piątek, 18 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Polska spłaca ukraińską pożyczkę. \"Nie wiedziałem, że jesteśmy tak bogaci\"

co pisowski kanalie macie do powiedzenia. Dalej będziecie ludzi oszukiwać a po cichu wspierać banderowców na których tak plujecie teraz jadem bo to potrzebne było wam do wyboru Alfonsia na Prezydenta!!!!!!!!!!!!

kredyt zaciągnięty przez Ukrainę, pomaga spłacić Polska. Była to inicjatywa poprzedniego rządu, którego szefem był wówczas Mateusz Morawiecki. Nie wiedziałem, że jesteśmy tak bogatym krajem, że stać nas na spłacanie ukraińskich pożyczek\" ???????????????????

Koszt samej obsługi długu publicznego w 2024 roku wyniósł Polskę około 80,2 miliarda złotych. \"To są głównie odsetki. I co z tego mamy? Czasem jakiś ambasador na nas napluje. Tyle mamy\" Z odpowiedzi, której udzielił resort finansów, wynika, że w 2024 roku nasz kraj zapłacił swoją część zobowiązania w wysokości 102 010 468 złotych. Druga transza w wysokości ponad pięciu milionów euro miała zostać opłacona do 17 kwietnia. Według MF Polska ma spłacać odsetki do końca 2027 roku.

I co pisowskie kanalie oficjalnie szczekacie na Ukrainę i podburzacie przeciw Tuskowi ludzie a po cichu Polska musi spłacać długi Ukrainy bo tak postanowił pisowski rząd Morawieckiego.

Polska jeden dom

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Polska spłaca ukraińską pożyczkę. \\\"Nie wiedziałem, że jesteśmy tak bogaci\\\"

My Polacy spłacamy od dwóch lat ten Ukraiński dług do spłaty którego zobowiązał się pisowski rząd Morawieckiego. Będziemy go spłacać do końca roku 2027. O tym fakcie nikt z pisowskiej mafii nie powiedział nam Polakom. Ale w czasie kampanii wyborczej na prezydenta podsycał nastroje antyukraińskie dla swoich populistycznych celów. MACIE JAK NA DŁONI JAKIE TO SĄ ŚCIERWA KŁAMLIWE I GDY NAWET ZŁAPIESZ ICH ZA REKĘ TO POWIEDZA ,ŻE TO NIE ICH REKA. W kraju brakuje na wszystko ale pisowska mafia lekką ręką wydaje setki milionów złotych na spłatę ukraińskiego długu obwiniając rząd Tuska a złe gospodarowanie finansami. PRZYKŁADÓW TAKIEGO SYFU POZOSTAWIONEGO W FINANSACH KRAJU PRZEZ PISOWSKA MAFIĘ JEST SPORO . Ten syf teraz musi porządkować rząd Tuska a pisowska mafia robi z siebie ofiary .

Polska jeden dom

Re: Polska spłaca ukraińską pożyczkę. \\\"Nie wiedziałem, że jesteśmy tak bogaci\\\"

Prawie
”Każdy post paplaka to bełkot kretyna”

Takie są Judenraty ichnika i 4Łomża

”Tu jest Polska!” A nie Polin!
”Tu jest Polska!” I nie UkroPolin!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

“Bez Boga człowiek ulega odczłowieczeniu”

Za zgodą Joe Bidena posTępaki “demokracji” warczącej
zastąpili “ferajnę bezrefleksyjnych dyletantów”
czyli PiS - łże-prawicę Kaczora Kaczora

”Tu jest Polska!” I nie UkroPolin!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

“Bez Boga człowiek ulega odczłowieczeniu”

a najwięcej do powiedzenia ma brunatno-czerwona hajhitla wdvpokrata. Jak tam faszysto? Twój boh i car Putin podniósł ci ***** stawki za post antypolski i antykatolicki? Widać. że ostatnimi czasy hajhitlerze, stahlhelm mocniej uwiera w jedną jedyną komórkę nerwową mylnie nazywaną przez ciebie mózgiem.

TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.

PiS PO jedno zło. Krzywomordawiecki obciążył Polskę banderowskim długiem, a Rudy płaci i ukrywa przed nami. Niby rozlicza PiS, ale spłaty ukraińskich odsetek nie rozlicza.

Pieniądze mają być dla żydów nie dla ukraińców
ale...
NIKT nie
PO_wiedział, że w grę nie wchodzą żydzi ukraińscy
czyli cały ich skorumpowany, złajdaczony rząd i oligarchia

Zatem wszystko cacy

.

no co pisowskie ścierwo fakty które ukrywaliście przed Polakami bo wam nie pasują do obecnej populistycznej narracji rzuciły was za te wasze krzywe ryje o glebe!!!!!!!!!!!!!!! Co tak cicho nawet , że nawet wasza szczujnia putinowska respublika nic na ten temat nie dyskutuje, nie szczeka. Klarenbachy , Hołecka , Gujska jakos zamilkli w obawie aby nie powiedziec ludziom prawdy!!!!!!!!!!!!!!!!

A wy elektoracie spłacajcie te setki milionów złotych jeszcze dwa lata bo tak wspaniałomyślnie postanowil rząd Morawieckiego..

Polska jeden dom

a

Polska jeden dom

Bywa i tak. Może wkrótce ta wojna się skończy. Kto tam to wie. W moim przekonaniu Putina trzeba gdzieś namierzyć i odpowiednio osądzić.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org