sobota, 05 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nie jesteście tak zwyczajnie po ludzku ciekawi

Nie jesteście tak zwyczajnie po ludzku ciekawi, jakie są prawdziwe wyniki głosowania? Na pewno jesteście. A jak wiadomo, uczciwi nie mają się czego bać.

My, ludzie uczciwi, na pewno jesteśmy ciekawi jakie są prawdziwe wyniki. To nieuczciwi do cna PiSlamiści nie są ciekawi i wyją swe fałszywe ryje w niebogłosy wobec sprawdzenia...

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nie jesteście tak zwyczajnie po ludzku ciekawi

Najbardziej uczciwy jest wg Polaków Jarosław Kaczyński znając swój podły i nienawistny charakter nie spłodził potomka bezpośrednio. Na szczęście zdecydował że wszystkie geny utylizuje przy praniu ku szczęściu Narodu .

Oto jak działa mechanizm fałszowania wyborów!

Marek Zagrobelny:
🔸 Przez 12 byłem w PiS. Kilka razy uczestniczyłem w tzw. Ruchu Ochrony Wyborów. To jednym słowem partyjny twór, który z jakąkolwiek \"ochroną\" nie ma nic wspólnego. To organ stworzony w pierwszej kolejności do nachalnej mobilizacji PiS-owskich działaczy przed wyborami. A w drugiej? Do fałszowania! \"Szkolenia\" tego czegoś odbywają się w atmosferze nieustannego nagabywania członków i sympatyków PiS do przejmowania totalnej kontroli nad obwodowymi komisjami wyborczymi. Ruch skupia się później bowiem głównie na członkach komisji. Ci ludzie zmuszani są do tego, aby zostawali przewodniczącymi i wiceprzewodniczącymi komisji obwodowych, a później w dniu wyborów do bycia \"pod telefonem\" z szefostwem lokalnych struktur PiS i wykonywania poleceń.

🔸 Ruch Ochrony Wyborów dba przede wszystkim o to, aby odpowiednio instruować ludzi w komisjach jak mają \"pomagać\" PiS, aby wynik wyborów był na korzyść partii. Nie ma tu z mojej strony żadnej przesady !!! Działania te są podyktowane przekonaniem o tym, że liberałowie, Tusk czy Niemcy i tak wybory sfałszują. A więc \"musimy to zrobić MY\". PiS działa tu czysto ideologicznie na bazie popularnych w partii spiskowych teorii. Po prostu zachęca się ludzi do fałszowania głosów. Wyszukuje się w tym celu jak najbardziej chętne do tego osoby i dosłownie instruuje o sposobach i technikach fałszowania. Oczywiście odbywa się to w dużej mierze nieoficjalnie, między słowami oraz najczęściej w rozmowach \"w cztery oczy\" lub gdzieś w przerwach podczas tych rzekomych szkoleń. Same szkolenia mają natomiast część oficjalną, która ma sprawiać wrażanie powagi, merytoryki i informować o procedurze wyborczej. Niemniej jednak dziś widząc na jaką skalę sfałszowano obecne wybory, jestem sobie w stanie wyobrazić nawet to, że odpowiednie instruktaże o falszowaniu podawano i omawiano dość otwarcie - wprost na spotkaniach.

🔸 Nie myślcie, że to wszystko się odbywa tylko i wyłącznie gdzieś na samym dole w kołach lokalnych PiS, w \"Kozich Wólkach\" czy małych PiS-owskich gminach np. tylko na wschodzie Polski. Proceder ten działa i kwitnie bardzo prężnie w całej Polsce na szczeblach wojewódzkich i krajowym. To posłowie oraz ich przedstawiciele w zarządach regionalnych i okręgowych (sekretarze, skarbnicy, członkowie zarządów PiS) są głównymi rozgrywającymi. Następnie współpracują oni ze strukturami lokalnymi PiS w powiatach i gminach. Wcześniej z kolei otrzymują wyraźne polecenia i obowiązek tego typu działania wprost z Nowogrodzkiej.

🔸 Natura i rutyna działania Ruchu Ochrony Wyborów nie jest zbyt wymagająca oraz skomplikowana. PiS-owcy takie postępowanie mają w genach. Nie trzeba ich specjalnie do tego zachęcać. Jednocześnie PiS nie stara się jakoś szczególnie powstrzymywać swych ludzi przed fałszowaniem lub pouczać o tym, że to nielegalne. Politycy PiS dobrze wiedzą, że i tak nie są w stanie zapanować nad ogromną rzeszą swoich działaczy w terenie, którzy są tak żądni krwi Tuska, iż zrobią dosłownie wszystko, aby PiS wygrał wybory. Będą fałszować tak czy inaczej, a zatem… dlaczego im w tym nie pomóc?

🔸 I na koniec ! Ja nie jestem wcale dumny z tego, że byłem tam w środku. Jest mi naprawdę przykro. Wręcz ciężko! Jednak byłem też na szczęście świadkiem i uczestnikiem wielu rozmów. Z działaczami. Z radnymi. Z posłami. To jest to co pozostaje w pamięci. Dziś przynajmniej wiem co ci ludzie mają w głowach, jak myślą, co nimi kieruje i dlaczego to robią. To temat rzeka i nie da się wszystkiego zamknąć w jednym tekście. Ale można dużo mówić i pisać…

#Wybory2025 #WyboryPrezydenckie2025

– Donald Tusk, brnąc w tę awanturę, zapisując się do tej sekcji psychiatrycznej Romana Giertycha, próbuje po prostu odwrócić uwagę od prawdziwych problemów tego rządu, od prawdziwych problemów naszego państwa – stwierdził Sławomir Mentzen

https://youtu.be/RsDoUUnV4ls

”Tu jest Polska!” A nie Polin!
”Tu jest Polska!” A nie Polin!
”Tu jest Polska!” I nie UkroPolin!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

“Bez Boga człowiek ulega odczłowieczeniu”

Nie jestem ciekawy,
jak wyglądałoby ponownie przeliczenie głosów,
przez konia i kastowych.

Bo z góry wiadomo do czego są zdolni.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org