sobota, 02 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Obejrzyj... zanim kolejny raz wsiądziesz do samochodu...

http://pl.youtube.com/watch?v=otgH6sFECoM
http://pl.youtube.com/watch?v=MfGQ4ggJlM4&feature=related

Daje do myślenia...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Obejrzyj... zanim kolejny raz wsiądziesz do samochodu...

nienawidze takich reklam bo wlasnie zawsze daja mi do myslenia i to bardzo... do tego stopnia,ze po obejrzeniu tego typu filmikow czuje jakis dziwny strach wsiadajac za kolko :/

To nie są "reklamy" !

heh sorki odruchowo jakos tak napisalam w pozniejszej wypowiedzi jest juz filmiki a nie reklamy - taki blad sie wkradl - wybacz :) byl kiedys na forum link do stronki ze zdjeciami z wypadkow. cos strasznego moim zdaniem-nawet nie obejrzalam do konca-ale jest sens tworzenia tego typu rzeczy. jak napisales daja do myslenia. chociaz sa ludzie,ktorych nic nie rusza,ale jezeli choc dwie osoby na dziesiec(chociaz wydaje mi sie ze wiecej) po obejrzeniu np takich zdjec zdejmie pozniej noge z gazu to bedzie wielki sukces :)

tak w ogole Ptysiu - swietny pomysl z tym tematem,zwlaszcza teraz w okresie przedswiatecznym,gdzie kazdy gdzies sie spieszy...

Dzięki.

http://www.scheurijzer.nl/

Tutaj jest pokazane... Zresztą sami oceńcie. Nie dla ludzi o słabych nerwach i nie radzę przy tym jeść... Straszne...

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

heh no troche takie smutne... Jednak po pierwszych 30 fotkach sie przyzwyczailem do tego widoku heh...

Jednak Temat jak najbardziej na miejscu i w odpowiednim czasie. Popieram takie filmiki

To my kreujemy swój i innych los ! Czasem warto pomyśleć.

________
Malachit

pokazałam ten film córkom,imam nadzieję że niebedzie juz awantury o zapinanie pasów. Dzięki!

gośka17

Dokładnie Malachit dokładnie..

Temat bardzo słuszny i na czasie, gdyż zbliża się okres wyjazdów i to nie zawsze krótkich tras. W sumie w naszym rejonie jak i mieście również niebrakuje tzw. "mistrzów prostej", głównie to oni powinni obejrzeć te zdjęcia i filmy, być może by pomogło choć na krótki czas. W tych czasach młodemu człowiekowi nie jest łatwo kupić jakieś nowe szybkie auto, więc ten post niech odbiorą również rodzice, którzy kupują auta swoim pociechom. Sam znam przypadek gdy dla 17-latka Mercedes był za wolny, na 18-tkę dostał sportową Toyotę i cieszył się nią 3 miesiące, teraz jego rodzice mają mniejszy wydatek bo kupują tylko kwiaty i świeczki. Czy to im coś dało do myślenia? Sam nie wiem... ,więc ,,spieczcie się powoli".

Jechałem niedawno do Kolna. W Kisielnicy na zakręcie, na podwójnej ciągłej wyprzedził mnie jakiś ''kozak''. Zerknąłem w lewo ciekawy cóż to za kierowca. Zobaczyłem tylko dwa czy trzy ciekawe, przyklejone do szyby łebki... . Przede mną jeszcze raz wyprzedził kogoś na podwójnej i zniknął mi z oczu. Idę o zakład, że to taki typ jak ten, co jakiś czas temu, między Nowogrodem a Miastkowem spowodował po pijaku wypadek, a potem przez kilka godzin załatwiał sobie alibi zanim zlecił sąsiadowi odwiezienie do szpitala swoich rannych w tym wypadku dzieci.

Taka kampania uświadamiająca powinna lecieć u nas w TV, a szczególnie właśnie przed świętami i długimi weekendami. Daje do myślenia.

Taka akcja też za wiele może nie dać, chociaż próbować trzeba. Bo co z tego, że każdy z was będzie uważał, daje mu to do myślenia, a trafi się inny pacan i to on spowoduje wypadek? Po prostu trzeba pamiętać, że nie jesteś odpowiedzialny tylko za siebie, ale i za innych ;) Pozdrawiam i oby więcej takich akcji ;)

Głupota Ludzka nie zna granic:(

powinny byc bilbordy przy dordze ze zdjeciami trupow z wypadkow to dopiero da cos do myslenia

Nie koniecznie da do myślenia. Domena Polaków i ludzi bez wyobraźni brzmi zazwyczaj: "Mnie to nie dotyczy" ;) Dopiero aż się na własnej skórze przekonają to zaczyna ich tyczyć, ale wtedy już za późno...

to bylo straszne.... aż mnie ciarki przeszły.....

pazura

Takie filmiki dają do myślenia, niestety nie wszystkim. Mnie zdjęcia z takich wypadków nie obrzydzają, ale jest to tragiczny widok i nie wiem czy byłabym w stanie udzielić pomocy takiej osobie, ale żyjącej :-/ Zawsze byłam przeciwniczką zapinania pasów do momentu wypadku, wtedy kierowałam i miałam zapięte pasy i pewnie dzięki temu nie leciałam przez szybę!!

Filmiki powinny wielu przemówić do rozsądku, ale i strona do której podał link GrubyŁKS, oto link bezpośredni:

http://www.scheurijzer.nl/schokkend.htm

Śpiesz się powoli, zawsze zdążysz na własny pogrzeb!

http://pl.youtube.com/watch?v=sxjocYbbdsk
tu macie według mnie lepsze filmiki :)

Ja już nie wiem co trzeba zrobić by ludziom wytłumaczyć =/ Zobaczcie ile już było wypadków i ofiar śmiertelnych tylko przez wtorek i środę =/ A nietrzeźwych kierowców też było nie mało :| Ludzie wiedzą co się dzieje co roku, a i tak powielają te błędy... Zgrozo...

Zbliżają się kolejne Święta. Oby bez tragicznych wypadków na łomżyńskich drogach...

Obejrzyj koniecznie zanim wsiądziesz w Święta do samochodu:
http://www.youtube.com/watch?v=FjtwAV5RzNw&feature=related

ptysiu i anty blm to ta sama OSOBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a temat dośc MĄDRY I DAJĄCY DO MYŚLENIA

Czasami warto pomyśleć...

coś strasznego

Jakies 2 tygodnie temu, wracając z Bialego, przed zakrętem przed Bożejewem, gdzie potem jest droga opadająca w dół, pewien człowiek w hondzie wyprzedził kolumne samochodów. Warunki byly na drodze nie ciekawe, bo wiatr nawiewał śnieg z pól i w tych miejscach trzeba było zwolnić nawet do 50 km/godz. Ale niewiele ujechałem, a ten nieszczęśnik znalazł się własnie przez te nawiewy w rowie. Nie wiem, co przeważyło szalę, pycha, niedostosowanie prędkości do warunków, czy być może nieodpowiednie opony do jazdy?
Mial na tyle szczęscia, że nie wylądował na drzewie, bo te znajdowało się nie opodal. Życzę rozwagi i rozsądku na drodze.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org