Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nasza kochana Łomża ... |
...to totalne zadupie. Co raz częściej dochodzę do takiego wniosku odwiedzając różne miasta i miasteczka w naszym kraju. Patrzę na pięknie odnowione starówki, fontanny, ścieżki rowerowe, parki wodne, obwodnice, nowe "biznesy".... Myślę, że nadchodzi czas prawdy, pokazujący kto jak wykorzystał ostatnie lata. Dla Łomży były to lata zmarnowane.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nasza kochana Łomża ... |
Popieram!!
|
|
moze by tak jeszcze jeden kosciol wybudowac? przeciez jest tyle miejsca...
|
|
A my ciągle walczymy o hipermarkety zamiast zadbać, aby Łomża stała się lubiana przez jej mieszkańców i nie tylko.
|
|
to chyba n-ty tego typu wątek na tym forum moze zamiast marudzic byscie sie zorganizowali i cos dla Swojej lomzy zrobili -------------------------- running with scissors
|
|
Nasza kochana łomża tylko i wyłacznie odstrasza i mieszkanców i inwestorów zostaja tylko ci ci musza
|
|
Za 2 czy 3 lata, jesli partia PO dojdzie do głosu zbuduje tu drugi Londyn ;] sen mnie ogarnął...może zobaczę ten Londyn (jedynie) we śnie? ;) jestem ... sobie
|
|
To co my, zwykli mieszkańcy miasta mieliśmy do zrobienia przez ostatnie lata, to postawienie krzyżyka przy właściwej osobie w trakcie głosowania na radnych i prezydenta, których decyzje są motorem rozwoju lub zwoju miasta. Niestety tej lekcji nie odrobiliśmy dobrze. Ja przynajmniej mogę narzekać z czystym sumieniem, bo jakoś tak się składa, że zawsze głosuję na innych niż wyrywają wszelakie wybory.
|
|
jak Ci sie nie podoba w Łomży to droga otwarta. Łomża ma swój klimat. Czego chcesz ? Imprezy massmedia co tydzien zeby co chwile rodzicie przyjezdzali na komende po swoje pijane dziecko ?? Starówka zła ?! OK spoko, okulista 30 zł. Obwodnice ?! Hmm, idź do GDDKiA. Parki wodne ?! heh sorry ale park wodny sie nie utrzyma w Łomży Nowe biznesy ?! Tak, ale nie z radą sklepikarzy.
|
|
zBig napisz o co ci konkretnie chodzi :)))) TESCO hahahahahahahaha Łomża to jest jedno z najfajniejszych i najładniejszy miast tej wielkosci w Polsce, a inaczej twierdzą tylko ludzie z wsiową mentalnością i mega kompleksami, nie mówiąc już że jeśli jest wam źle to jesteście zwykłymi nieudacznikami, bo jesli jesteś zdrowy to świat należy do ciebie, wstań i coś rób a nie narzekaj albo wyjedź do innego super miasta i tam będzie ci po prostu najlepiej... Łomża rulezzzz
|
|
Moim skromnym zdaniem dobrze by było ze nasz kochany burmistrz ( i urząd mijeski ) zaplanował jakies inwestycje aby byly na kilka lat ,p basen dobry w łomży ( sp10 to już stary i ma swoje lata) jakis kompleks o wielkiej powieżchni (scieżki rowerowe ,w nabrzezu Zatoki Narwi aby nasze terny były jakos dobrze zaprojektowane i dla dzieci ,młodzieży i ludzi starszych .Pomysłów jest wiele a robic nie ma komu!!A takie inwestycje by miały pozytywne skutki dla nas i turystów a dla inwestorów co wy nato???
|
|
hahaha kosciol.. koscioly to powinni poburzyc w pizdu 'Still me Till they Kill me.. I love it when they fear me..'
|
|
Autor: set (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 29-09-07 21:20 to chyba n-ty tego typu wątek na tym forum moze zamiast marudzic byscie sie zorganizowali i cos dla Swojej lomzy zrobili ... tak więc set, jesteś pierwszy, wykazuj się. Albo przyznaj że tylko mielesz ozorem. ![]() ________ Malachit
|
|
no z radą sklepikarzy to tu nic niepowstanie....... i to ma być demokracja .. jak zwykle nic niebędzie bo sie okaże że sklep zaduzy ze przepisy co innego mówia a jak trzeba ich znajomkom cos załatwić to sie przymyka oko za pare stówek banda złodzieji wyjebac wszystkich w pizdu z tej rady i zatrudnic kogoś z zewnątrz kto był by choć trochę obiektywny ;)
|
|
duzy: klimat, jaki klimat? Zrób sobie w wakacje wycieczkę po dalszej i dalekiej okolicy. Nie myślę o Augustowie, Mikołajkach, Zakopanem, Sopocie czy Kazimierzu ale o miastach i miasteczkach, o których w większość z nas nie ma pojęcia gdzie leżą dopóki nie trafi do nich przypadkiem. Zobaczysz i poczujesz co to jest klimat i co go tworzy. Jama, Mertro (jest coś takiego?), Stokrotka, Stary Rynek z czerwonego polbruku, pseudo plaża, to nie mój klimat. A może czegoś nie dostrzegam? Janie, myślę, że nie jestem nieudacznikiem choć świat też do mnie nie należy - nie zabiegam o to. Nie jest mi tu źle, gdyby tak miało być mieszałbym gdzie indziej. W zasadzie to niewiele mnie tu trzyma, nawet się tu nie urodziłem. Po prostu widzę, że inni mają to o czym my w Łomży możemy tylko pomarzyć i nie chodzi mi o Tesco czy inny market bo zakupy nie są dla mnie rozrywką. Że Łomża jest jednym z najładniejszych miast? Miłość zaślepia. Rozumiem. Patriotyzm lokalny nie pozwala mi też zaprzeczyć. Ale tak racjonalnie to co mamy tu wyjątkowego? Nic. Pocieszamy się żeby poczuć sie lepiej. Dla mnie Łomża jest jak bańka napompowana w czasie gdy była stolicą województwa. Nie pęknie, ale powoli straci powietrze, którym sztucznie została rozdęta.
|
|
Jan_Serce napisał: "Łomża to jest jedno z najfajniejszych i najładniejszy miast tej wielkosci w Polsce, a inaczej twierdzą tylko ludzie z wsiową mentalnością i mega kompleksami, nie mówiąc już że jeśli jest wam źle to jesteście zwykłymi nieudacznikami, bo jesli jesteś zdrowy to świat należy do ciebie, wstań i coś rób a nie narzekaj albo wyjedź do innego super miasta i tam będzie ci po prostu najlepiej... Łomża rulezzzz" A niby co tu do groma można zrobić? A po za tym zdaje się, że możemy "coś robić" tylko w zakresie swojej własności. Nie mogę wyjść na ulicę i zacząć remont jakiejś kamienicy od tak sobie. Nie wspomnę już o tym, że nie my od tego jesteśmy... Ah tak - oczywiście, że Łomża jest wspaniałym miastem... nasze zabytki są renomowane po prostu dzień w dzień w piękny sposób tak, że aż lśnią. Nawet je styropianem oklejają ( powszechnie wiadomym jest, że styropian na zabytku = zaniknięcie jakichkolwiek kształtów i stylu dawnej piękności ) Przejdźmy do naszej pięknej starówki. Jest ona wyłożona jakże pięknie wyglądającą różową kosteczką szlachetnego pochodzenia ( za sponsorowana została przez jedną z firm zajmujących się sprzedażą owej kostki... haha ). Kolor jest tak idealnie dobrany, że nadaje starówce tak pedalskiego klimatu, że aż się podniecić można. Pora na wspomnienie o naszych genialnych drogach. Na głównych drogach wiodących przez miasto nie spotkamy ani jednego wzniesienia czy też wgłębienia. Perfekcyjna równość. A to za sprawą 1000 obwodnic które posiada nasza piękna Łomża oraz gigantycznego wkładu pieniędzy w stan jezdni. Drogi te są tak równe, że nawet siedząc w pchanej przez kolegę taczce na beton można poczuć się jak w Mercedesie klasy S. Najbardziej uwielbiam jednak to jakim życiem tętni miasto. Codziennie przez miasto przewija się miliony ludzi chętnych do jak najszybszego zwiedzenia wielu ciekawych miejsc jakie posiada Łomża ( np. latem nasza piękna, długa i szeroka plaża miejscowa ) a ruch świateł i neonów samochodowych nie ustaje nawet w nocy. Mamy również swoje wspaniałe kino z najnowszymi technologiami. Na koniec chciałbym powiedzieć o rządzie Łomży, jest on cudowny. Dysponuje pieniądze zawsze w to co trzeba. Nie możliwe jest wykrycie jakiejś nieprawidłowości w jego pracy nie wspominając już o nielegalności. Wszelkie pisma są rozpatrywane błyskawicznie. To chyba tyle. ;]
|
|
A kościołów bym się nie czepiał, bo jak je zburzyć to tylko bloki zostaną i na msze trzeba będzie jechać do Piątnicy lub Kupisk. Taka to jest nasza Łomża.
|
|
Łomża ma swój klimat dla łomżyniaków = dla innych trudno znaleźć atrakcje.
