wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
KRÓTSZE WAKACJE-JESTEŚ ZA?

Kolejny pomysł naszych urzędników... więcej informacji na ten temat: http://www.tvn24.pl/-2,1539492,wiadomosc.html Według tego pomysłu koniec wakacji byłby 15 sierpnia, a więcej wolnych w kwietniu i JESIENIĄ. Naprawde czy urzędnicy myślą że młodzież woli wolne jesienią niż w piękne upalne lato. ŚMIESZNE. Ja jestem przeciw. A jednym z powodów jest że nauczyciele są zmęczeni szczególnie w trakcie matur. I to już mnie dobiło. W żadnym zawodzie nie masz tyle wolnego jak nauczyciel... A wy jakie macie zdanie???

MiSiu

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: KRÓTSZE WAKACJE-JESTEŚ ZA?

Jako studenta nie dotyczy mnie ten proble. Ale jestem przeciw. To jest Polska i tu 2 miesiace sie nic nie robi. Dzieciaki to nie dorośli powiiny miec długie wolne.

No ***** teraz to dojebali równo !!

A to patałachy zaje....,uciąć im dupsk... i będzie po kłopocie bo wyraźnie widać że od tego siedzenia głupieją.

To ten wspomniany brak słońca...

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

A później krzyczą że się młodzież buntuje.........

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

w wakacje mlodziez ma za duzo wolnego czasu, nie ma jak go spozytkowac... z czasem trwania nudy przychodzi inicjacja sexualna, narkotykowa, alkocholowa i *** wie co jeszcze... to wlasnie w wakacje mlodziez pozbawiona jest czujnosci oka pedagogicznego i psychooologa szkolnego. JEDNYM SLOWEM WAKACJE POWINNY BYLI BYC WOGLE ZNIESIONE !!! ZAMIAST TEGO OBOZY PRACY DLA UCZNIOW NIECH BUDUJA AUTOSTRADY I STADIONY !!!!

Fin ty mlonie łatwo tak ci mówic skoro do szkoły nie chodzisz !!

Pawel666: proponowałbym, abyś uderzył się (żeby nie powiedzieć j**nął) w łeb, gumowym młotkiem.

"W żadnym zawodzie nie masz tyle wolnego jak nauczyciel"

Czy wiesz, że praca nauczyciela polega także na:
- sprawdzaniu klasówek (nie jest to jeden wieczór, żaden nauczyciel nie uczy tylko jednej klasy)
- ciągłym dokształcaniu się (taki jest wymóg ustawowy, dotyczący sprawdzania matur itd. itp.)
- prowadzeniu spotkań przygotowujących młodzież do matury (bezpłatnych, poza godzinami pracy)
- wyjazdach, wycieczkach szkolnych oraz ich organizacja (nie jest to dla nauczyciela wycieczka, lecz zwielokrotniony wysiłek wynikający z ogromnej odpowiedzialności, sami wiecie co potrafi dzisiejsza młodzież)
- nauczyciel nie ma całkowicie wolnych wakacji! Również w wakacje odbywają się rady pedagogiczne, przymusowe szkolenia.
- pilnowanie młodzieży na dyskotekach szkolnych (co dla nauczyciela również nie jest zabawą)
- organizacja wszelkich uroczystości szkolnych

i wiele, wiele innych.
Po zliczeniu wszystkich godzin, które nauczyciel przepracowuje realnie, okazuje się, że nauczyciel nie jest zawodem, który ma najwięcej wolnego, ale JEDYNYM ZAWODEM, KTÓRY POŁOWĘ SWOJEGO CZASU PRACY, PRACUJE CAŁKOWICIE ZA DARMO !!!

Następnym razem, zastanów się dobrze co piszesz. Wysiłek nauczycieli włożony w studia, studia podyplomowe, wszelkie szkolenia, taką ilość godzin pracy i przede wszystkim ogromną odpowiedzialność jest całkowicie niewspółmierny do zarobków, które w porównaniu z innymi krajami Unii Europejskiej są SKRAJNIE NISKIE.

Dodam tylko, że nauczycielem nie jestem.

Prowokator

Co to za radośc mieć dłuższe ferie zimowe, kiedy nawet zimy nie ma? W lato można odpocząć na słońcu, wyjechac gdzieś nad morze. Jeśli tak bardzo chcą skrócić wakacje to niech w każdej szkole zamontują klimatyzację, a nie trzeba sie kisić w tej duchocie. Oczywiście nauczyciel otworzy jedno okno koło swojego biurka i mu to wisi, bo mu jest chłopdno, a nie otworzy więcej okien, żeby przeciągu nie robić, bo to nie zdrowe :]

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Pawel66 - jak uważasz, że nauczyciele mają tyle wolnego i jest im tak dobrze - to sam zostań nauczycielem. Zobaczymy, co wtedy powiesz, mądralo!!!!

echh fin.. nie wiem co ty zwykle robiles w wakacje, ale w roku szkolnym to raczej na pewno nie robiles nic :) skoro jestes taki zasadniczy to dawaj dobry przyklad i naucz sie pisac;)

"alkocholowe WAKACJE POWINNY BYLI BYC WOGLE ZNIESIONE" - brawo brawo brawo FIN!:)

! co?

ehh po co człowieka przyzwyczajać do nowych rzeczy :-D

Idiotyzm :/
Te wolne w czasie matur jest ok. Ale po jaki **** zabierać ludziom 2 tygodnie wakacji, żeby je wsadzić w listopadzie??
Mam nadzieję, że to nie przejdzie :)

Pojebało wszystkich :| [ no coments ]

Ja jestem za nie!!! Mi się podoba tak jak jest, a im więcej przerw w roku tym później gorzej wrócić do "rytmu" pracy gdyż znów sie czeka na kolejną przerwie (przy najmniej tak jest w moim przypadku :] ). Rok szkolny od dawna zaczynał się 1 września i można to uznać za swego rodzaju tradycję. A wydaje mi się ze ci nasi (pożal się boże) ministrowie edukacji chcą udowodnić ze coś mogą zrobić (choć nie zawsze idą w dobrym kierunku).

To choroba z Filipin :-) tak na nich działa.

to co się tu dzieje jest przerażające... normalnie po tym jak miałoby to wejść w życie młodzież jeszcze bardziej by sie buntowała ... przynajmniej JA :P FIN żesz Ty kurde mądry ojej ... jest jak jest, ale wakacji kurr nikt nie będzie nam tu zabierac:P

Po to są wakacje,żeby sobie na słoneczku poleżeć i odpocząć od szkoły.dla kogo leżeć to leżeć :-), a łomżyniakom bloki przysłaniają promienie słoneczne no to ja zapraszam do siebie po drugiej stronie narwi.

wakacje sa dla dzieci i tak było zawsze.
Nikt nikomu nie nakazuje pracowac jako nauczyciel...
Jesli chcą zrobić więcej wolnego na wiosne czy jesien to niech zrobią ale co mają do tego wakacje.
Z wakacjami bedzie tak jak i z mundurkami... wprowadziali a teraz rezygnują. Pomysł jakiegoś palanta, którego żona jest zmęczona i taki pomysł podsunęła mężulkowi - pantoflarzowi. Było dobrze w szkołach 20 lat temu ale ONI (czyli wielcy rządzący) muszą coś zmieniąc bo jeszcze ktoś by powiedział ze nic nie robią. A ja i tak uważam że nic nie robią. Zamiast zając się istotnymi sprawami jak np ustanowienia porządnego prawa i pilonowanie zeby go przestegano czepiają się wakacji. Jak by przez tyle czasu komuś to przeszkadzało...;-(

głosujcie na Donalda i jego rząd także następnym razem :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

no pewnie co wam jest!!!!!!!!!!!!!jakie zniesienie wakacji!!!!!!!!!!!toz to chore!!!!!!!!!!dzieci bez opieki to sa i w czasie roku szkolnego,to rodzice za nie odpowiadaja a nie nauczyciele!!!!!!!!!hore!!!!!!!!!!!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org