowe zasady bezpieczeństwa to nic się nie może uszkodzić :-) Jednym słowem nie musisz robić tego w serwisie, umieszczenie urządzenia jest bardzo proste i bezpiecznie i właściwie nie możesz karty umieścić w "złym miejscu", bo rozmiar slotów na to nie pozwala. Jedyna rzecz na jaką możesz zwrócić uwagę to czy masz plomby gwarancyjne na komputerze(dokładniej z tyłu na stykach obudowy lub na śrubkach), a jeżeli gwarancja się skończyła lub nie ma plomb to spokojnie możesz zabrać się za pracę. Pozdrawiam
|
|
dobrze ze napisales wylaczonym z prądu heh,,ja bym na to nie wpadł..na śrubkach niemam a tam niewiem..ale to składak to gwarancja jedynie na poszczególną część a w tym przypadku obudowe sie zakonczy jak zerwe plombe nie?
|
|
na allegro poszukaj, pełno tego jest i tanio:) http://www.allegro.pl/item546668456_hub_usb_4_porty_usb_podkladka_pod_mysz_b_wygodne.html kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką
|
|
Mieczkos2016v: czasem sklepy komputerowe zakładają plomby gwarancyjne, żeby ludzie nie "grzebali" w komputerach. Coraz mniej je się stosuje, gdyż tak, czy owak masz gwarancję na poszczególne podzespoły, a ludzie byli ograniczeni co do rozbudowy komputera, do której notabene mają prawo. Powiem szczerze, że już dawno nie spotkałem się z komputerem, który miałby plomby uniemożliwiające zdjęcie obudowy. Zobacz, czy Ty takich nie masz(prawdopodobnie nie). Jeżeli są to najczęściej dwie łączące boki obudowy z tylną częścią. Jeżeli nie ma żadnej naklejki, która uniemożliwiała by zdjęcie bocznej części od obudowy nie rozrywając jej to znaczy, że takich plomb nie masz. A jeżeli komputer ma więcej niż 2 lata to i tak te plomby już w żaden sposób Cię nie interesują. Małe prawdopodobieństwo, że masz takie plomby, ale wolałem poinformować o tym.
|
|
komp nie ma dwóch lat a obudowe juz i tak mi zdejmowali bo grafika siadala...a i sam zdejmowalem :P niema naklejek.ale w starym kompie który ma juz 8 lat zauwazylem ze są ,,czyli ze smiało moge zamawiac z allegro i wkładać:D dzieki Martusia,kxxn, pzdr :D
|
|
w Polsce wszyscy sa juz wyposazeni w USB, z troska, o los informatyki czytaja ulotki
|
|
Jak komp nie ma 2 lat, to nie chce mi sie wierzyc, zeby nie mial usb z tylu... Moze komus sie nie chcialo wylamac zaslepek na maskownicy, w miejscach portow?
|
|
szaszu mogłabyś sie nie wypowiadać w rzadnym z moich tematów?bardzo cie prosze..zaraz zobacze czy sa te usb
|
|
latwo tez mozna dostac w paryzu
|
|
no niema z tyłu..na dodatek ten wtyk wygląda inaczej niz wyjscia w tych dostawkach tam są trzy wypustki a ja mam te wejscie na 2 podzielone..niewiem czy mnie rozumiecie.:)
|
|
rozchodzi sie o to ze: to by niby pasowało : http://allegro.pl/item542577127_p3_kontroler_usb_na_pci_4_1_dodatowe_porty_usb.html a ja chcialem zamówic to bo wiekszosc ma taki wtyk na 3: http://allegro.pl/item539865189_kontroler_pci_to_usb_2_0_4_1_via_chipset.html od czego to zalezy? moze tez nie bedzie pasował..niewiem juz co kupic. wogole np tu: http://allegro.pl/item539865189_kontroler_pci_to_usb_2_0_4_1_via_chipset.html na pierwszym zdjeciu niby by pasowalo a na nastepnym tez juz są trzy wtyki :P nie rozumiem juz
|
|
czekaj -corka wybila sobie jednego zeba -szczerze - bede teraz z nia,
|
|
To jak juz rozkreciles kompa, to napisz jakis masz model plyty glownej
|
|
już skręcilem hehe to jakies msi zaraz poszukam
|
|
http://allegro.pl/item541137338_msi_k9n_neo_f_v3_nforce_560_socket_am2_salon.html taką mam:)
|
|
OK... I nie rzucilo Ci sie w oczy nic dziwnego na zalaczonym obrazku lub opisie? ;) Ta plyta ma 4 wyjscia USB z tylu... Na samym dole jest obrazek maskownicy, Twoja wyglada tak samo? Bo raczej dziwne by bylo, gdyby ktos Ci ukradl USB z plyty, wiec moze sa tylko schowane? ;)
|
|
ja widzialem te 4 otwory ale w nie sie nie miesciła zadna koncówka usb,teraz wepchnelem na chama i weszło w 2 . w pozostałe 2 tez weszlo ale bardzo bardzo ciezko.. i zacina sie przy wyjmowaniu i wklada sie bardzo ciezko mimo ze juz wkladalem i wyjmowalem z 20 razy moze cos z tą maskownicą nie tak :))) ale i tak dzieki Dran mam 25 zł w kieszeni :) a juz chcialem zamawiać :DD
|
|
No to sprawdz jeszcze, czy maskownica jest dobrze wcisnieta, nigdzie nie odstaje, moze np zaslepki nie wylamane i jakies zlacza nie wystaja na zewnatrz. i czy plyta glowna rowno jest przykrecona. Ogolnie jesli wszystko jest rowno i nie zostalo nic wkrecone na chama, to nie powinno byc takiego problemu.
|
|
:) ja mam taki sam problem, raz jak chcialam podlaczyc aparat i szukalam z tylu dziurki a ona byla z przodu,w laptopie to samo, dziurka z tylu a ja ciagle szukam z przodu, potem zalozylam okulary by zobacyc czy to ta wlasnie dziurka, az musialam zapalic swiatlo, tylko gdzie ten kabel? w tym nowym aparacie ciagle niewiem ktory guzik nacisnac by nie miec czerwonych oczy, gubie sie z ta, technika -berk
|
|
ty szaszu ..w swoja dziurke wsadz ten kabelek.. komp byl skladany przy mnie na szybkiego bo mi zalozyli nie to obudowe co trzeba wiec mozliwe ze nie równo czy cos ale mi to tylko potrzebne do kamerki wiec jak wchodzi to juz dobrze..to bedzie caly czas siedzialo wiec nie bede mial z tym problemu:) Pzdr.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |