Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Propozycja - nowy dział... |
Polityka - to polityka.... Ogólny - s± tematy różnie różniaste..... proponuję założenie działu: Łomża, czy Łomża - Moje Miasto, jako¶ tak ...mniej więcej :) ....żeby można było rozmawiać o rzeczach zwi±zanych ¶cie¶le z tym miastem, jego problemami, przyszło¶ci±.... Dzi¶ tak sobie przypomniałem, że były kiedy¶ chyba projekty zagospodarowania nabrzeża Narwi, promenada, miejsca do wypoczynku i podziwiania naszej rzeki.... Kiedy¶ była alejka do Lasku Jednaczewskiego, i lasek jako¶ zagospodarowany.... teraz wygl±da to pożal się boże..... ludzie oczywi¶cie jeżdż± tam.... bo co maj± robić..... ale strasznie to wygl±da .....¶mieci się walaj±, koszy nie ma..... !! - straszne .....jak wygl±da teraz sprawa zagospodarowania brzegu Narwi od strony Łomży, zapewnienia możliwo¶ci odpoczynku Łomżan na ¶wieżym powietrzu....? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Propozycja - nowy dział... |
Masz rację! widziałem (za Gierka) plan zalewu po Łomż±. Rysunek od strony Pi±tnicy: zalew na Pólwach, żaglówki, a na brzegu Narwi od strony Łomży promenady spacerowe (tarasowe), z kawiarniami, skwerami, kwiatami i pięknie utrzyman± ro¶linno¶ci±, pomiędzy fontannami.....na tym skończę bo diabli mnie bior±! Zbych
|
|
własnie ...może kto¶, gdzie¶ ma takie stare projekty, rysunki.... albo te całkiem aktualne (je¶li takowe istniej±).... można by je zamie¶cić na stronach internetowych, żeby ludzie widzieli czego nie maj±, żeby co poniektórych mobilizować.... ...ale z tym zalewem to chyba trochę przesada..... Narew jest piękna w takiej postaci.... może poniżej Łomzy ....na wysoko¶ci Lasu jednaczewskiego i dalej........ tylko czy ta mjest miejsce.... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Z tego co wiem do Phare 2002 zgłoszono porzadkowanie ci±gu komunikacyjnego Zdrojowa, Rybaki, Zamiejska, Grobla Jednaczewska. Zdzrzyło się to ostatnio i jest pewna szansa na ¶rodki. Oczywi¶cie miasto musi dołożyć drug± połowę ( w zasadzie pierwsz±). Wydaje się, że jest to jedno z możliwych otwarć tematu zasygnalizowanego przez Was. Inicjatywa godna jest podjecia, ale do tego trzeba stworzyć skuteczne lobby i znaleĽć uczestników przedsięwzięcia w sensie gospodarczym. To może być trochę trudniejsze, ale warto spróbować.
|
|
Popieram calym sercem projekt zagospodarowania terenow nad Narwia. Niewiele jest (niestety) miejsc gdzie mozna zaprowadzic znajomych z innego miasta i powiedziec: "Zobacz w jakim ja pieknym miescie mieszkam..." Pozdrawiam [z cicha nadzieja] :)
|
|
wszystko to jest takie piekne ale powiedzcie komu by sie chcialo cos takiego robic ... kto by wylozyl pieniadze na to...niestety miasto to upada i nigdy nie bedzie tak jak piszecie... czy ktos mysli inaczej???
|
|
Sprawy dotyczace planu zagospodarowania miasta leza (chyba) w gestii urzedu miasta. Wg mnie miasto powinno sie ustosunkowac do tego typu pomyslu... :)
|
|
Całym sercem jestem za!!!!!!!!!!! Tylok niech kto¶ sprawdzi wcze¶niej cał± sprawę z tym zalewem! Mamy tak piękn± rzekę że szkoda by było j± zniszczyć do końca! Kiedy¶ wymy¶lono zalew w ¦iemianówce. Dzi¶ jest to zmora ekologiczna! Ci kórzy patrz± na nasz± rzekę mieli przykład przez parę ostatnich lat. Przy niskim stanie wody cały te "syf" spływa, a z nim wszystko co żyje w tej jednej z najpikniejszych rzek. Warto by było wcze¶niej sprawdzić czy przypadkiem dla ładnie zagospodarowanych miejsc po¶więca się tak cudown± nasz± rzekę! Sam wędkuję więc czesto wędruje brzegiem i wszystkie zmiany obserwuje! Bulwary, kawiarnie, turystyka tak ale wszystko bez niszczenia naszej wspaniałej rzeki!!
|
|
Nie trzeba zaraz niszczyć rzeki. bardzo podoba mi sie to co zrobiono w miejscowo¶ci Ptaki k. Kolna. jest tam mini-zalew obok Pisy, choć jest z ni± poł±czony. Bardzo fajne miejsce. Polecam uwadze naszych rajców, niech się zawstydz± , że tak mała miejscowo¶ć ma takich operatywnych ludzi, a w Łomży tylko gadaj±. Jest też możliwe rozwi±zanie typu Stawiski, nie trzeba zaraz stawiać tamy na Narwi, można np. na Łomżyczce, tylko nie u uj¶cia bo się ludzie potruj±. Pozdrowionka.
|
|
Propozycja nowego działu ma sens i pewnie za kilka dni pojawi się ten nowy, - Łomza- . A moze powinien nazywać -Rozwój Łomży-, albo -Moje Miasto-. Czyli jak... prosze o propozycje.
|
|
Ciekawy pomysł. godny poparcia
|
|
...zaparcia ;]
|
|
To ja, zainspirowany przez kwiattek'a, proponuję jeszcze jeden dział zatytułowany "Do dupy". Na pewno zauważyliście, ze co pewien czas, w najróżniejszych tematach odzywa się jakiś Smerf Maruda, którego wpis sprowadza się do stwierdzenia, że nie tylko życie, ale w ogóle wszystko jest jak papier toaletowy... Stąd moja propozycja- stworzyć dla nich wszystkich specjalny dział, w którym mogliby zamieszczać swoje głębokie przemyślenia, a nie rozbijaliby dyskusji w innych wątkach tylko po to, żeby zaistnieć.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |