środa, 30 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pomóżcie nam - apelują do łomżan pracownicy szpitala

Pomóżcie nam - apelują do łomżan pracownicy szpitala- Bądźcie z nami 28.09.07 o godz. 8:00 pod budynkiem Szpitala Wojewódzkiego. Pokażcie, że los szpitala nie jest nam obojętny"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pomóżcie nam - apelują do łomżan pracownicy szpitala

dlaczego dyrektor Jaszewski nie znalazł lekarzy od czerwca bo chyba wtedy sie zwolnili czemu nie zatrudnił lekarzy z Białorusi
dlaczego nie poszukał oszczedności w funkcjonwaniu administracji szpitalnej , dlaczego nie renegocjował kontraktu z NFZ prawdobodobnie Białostocki NFZ odda do Warszawy 33 mln zl
dlaczego tak to wygląda

1. "dlaczego dyrektor Jaszewski nie znalazł lekarzy od czerwca bo chyba wtedy sie zwolnili czemu nie zatrudnił lekarzy z Białorusi "

a pomyślałeś o tym, że miał nadzieję, że jednak się opamiętają i przystaną na mniejsze sumy (które był w stanie zaoferować)?

2. "dlaczego nie poszukał oszczedności w funkcjonwaniu administracji szpitalnej "

konkrety, konkrety... takie pitolenie nie ma znaczenia....

---------------------------------------------------------------------------------------------------

tym lekarzom co odejda niech gabinety prywatne pozamykaja.niech lekarzami sie nie nazywaja

Napady na domy o świcie, zakuwanie w kajdany - to karygodne. Minister nagrywa ministra - to orwellowski obraz zdziczałego państwa totalitarnego. Kampania wyborcza na haki - to nieetyczne. W tak miażdżący sposób biskup Tadeusz Pieronek krytykuje rząd i polityków. W rozmowie DZIENNIKIEM biskup apeluje: Niech politycy dadzą nam święty spokój.

Walcie sie na ryj! Banda konowałów! Kaska tylko. Przez tych "lekarzy" co odejdą i pozamykają oddziały, to stracą prace inni pracownicy szpitala...

Średnia płaca brutto w ciechanowskim szpitalu to obecnie ok. 2890 zł. Oznaczałoby to, że pensje najlepiej wykształconych lekarzy miałyby wynosić w przyszłym roku ok. 5780 zł brutto, zaś za trzy lata - ok. 8670 zł brutto.
W Ciechanowie można szpital taki jak w Łomży oprócz lekarzy
podwyżki dostaną pielęgniarki
Uczmy się od mądrzejszych

Saneone> "a pomyślałeś o tym, że miał nadzieję, że jednak się opamiętają i przystaną na mniejsze sumy (które był w stanie zaoferować)?"

nadzieję można mieć, ale swoje trzeba zrobić jak się zajmuje pewne stanowisko i bierze za to konkretne pieniądze.
a tak wogóle to przecież znacznie ustąpiliśmy. chcieliśmy jakiegoś harmonogramu dochodzenia do pieniedzy, o które nam chodzi.

Iść? Pomóc? A kiedy ja potrzebowałem pomocy musiałem czekać po klika godzin w kolejce aż łaskawa pani doktor skończy pić kawke. Przepraszam ale jutro o 8 ja pije kawke

Dziękujemy wam "drodzy" lekarze....Tyle wysiłku społeczeństwa,tyle lat żeby powstał szpital,a teraz dzięki waszej chciwości wszystko djabli wezmą.Szkoda że szpital nie jest prywatny.Strajków by nie było.Mała pensyjka?A doliczyliście dyżury na których najczęściej śpicie(wiem od koleżanki-pielęgniarki),alkohol też nie jast wam obcy.Doliczyliście koperty z "dowodami wdzięczności"?ZADOWOLENI teraz?Dziękujemy i nie do zobaczenia.Niech zostanie ziarno,plewy niech ulecą...

