piątek, 01 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kajaki

interesuja mnie ceny wynajmu kajaku w lomzy ktos jest zorientowany??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kajaki

nom bierzesz z dupy do ust i dostajesz kajak na 24:D

.Jak upadnę to WSTANĘ. ale wtedy TY masz PRZEJEBANE.!

Zizia rozumiem ze wiesz to bo juz korzystalas?

10zł za godzine, ja juz pływałem, warto

kuźwaaa ile??? ja pływałem hmmm w tamtym roku czy dwa lata temu i było 4 zł pierwsza godzina a później 3zł/godzina. wypożyczalnia kajaków na zjeździe

no no no cos takiego.. Stalowa Łapa chyba przepłacił hehe

w wypozyczalni na kompielisku jest za 10 zł kajak czy to duzo wedłog mnie nie bo 5 zł na osobe za godzine to nie jest jakas wygórowana cena
swoja drogą wypozyczalnia na Zjezdzie juz czynna ?

Łomża leży na Mazowszu !

To jest bardzo drogo.
Spływ Krutynią od wsi Krutyń do Łukty-4-6 godzin,
to było ok 15 zł za kajak/canoe -
i wliczony koszt transportu łódek i użytkowników
z Łukty do wsi Krutyń.

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

W Nowogrodzie wynajęcie kajaka dwuosobowego kosztuje... 20zł/ za dobę !

Pływałem dwuosobowym 3godz + dowóz do rzeki, kosztowało nas to 12 zł

polecam stronę http://www.kurpik.pnet.pl/

http://www.kurpik.pnet.pl/

Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Mam pytanko. Czy można legalnie pływać pontonem po rzece?

Myślę, że można pływać nawet na drzwiach od stodoły.

A znacie ceny wynajmu na "przystani" w miejscowości ... przepraszam, zapomniałem nazwy - jadąc z Piątnicy do Bronowa. Po prawej jest taka mała przystań.
I.

Maxxx nie Łukta, tylko Ukta :-) A 10zl za godzine to naprawde wysoka cena, na krutyni sa o wiele nizsze jak kolega wczesniej wspomnial i tereny bardzo pikne. Nie wiem czy dobrze kojarze, ale cos mi sie wydaje ze te kajaki sa M.S.? Mam racje?

161RDC30 masz rację - pomyliłem Uktę z Łuktą koło Ostródy.
Tam też można popływać taniej niż w Łomży.

Indar ...to jest przystań w Krzewie . Mają nowe niemieckie kajaki i po 10 zł godzina, albo 50 zł doba.Są różne trasy.Fajna sprawa :).Możesz zadzwonic i sie dopytać , jeśli Ciebie to interesuje.

Następny zdzierca - wolę Nowogród, bliżej i taniej.

Pontonem możesz pływać jak go zarejestrujesz i wymalujesz na nim numery rejestracyjne.

autochton haha smieszny jestes i co jeszcze trzeba zrobic?? Zaleq

.Jak upadnę to WSTANĘ. ale wtedy TY masz PRZEJEBANE.!

taniej wyjdzie zapłacić w Nowogrodzie...by do tego Krzewa właściciel przywiózł kajaki a potem sobie spłynąć do Nowogrodu :)

ale zdziercy w tym Krzewie :(

Aby zarejstrować środek pływający musimy wykonać następujące kroki:

Na pewno kupić, otrzymać w spadku lub prezencie łódkę lub ponton. ;) Jeżeli nie mamy dowodu zakupu naszego środka w formie faktury ze sklepu lub umowy kupna-sprzedaży, musimy zmierzyć długość naszego pływadła. Następnie organoleptycznie stwierdzić z jakiego materiału został on zbudowany. W przypadku pontonu należy znać również ilość jego komór powietrznych. W celu poznania ilości komór wystarczy policzyć wentyle do dmuchania (bez zapasowych rzecz jasna). Kiedy już to wiemy, spisujemy to wszystko na kartce. Jeżeli jesteśmy z Warszawy to kupujemy znaczki skarbowe za 16 PLN i udajemy się do Biura Administracji i Spraw Obywatelskich przy pl. Starynkiewicza 7/9 do okienka B1. Tam pani w okienku przedstawiamy nasze dokumenty zakupu wraz z kartką ze pisanymi parametrami, lub w przypadku braku takich dokumentów samą karteczkę i na miejscu podpisujemy oświadczenie o tym, że jesteśmy właścicielami rejestrowanej łódki bądź pontonu. Przekazujemy pani zakupione wcześniej znaczki skarbowe i w zamian, od ręki, dostajemy kartę rejestracyjną naszego pływadła.

Dla osób z innych rejonów Polski wystarczy wykonać telefon do własciwego Starostwa lub Biura Ochrony Środowiska i tam powinni uzyskać informacje o lokalizacji własciwego im urzędu. Procedura postępowania jest z pewnością identyczna. W razie wątpliwości podaje dla Warszawiaków numer telefonu, pod którym mogą uzyskać dodatkowe informacje: 629-76-41. W przypadku innego miasta należy zadzwonić do biura numerów (913) i pytać o numer do starostwa lub wspomnianego powyżej biura.

Wracając do domu kupujemy puszkę farby wraz z pędzlem i zgodnie z podanymi na odwrocie naszego dowodu rejestracyjnego parametrami (szerokość i wysokość liter), malujemy na obu burtach naszego krążownika nadane nam numerki. Po wykonaniu tych wszystkich czynnosci możemy spokojnie i bezstresowo wodować naszą łupinkę.

Maxxx, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org