wtorek, 29 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PlayStation3

Czy PlayStation3 kupiony w USA będzie działał w Polsce? Nie chodzi mi o kwestię zasilania, raczej o to czy będzie odtwarzał płyty DVD (zwłaszcza Dvix) i gry kupione w Polsce. Czy są jakieś inne problemy z tym sprzętem?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PlayStation3

Będzie istniał problem ponieważ w USA system nadawania koloru -NTSC , a w Europie -PAL....wiąże sie to z tym że gry kupione w Polsce nie będą działały na konsoli ze"stanów" i na odwrót .... Co do odtwarzania Divx'ów nie jestem pewien ponieważ sam jestem posiadaczem Ps2 i nie potrafi on odtwarzać "diwiksów" choć nowa generacja mogła przynieść nam nieco zaskoczenia skrycie w to nie wierze

Chociaż wszyscy mogą dostrzec zewnętrzne okoliczności, nikt oprócz mnie nie powinien rozumieć sposobu, w jaki zwyciężam. Dlatego po osiągnięciu zwycięstwa nie powtarzam tej samej taktyki, lecz w następnej walce odpowiadam na zaistniałe okoliczności.

to sie da przerobic chyba nawet w Łomży z ntsc na pal

Łomża leży na Mazowszu !

HokusPokus napisał(a):

> to sie da przerobic chyba nawet w Łomży z ntsc na pal
>

pierwsze słysze żeby można było "przerobić" takie rzeczy .. skąd masz takie informacje , a może piszesz tylko aby pisać

Chociaż wszyscy mogą dostrzec zewnętrzne okoliczności, nikt oprócz mnie nie powinien rozumieć sposobu, w jaki zwyciężam. Dlatego po osiągnięciu zwycięstwa nie powtarzam tej samej taktyki, lecz w następnej walce odpowiadam na zaistniałe okoliczności.

Do: on?? - jak się na czymś nie znasz to się nie odzywaj, dobra zasada, warta do zapamiętania na całe życie. To, że posiadasz PS2 i wiesz jak działa nie znaczy, że odbywa się to tak samo w PS3

A co do głównego zapytania, PS3 przywiezione z USA będzie działać w Polsce normalnie, bez żadnych przeróbek i innego tego typu udziwnień. Konsola nie posiada blokady regionalnej, więc gry z dowolnego regionu (USA, Europa, Azja) odpalają się normalnie bez żadnych kombinacji. Występuje jednak pewien problem związany z graniem na normalnym telewizorze - nie wszystkie gry PAL (europejskie) będą działy - czym jest to spowodowane nie wiem. Jeśli natomiast posiadasz telewizor HD problem znika - możesz odpalać wszystko jak leci (oprócz piratów oczywiście). Zasilacz który siedzi w PS3 ma tolerancję w zakresie 110-250V więc nie potrzebujesz żadnych przetworników napięcia czy innych zabawek w tym stylu.

DiVXy - muszę sprawdzić.

Co do problemów, niektóre modele PS3 nagrzewają się, więc należy stawiać w jakimś odsłoniętym miejscu.

Mam nadzieje, że pomogłem.

on?? akurat sie mylisz. nawet jeśli bedzie w NTSC to 99% telewizorów obsługuje ten standard. ten 1% to telewizory starsze niż 15 lat :P

poza tym tak jak mówi 2X4. będzie działać bez jakichkolwiek kłopotów. Podobnie jest z PSP. gry kupione w PL działają na amerykańskiej konsoli. Jak to będzie w praktyce powiem za 2 miesiące: PS3: HDD 80GB, BluRay widziałem ostatnio za 399$

Western Digital - PS3 80GB za 400$ - tanio, na bestbuy chodzą po 500$
Gdzie kupujesz?

w circuit widziałem

poza tym tam lubią ceny wachlować. jednym razem widziałem pewne artykuły za 350$, tydzień później 450 i tak w kółko. więc czasem trzeba poczekać tydzień/dwa na obniżki - choć wtedy nie widziałem żeby tamta cena była w promocji

PS3 nie ma regionu ;) możesz brać ze stanów pesa ;)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ma regiony na filmy br na 100% ale czy na filmy na dvd to nie odpowiem. Na gry regionalizacji nie ma. Divx można odtworzyć na pewno po instalacji linuksa

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org