Lekarze- jacy z nich lekarze, niby składali "Przysięgę Hipokratesa" a teraz narażają życie niewinnych pacjentów oraz sprawili że inni pracownicy szpitala prawdopodobnie stracą swoją pracę. "Szanowni lekarze" opamiętajcie się. Czy na prawdę nie macie za co żyć? Inni ludzie (z dobrym wykształceniem) pracują dużo ciężej i nie mają nawet 1/5 tego co wy...

Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA

Kubełek tu nie chodzi o pomoc dla lekarzy pijących kawkę, ale dla tych, którzy zostali przy pacjentach, dla pielęgniarek, położnych, personelu technicznego i innych przcownikow szpitala, ktorzy moga stracic pracę przez strajk lekarzy, a przed wszystkim dla pacjentów łomżyńskiego szpitala. nie wykluczone ze i dla ciebie, bo kazdy moze zachorować

Przepraszam bardzo, ale nie ja spowodowałem zamknięcie oddziałów tylko lekarze. Więc myślę, że to oni powinni zadbać o kolegów i koleżanki z pracy. Zatrudnienie byłych lekarzy nie jest jedynym rozwiązaniem w celu ponownego otwarcia szpitala.

Masz rację, ale wiadomo, że o to nie zadbają, więc zróbmy to sami, bo nie robimy tego dla lekarzy pijących kawkę, tylko dla siebie. Nie chodzi przecież o to, żeby wrócili do pracy ci, którzy do tego doprowadzili, tylko, żebyśmy mieli gdzie się leczyć, bo jeśli nie będzie szpitala, to część z nas da im zarobić tak, czy inaczej - bo będziemy zmuszeni leczyć się w ich prywatnych gabinetach

oddzialy szpitala zakażny i okulistyczny zamknął dzisiaj dyrektor Jaszewski
gratuluję "trafnej " decyzji po zamknieciu tych odzialow trzeba zwolnic
salowe ,pielegniarki pracownikow technicznych i biurowych w skali makro
ekonomicznej ogromne koszta na pewno mniej niz chca lekarze
no trudno postimmy w kolejkach w bBialymstoku wydamy na bilet lub benzyne wezmiemy dzien urlopu chora ta Lomza

aż się cisną na usta nieparlamentarne słowa...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

pij kawke jutro o 8 ale to lekarze zawinili i maja nas wszystkich w d,,,,,

a z jakiego powodu dyrektor musi zamykac oddzialy? pielegniarki sa, salowe sa, a lekarze? nie ma bo im za malo kasy!! a sa i tacy, co zostali mimo wczesniej zlozonych wypowiedzen, bo je wycofali, wiec te oddzialy dalej funkcjonuja

ju84 napisał(a):

> a z jakiego powodu dyrektor musi zamykac oddzialy? pielegniarki
> sa, salowe sa, a lekarze? nie ma bo im za malo kasy!! a sa i
> tacy, co zostali mimo wczesniej zlozonych wypowiedzen, bo je
> wycofali, wiec te oddzialy dalej funkcjonuja

Zamykając oddziały, długi szpitala się powiększają! Totalne błędne koło. A właśnie, gdzie lekarska przysięga? To było tylko rzucenie słów na wiatr?No cóż, ale utrzymanie ich mieszkań, samochodów, nie wspominając o wakacjach za około 3000 zł było by nie możliwe. To tylko i wyłącznie wina lekarzy... A co mają powiedzieć pielęgniarki i inni "przeciętni" robotnicy, którzy pracują czasami w gorszych warunkach za około 1000 zł??

Autor: psilocyber (80.240.166.---)
Data: 27-09-07 20:29

Saneone> "a pomyślałeś o tym, że miał nadzieję, że jednak się opamiętają i przystaną na mniejsze sumy (które był w stanie zaoferować)?"

nadzieję można mieć, ale swoje trzeba zrobić jak się zajmuje pewne stanowisko i bierze za to konkretne pieniądze.
a tak wogóle to przecież znacznie ustąpiliśmy. chcieliśmy jakiegoś harmonogramu dochodzenia do pieniedzy, o które nam chodzi.

---------------------------------------------------------------

Ty to fantasta jakiś jesteś, mieszkasz w zapadłym prowincjonalnym miasteczku a chciałbyś zarabiać jak profesorowie z wielkich miast?