|
|
Nie oszukujmy się ci co nie mają kasy będą zawsze narzekać, bo nie potrafią zorganizować sobie ciekawie czasu. W Łomży jeszcze nigdy nie budowało się tak dużo, samych bloków stawia się teraz 10 na raz na każdej ulicy jest coś budowanego mniejszego lub większego, tyle budynków jest remontowanych. Oczywiście niektórzy by chcieli żeby miasto nabudowało nie wiadomo co i wszystko wyremontowało, jeśli tak chcecie to płaćcie większe podatki, bo na wszystko nie ma pieniędzy i obwinianie władz jest bez sensu bo prezydent nie natrzepie:) Łomże wystarczy porównać do najbliższego podobnej wielkości miasta, czyli ostrołęki... jest bez szans, nawet szkoda gadać, kino mają jedynie fajne to laskę mam gdzie na wycieczkę zabrać:)
|
|
A zresztą z małolatami nie będę dyskutował co w sobotni wieczór siedzą przed kompem, frustracja aż tryska:))) jak by był super basen to pewnie byście tam teraz siedzieli, albo dodatkowo 10 dyskotek to pewnie też byście się bawili hahahahahaha
|
|
OK. Jeśli Łomża jest wyjątkowa to czemu nie jest na liście obok takich miejscowości jak między innymi : Barlin, Barwice, Białe Błota, Bierutów, Bojano, Bolesław, Bychawa; Celestynów, Chełmno, Czarne, Człuchów, Dobrcz, Działdowo, Gdów, Głogówek, Głubczyce, Golczewo, Góra Puławska, Grodków, Ińsko, Kozy, Kórnik, Krajenka, Lędziny, Libiąż, Lidzbark Welski, Małdyty, Michałowo, Mierzecice, Moszczenica, Mysłowice, Narol, Niebylec, Niemodlin, Nowa Ruda, Nowa Sól ... Tam przynajmniej spotkało ludzi coś wyjątkowego ;)
|
|
a jakie sa postepy w sprawie budowy bulwarow nadnarwianskich w Lomzy?
|
|
Jan_serce napisał: "A zresztą z małolatami nie będę dyskutował co w sobotni wieczór siedzą przed kompem, frustracja aż tryska:))) jak by był super basen to pewnie byście tam teraz siedzieli, albo dodatkowo 10 dyskotek to pewnie też byście się bawili hahahahahaha" Tym potwierdziłeś, że sam jesteś małolat. Oczywiście, że Łomża ma swoje zalety i niektóre miejsca są ładne, ale nie ma co się oszukiwać, że jest to podlaskie i niestety mało co tu idzie do przodu... między innymi za sprawą B-stoku. Twierdzisz, że co chwila się coś buduje i rozwija. Podasz może przykład? A nawet jeśli, to chyba nie to co tzreba bo zabytki mamy w słabym stanie, tylko nie liczne są ładnie wyremontowane...
|
|
Ahh a to my mamy jakieś zabytki?:))) co mnie obchodzą jakieś 2 albo 3 zabytki:) miłośnik sztuki?, jak chcesz zabytki to jedz do Krakowa. Przykład? bardzo rozwija się mieszkalnictwo o czym już pisałem i w tym momencie buduje się 10 bloków. Podam na przykładzie głownej ulicy, czyli legionów: zacznijmy od konca, przy BP duży bar, idzmy dalej legionów, powstaje największa piekarnia w Łomży, dalej odremontowany i rozbudowany obiekt handlowy (zielony) na przeciw Prymy, na przeciw jednostki rozbudowany duży budynek pod wynajem (różowy) , na przeciw tej jednostki przy statoilu powstaje duży budynek handlowy, przy pks zostal zburzony budynek w którego miejsce powstanie duży obiekt handlowy. Na przeciw PKS remontowana jest bardzo ładna kamienica. Na przeciw banku PKO powstaje duży budynek z apartamentami a na parterze ma być bank, a dalej to już rondo... To był przykład jak robota we własnym zakresie odmienia nasze miasto, tylko niektórzy są ślepi i dla nich rozwój to tylko tesco:))) albo kolor polbruku na rynku:)))
|
|
Janie, ale ja patrzę na Łomżę egoistycznie. Co mnie obchodzi 10 nowych bloków w których nie będę mieszkał, bar przy BP w którym nie będę się stołował, jeden czy drugi budynek do wynajęcia bo nie skorzystam. Tesco też nie wniesie pewnie nic o czym pisałem na początku. Pozdrawiam
|
|
a co cie obchodzi jakś zabytkowa kamienica w ktorej nie będziesz mieszkal...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |