czwartek, 24 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
DUCHY W NASZYM WOJEWÓDZTWIE?

Witam,

Jak wiecie od wielu lat na drodze do Warszawy na wysokości Jakaci dochodzi do wielu wypadków ze skutkiem śmiertelnym. Słyszałem że, jeszcze przed wojną działy się tam dziwne rzeczy typu: latające ogniki, płacz dziecka pod mostkiem, jakieś dziwne zjawy. Krążą plotki o tym że, ziemia pod nasyp który był usypywany pod drogę była brana ze starego cmentarza żydowskiego który był w Śniadowie „nagrobkami jest wyłożone jedno z podwórek w Śniadowie”. Może posiadacie jeszcze jakieś wiadomości o tym miejscu??

CZY ZNACIE JESZCZE JAKIEŚ DZIWNE HISTORIE Z NASZEGO PIĘKNEGO WOJEWÓDZTWA ??? PISZCIE

KRISTO

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: DUCHY W NASZYM WOJEWÓDZTWIE?

podgladacz w czapce w jednaczewiaku :) buuuuu

To ciekawy temat. Pamiętam, że czytałem kiedyś o tym w jakimś poczytnym tygodniku. Artykuł o tym ukazał się w latach 90, chyba w Super Expresie, ale nie jestem pewien. Opisane tam były niektóre wypadki drogowe z tego miejsca. Wszystkie bardzo dziwne. Tym bardziej, że jest tam prosta droga, bez żadnych nirówności. W tamtym artykule pisano o jednej z hipotez, że sprawcą tych zdarzeń jest bardzo silny strumień (tzw. żyła wodna) pod ziemią. Zginęlo tam faktycznie dużo ludzi. Wiele samochodów, które wypadają z drogi, zapalają się. Znam dwa takie przypadki, bo widziałem je osobiście. Jeden spalił się na początku lat 90 (zginęło 4 osoby), a drugi ze 2-3 lata temu, ale na szczęście nikt nie zginął. Nie jestem przesądny, ale gdy tamtędy jadę, zawsze zwalniam, a do Warszawy jeżdżę często.

NIESTRASZCIE MNIE;]

Heheheh, fajny temat. Nie przecze mozliwosci istnienia takich zjawisk.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

podbijam bo trzeba go kontynuować :))

Do Wieśmina – apropos żyły wodnej to jest możliwa hipoteza bo lasek który jest za Śniadowem nazywany jest bagnem a dlaczego? Dlatego bo faktycznie było tam kiedyś bagno.

KRISTO

TE WYDARZENIA MOŻE MAJĄ TEŻ WPŁYW NA TO CO TAM SIE DZIEJE:

INFORMACJE Z Polski plan wojny w 1938 r.

"O 3.30 obserwatorzy zauważyli ruch Niemców przy kolumnie wzdłuż drogi z Jakaci Starej w kierunku na Szabły Młode i we wsiach Jakać Stara i Jakać Dworna. W tej sytuacji płk. Hertl nakazał dowódcy 18 dać otworzyć ogień, który okazał się pełnym zaskoczeniem dla nieprzyjaciela. Po przygotowaniu artyleryjskim oddziały 71 pp uderzyły z rejonu Szabły stare na bagnety, rozpędziły uciekającego nieprzyjaciela i opanowały Szabły Nowe. Następnie w pocigu za Niemcami zdobyto Jakać Stara i Dworna oraz las na południe od tych miejscowości, wyrzucając w ten sposób Niemców za rzekę Ruż. Ogień artylerii niemieckiej był chaotyczny i mało skuteczny. Walka trwała około 3 godzin zgineło wiele osób."

KRISTO

najlepiej wybrac sie samemu noca i po obserwowac co tam sie dzieje i czy wogole sie cos dzieje

....kiedys zolnierz (uzbrojony) zalozyl sie z koelga ze pujdzie na cmentarz o polnocy (to bylo po wojnie) , idac cmentarzem postanowil odwiedzic grob matki. gdy przykleknal i pomodlil sie po pewnym czasie gdy sie podnosil cos zaczelo go wciagac tak jagby pod grob.. stwierdzonop ze znarl w wyniku zawalu serca.

Poprostu przyklekna na plasz i wkrecil se ze go cos wciaga

4lomza.pl

A skąd ktoś wiedział, co czuł ten żołnierz przed śmiercią? ;)

Strefa 11

Pozdrawiam.

Cytat:

A skąd ktoś wiedział, co czuł ten żołnierz przed śmiercią? ;)

Przypomina mi się Straszny Film 4, kiedy to dwóch czarnych kłóciło się o to, jak kobieta mogła opowiedzieć komuś kto ją zabił :)

Kiedyś idąc w nocy po Wojska Polskiego przy skrzyżowaniu z Sikorskiego, daję słowo, widziałem obraz Matki Boskiej(?), w podświetleniu w takim niezamieszkałym(?) białym domu. Przed tym zdarzeniem nie zażywałem żadnych środków odurzających.

bo stwierdzono zawal serca i taka postawiono teze

4lomza.pl

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org