Trzeba się było mocniej przykładać to byś nie trafił do małego miasteczka tylko do szanowanej na całym świecie placówki i tam zarabiałbyś te swoje tysiące.

Śmieszny z ciebie człowieczek z tymi twoimi nie na miarę wymaganiami.

I jeszcze dać się tak Olbrysiowi wmanewrować .... :)) w takie zapewnienia to nawet małe dzieci już nie wieżą nic dziwnego, że was w jajo wyciął a wy mu uwierzyliście, he he he.

ja też jutro o 8 pije kawkę:)

Przewodniczącego OZZL iwszystkich,ktorzy zlozyli wypowiedzenia w kamasze wcielić na pół roku dac parę zł.żołdu i niech zasuwają.Polikwidować wersaleczki na oddziałach niech w koncu przychodza na dyzur,a nie wódeczkę,barabara i spanko.Apel do pielegniarek przestańcie odwalac za nich robote przeciez wiecie co do waszych obowiązków należy.Same musicie nauczyc łobuzów szacunku do waszej pracy.

W którym miejscu przysiegi Hipokratesa jest mowa o obowiązku pracy w łomżyńskim szpitalu? A będąc w kamaszach lekarze zarabialiby wiecej niż teraz więc rząd się na to nie zdecyduje.

Mam pytanka?

1. Czy, drodzy koledzy/koleżanki pacjenci zdarzyło wam się żeby lekarz przyszedł do pracy na pore? np. godz. 8:00 jak zapisane na drzwiach?

...bo mnie nigdy...

2. Czy, drodzy koledzy/koleżanki pacjenci zdarzyło wam się że nie mieliście nic do roboty w pracy i poszliście do domu?

... bo ja zazwyczaj nie...
Ja rozumiem że NFZ płaci za wykonane zabiegi. Ale jeśli np. do urologa trzeba się zaisywać na jakieś 4 miesiące przed wizytą to nic nie rozumiem. A lekarz przyjmuje określoną liczbę osób a potem mu jakiś tam NFZ nie płaci...
Bez obrazy, ale czy Pan lekarz pogrzebie w tyłkach 5 czy 25 osobom to chyba nie robi mu już różnicy (konsekwencje wybranego zawodu). A wtedy nie ma kolejek i ludzie, którzy martwią się o swoje zdrowie mają komfort psychiczny że nie padną z uwagi na brak odpowiednio zapewnionej opieki lekarskiej (gwarantowanej, z tego co pamiętam uczciwie płacąc podatki i inne świadczenia wymagane przez Państwo).

<Ale się rozpisałem ;)>

Może to nie jest wina lekarzy, że muszą pracować na wielu etatach, żeby zapewnić swojej rodzinie godne życie. Tylko że do <chole<r>y> Ci którzy liczą na ich pomoc nie zawsze mają możliwości dorobić. Nie wszyscy mogą mieć dyżury...
I świadomość, że ojciec i matka dziecka muszą przeżywać stres związany z faktem, że ich dziecko urodzone przedwcześnie jest narażone na utratę zdrowia przez protest lekarzy powoduje że krew mnie zalewa.
Moje drugie dziecko urodziło się za wcześnie. I jestem OGROMNIE WDZIĘCZNY wszystkim (absolutnie wszystkim) pracownikom szpitala w Łomży że dzięki ich cięzkiej pracy mam zdrowego synka.
I nigdy Wam tego Szanowni Państwo nie zapomnę.
Ale lekarze - pamiętajcie że szpital to nie tylko Wy. To również ludzie którzy dbają o to aby instytucja w której pracujecie funkcjonowała jak najlepiej...

Życzę wszystkim rozwagi, spokoju.

Pozdrawiam.

PS Ewentualne inwektywy proszę na bremes@tlen.pl.
Jeśli w sprawach merytorycznych to bardzo proszę na forum, nie jestem nieomylny, może ktoś mi parę spraw wyjaśni

@mark
już jesteś żałosna z tym komentarzami... zajmij się może dokształcaniem (pewnie jako przedszkolanka), a nie piszesz bzdury na forum...

Mark wiesz co to kamasze???Obowiązkowe wcielenie do sł.wojskowej za parę PLN żołdu.Tak masz rację nie przysiegali pracować w Łomży,ale przyznaj nie etyczne jest zwalniać się wszystcy od razu.Jezeli nie chca pracować niech odchodzą,zwalniają się,ale selektywnie.Dlaczego przez ich pazerność i brak wyobrazni mają cierpiec setki rodzin pozostalych grup pracowniczych szpitala???Twoje uwagi sa bardzo plytkie i nie na miejscu.

"Autor: mark (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 27-09-07 20:18

Napady na domy o świcie, zakuwanie w kajdany - to karygodne. Minister nagrywa ministra - to orwellowski obraz zdziczałego państwa totalitarnego. Kampania wyborcza na haki - to nieetyczne. W tak miażdżący sposób biskup Tadeusz Pieronek krytykuje rząd i polityków. W rozmowie DZIENNIKIEM biskup apeluje: Niech politycy dadzą nam święty spokój.
"

JAKIE NAPADY NA DOMY O SWICIE? Masz w mozgu poprzestawiane. Aresztowania odbywaja sie tylko i wylacznie na podstawie nakazu, a nakaz wydaje sie jak sa dowody. Maly zakompleksiony czlowieczku gadasz cos o Orwellu? Trzeba byc debilem, zeby walke z przestepcami przyrownywac do terroru!

A co, moze maja wszystkim podejrzanym pisac podania:

Szanowny Panie Przestepco, uprzejmie prosimy o stawiennictwo w prokuraturze (lub w sądzie), w celu umozliwienia nam skazania Pana na wiezienie!

Prosimy o pozytywne rozpatrzenie naszej prosby

Prokurator

Nie no poziom glupoty niektorych obywateli w Polsce normalnie mnie przeraza.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

wiesz jubei trzeba w zyciu znac swoja wartosc. my ja znamy i od teraz bedziemy szanowac siebie i swoje rodziny. dosyc dorabiania. od teraz tylko zarabianie.
tu sa ludzie do leczenia tacy sami jak w warszawie i na ich zdrowie takie same srodki powinny isc. a nie ida. pojedziecie sobie do stolicy regionu czy tez kraju i sie poleczycie. na pewno poczujecie sie leczeni lepiej niz przez jak to mowicie "lomzynskich konowalow"

ps. ostatnio sie mowi o podwyzkach dla mundurowych i to 20%. a podobno na nic nie ma kasy w tym kraju. a no tak, najwazniejsze zeby na kampanie wyborcza wystarczylo...
pamietajcie na kogo zaglosujecie niedlugo

psilocyber: zajmij się może leczeniem, a nie tym ekonomicznymi wywodami, które niezbyt Ci wychodzą...

poczytaj sobie może jak funkcjonuje NFZ i będziesz wiedział jak są rozdzielane pieniądze...
i nie porównuj Warszawy do Łomży, bo wystawiasz swoją osobę na pośmiewisko...
w Warszawie koszty utrzymania są wyższe, więc i ludzie więcej zarabiają...

...tyle że taki mundurowy (np. policjant) może w każdej chwili dostać kulkę (służba) a lekarz ?!, nawet jak coś spieprzy to koledzy i tak go poprą i jak to widać naokoło, nic mu nie będzie. Czy to jest fair wg Ciebie ?!

________
Malachit

to moze skroce swoj wywod jak nie zrozumiales. pojedziesz z lomzynskimi zarobkami do warszawy to zrozumiesz przelicznik. a moze nawet tam sie spotkamy :) po nowych stawkach oczywiscie :)

...przepraszam bardzo!!. W mojej branży, ludzie wykonujący te same czynności, w innych regionach Polski zarabiają 3-4 razy tyle. Mam tego świadomość i się nie rzucam bo taka jest rzeczywistość !. Tu jest Polska B i do tego trza się było przyzwyczaić ! albo 'won z rodzinnych stron'. Co z tego że wyjadę i będę zarabiał te 3-4 razy tyle ?. Zamiast samochodu z czterema kołami kupię z sześcioma ?. Pogoń za błyszczącym miedziakiem i tyle !!

