Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Problem z Windowsem |
Mam maly lecz nie grozny problem, ktory jest troche denerwujacy, gdyz chcac wejsc na partycje wyskakuje okienko Z Komunikatem ODMOWA DOSTEPU. Jednak moge wejsc na nia poprzez klikniecie prawy klawiszem myszki i OTWORZ. A gdy jeszcze rozwinie sie te menu podreczne to na samym jego poczatku jest "Open(O)" i nie wiem co to jest?? moze to przez to nie moge wejsc normalnie na partycje. Tak wg mnie to jakis wirus musial mi sie dostac do kompa. Jesli ktos wiem co z tym zrobic to prosze o jakies wskazowki co zrobic zeby bylo normalnie. Z gory wielkie dzieki:P
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Problem z Windowsem |
zainstaluj Linuksa... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
WIRUS
|
|
To wejdz na ta partycje i zrob tak, zeby widoczne byly wszystkie ukryte i systemowe pliki. Prawdopodobnie bedzie tam plik autorun lub cos takiego, w ktorym beda zapisane akcje typu open itd. Skasuj go i powinno pomoc.
|
|
....ewidentnie ktoś/coś namieszało w rejestrze. ![]() ________ Malachit
|
|
Cos ogolnie namieszalo, ale mysle ze to co napisalem pomoze.
|
|
saneone - "linux is not for everybody" dać dziecku pistolet do ręki...
|
|
no! linux is for everybody :))
|
|
Hehe ... z tematu czysto problematycznego dotyczacego niszowego produktu :D jakim jest Windows ... zrobiła się wymiana zdań na temat linuxa, więc pomyślałem że wezme w niej udział( mam spore doświadczenie jeśli chodzi o ten system ;) ), i powiem tylko tyle: 1: Linux jest dla wszystkich - i nie ma co tutaj sie rozwodzić czy jest trudny dla początkujących czy nie 2: Windows też jest dla wszystkich - tyle tylko, że gratis do niego dostajemy 100000000000000000000000000000000000000 ograniczeń + groźbe nerwicy P.s.: Mam nadzieje, że nikogo nie uraziłem swoimi pogladami. Pozdrawaim.....Widowsiarzy równierz :)
|
|
No wlasnie ciekawe, czemu kazdy temat o windowsie schodzi na linuxa? Nie przesadzacie troche? Ktos pisze z problemem, a Wy mu "zainstaluj linuxa"... Swoja droga, ciekawe czy autor raczy poinformowac, czy cos pomoglo ;)
|
|
Wpisz w google "ComboFix" pobierz, uruchom i powinno byc dobrze
|
|
smurfy w jednostce siedza i kabelki kradna! cos o tym wiem... raz go zauwazylem, ale nie sposob byl go zpalac...spryciarz jeden! nastepnym razem go zlapie! i zrobie sobie z niego breloczek :)) pozdrawiam ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
sciagnij se przeróbke pewnego programisty windowsa xp malcolm IV edition śmiga bez zarzutów ma usuniete różne pierdoły wyglada jak wista zajmuje 400mb i instalka trwa 15 min :P zero stresu zero problemów nawet linux mu niepodskoczy... ;)
|
|
DZIEKI!!! ZA PORADY ALE NIC Z NICH NIE POMOGLO. JUZ WIEM CO SIE STALO. W REJESTRZE MIALEM KLUCZ ZAINFEKOWANY PRZEZ TROJANA. SCIAGNALEM PROGRAM TROJAN ROMOVER I WSZYSTKO JUZ JEST DOBRZE:D PZDR 4 ALL
|
|
100% ludzi którzy mają problemy z Windowsem mają nielegalne kopie, sam posiadam Winndowsa i nigdy nie miałem żadnych problemów, około cztery lata miałem XPsp2 i tylko jeden format przez cztery lata, teraz mam Viste od marca i jeszcze nie miałem żadnego problemu, a więc może warto zainwestować te kilka stówek na pare lat plus dobry antyvirus i też nie żaden darmowy tylko coś godnego uwagi. Miałem antivirusy darmowe i powiem że najgorszy płatny jest lepszy od najlepszego dema.