________
Malachit

@psilocyber:
o czym Ty piszesz? o jakim przeliczniku?

mieszkałem w Warszawie parę lat i wiem jakie są tam koszty utrzymania...
prawda jest taka, że zarabiać w Wawie 5000 zł, to to samo co w Łomży 3500...

i się raczej nie spotkamy, bo mam tylu lekarzy w rodzinie, że się raczej wykuruję (o ile zajdzie potrzeba) po kosztach :]

jak bys mial lekarzy w rodzinie ciołku tobyś nie pisał takich bredni na tym forum.

akurat lekarze z mojej rodziny niekoniecznie muszą popierać obecną formę strajku... rozmawiałem wiele godzin na ten temat i wiem co doskonale co o tym myślą... mniejsza o większość...

poza tym nic Ci do moich poglądów...

i nie nazywaj mnie ciołkiem, bo mnie to wkurwia... ok?

dlaczego nie? moge nazywac ciebie ciolkiem tak jak wy lubicie rzucac rozne ciekawe hasla pod moim adresem. zreszta nazywam cie tak nie bezpodstawnie.
w internecie pelna demokracja. zebys sie jeszcze jeden z drugim przyznal kim jestes toby bylo ciekawiej a tak?

hahaha... a po co ja mam pisać kim jestem?
Coś się rozjaśni przez to? nie sądzę...

to może ty podaj dane personalne...

Psi koliberku, ktory w dodatku nie staje (na wysokosci zadania)

100 razy bardziej kasa nalezy sie zolnierzom i policji niz wam. Oni z definicji swoim zyciem gwarantuja bezpieczenstwo takim prostakom jak ty. W razie niebezpieczenstwa to ONI ryzykuja swoje zycie zebys mogl dupe posadzic za stolem swojego wypasnego domu a nie nocowac w lesie ukrywajac sie przed obca armia. To ONI nie maja prawa strajkowac -rozkaz to rozkaz. I oni nie zalatwiaja swoich roszczen placowych szantazujac rzad narazaniem zdrowia obywateli.

Dlatego zamknij dzioba, koliberku pieska podworkowego, ktory z niewiadomych przyczyn uwaza siebie za osobe uprzywilejowana i lepsza od innych. Czasy feudalizmu to bylo w sredniowieczu. Kopnij sie w dupe, to moze ci sie wszystko uporzadkuje bo do tej pory udowadniales wszystkim ze w tej wlasnie dupie ci sie poprzewracalo.

loosac rulez :)

ja ciebie tez. juz rzucam mydelko na podloge....

Widzisz psi ptaszku, lekarze w Polsce udowadniaja, jacy sa odpowiedzialni, jak tylko od nich wszystko zalezy wypinaja sie na ludzi ktorzy im zaufali. Dlatego sam sie chylaj po swoje mydelko. Moze jakis inny piesek ci dogodzi.

psilo tak lubisz się schylać ?? :P

________
Malachit

@psilocyber
hahaha świetny autodiss... brawo

hehe myslalem o tobie z tym mydelkiem. tobie je rzucilem cioteczko

Ty mozesz tylko myslec o tym mydelku, zanim ktos ci porty pozapycha i sockety przeciazy. Jak na razie masz Load Average powyzej 100 (nie mylic z IQ), co chyba zrozumiale jest, skoro swoje madrosci zyciowe pozyskujesz za pomoca

cat /dev/urandom .

szkoda ze nie mozesz w zyciu wykonac

kill -9 $$

mialbys wtedy history blank.

Acha, dla takich co lubia z facetami mozliwe ze w Lomzy tez sie jakis specyficzny bar znajdzie.

....psilo, nie ssij tak mocno bo pisać nie mogę....

________
Malachit

Trenuje do nowej pracy?:P

Nom, nie ma lepszego speca, zna anatomie i fizjologie, wie gdzie nacisnac zeby trysnelo :P

psilocyber wyjdz do nas ,do manifestantów ze swoimi uwagami,taczki czekają przejazdzka za friko.

z postów psilocybera wyłania się ciekawy portret psychologiczny.

Może jakiś specjalista by to ogarnął i tu wrzucił.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org