|
|
"Autor: VIP_1 (80.240.164.---) Data: 28-09-07 16:53 100% ludzi którzy mają problemy z Windowsem mają nielegalne kopie, sam posiadam Winndowsa i nigdy nie miałem żadnych problemów, około cztery lata miałem XPsp2 i tylko jeden format przez cztery lata, teraz mam Viste od marca i jeszcze nie miałem żadnego problemu, a więc może warto zainwestować te kilka stówek na pare lat plus dobry antyvirus i też nie żaden darmowy tylko coś godnego uwagi. Miałem antivirusy darmowe i powiem że najgorszy płatny jest lepszy od najlepszego dema." Hahahhahahahah. Rozwaliles mnie tym tekstem :)) Rozumiem, ze jak ty czegos nie widziales to to nie istnieje ? :>> Za kogo ty sie uwazasz? Ja mam legalnego windowsa, nieustannie aktualizowanego. Powiem wiecej: po niektorych aktualizacjach firmowanych przez MS system wyraznie sie wykladal! Koles, skoncz bajki pisac, profesjonalisto od 7 bolesci. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
ja mam orginalnego XP takze sp2 i ciagle musze formata robic z roznych wzgledow....... ale na drugi windows jak narazie kasy brak a w podrobki sie nie bawie
|
|
loosac zupełnie nie masz racji !!. Miałem oryginała i była to jedna wielka kicha !!. Myślę że zależy to raczej o wersji kompilacji i konfiguracji kompa a nie od wersji pirackiej, bądz nie. A kompilacji samego XP było kilka, nie mówiąc już o konfiguracjach kompów. ![]() ________ Malachit
|
|
Jasne że działanie systemu zależy od kompilacji i ustawienia komputera, a mówiąc po ludzku, od kolejnej aktualizowanej wersji programu, systemu, itd. Wiadomo, że kupując oryginał ma się pewność, że mamy kompletne oprogramowanie, a przy ściąganych piratach jest z tym czasami różnie. Choć znam ludzi używających prawie wyłącznie piratów, od systemu operacyjnego, przez wszystkie aplikacje, gry, antywirusy i całość działa ekstra. Nie ma tu żadnej filozofii, najprostsza wiedza, którą każdy może poznać w sieci. Jeśli chodzi o programy antywirusowe, to lepiej ściągnąć sobie wersję testową, demo, sprawdzić jak program działa, te kilka miesięcy, niż wydać od razu kilkaset złotych, a potem wkurzać się, że antywirus nie daje żyć, bo na okrągło są komunikaty, z którymi „nie wiadomo”, co robić. Co, do Linuxa, to już ktoś fajnie kiedyś napisał, że wystarczy zapytać na tym forum, o cokolwiek z komputerem, ale i o sposób na grypę, myszy w piwnicy, czy męża pijaka, a i tak zawsze pojawi się głupiutki dzieciak, który wpisze Linux. Głupie to jak but, bo jeśli ktoś zechce założyć sobie Linuxa to wejdzie na „linuxowe” strony, gdzie jak „chłop krowie na miedzy” jest wszystko opisane, bez zaglądania na takie fora.:)
|
|
ja na lapku również miałem oryginalnego Windowsa i powiem że po niektórych aktualizacjach system potrafił stawać na nogi po ok 10 minutach (po pewnym czasie wyłącznie go hibernowałem)
|
|
"Autor: Malachit (---.elomza.pl) Data: 28-09-07 18:42 loosac zupełnie nie masz racji !!. Miałem oryginała i była to jedna wielka kicha !!. Myślę że zależy to raczej o wersji kompilacji i konfiguracji kompa a nie od wersji pirackiej, bądz nie. A kompilacji samego XP było kilka, nie mówiąc już o konfiguracjach kompów." ??????????????????? Ale totalnie ciebie nie rozumiem :) czy ty na pewno chciales sie odniesc do mojej wypowiedzi? Tam na gorze mojego posta jest cytat kolesia ktory twierdzi, ze jak ktos ma oryginalnego wina to znaczy ze nie ma z nim problemow. Dodatkowo usiluje ludizom wmowic, ze jak ktos ma problemy z winem to ma wina pirata. No i ja sie z nim nie zgodzilem. Dodatkowo poruszylem temat bledow w samych aktualizacjach do windowsa. Malachit, wez jeszcze raz przeczytaj dokladnie :) -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Zwracam honor loosac !. To ja źle przeczytałem. Oczywista że w tym kontekscie nie odnoszę swej wypowiedzi do Ciebie !. ![]() ________ Malachit
|
|
Nie ma sprawy :) tylko troche sie zdziwilem :) z reszta pozno juz. Nie dziwne, ze trudniej z uwaga i skupieniem, niz w dzien. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |