poniedziałek, 07 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wybory 2025 tak tytułem zakończenia.

Druga tura wyborów. Dziennikarz onetu z którego wyszedł ten paszkwil na Nawrockiego o tym niby sutenerstwie przegrał już co najmniej 10 spraw o zniesławienie. Tak samo w tym szmatławcu o nazwie Fakt na wcześniejszych wyborach prezydenckich w drugiej turze wypuszczono paszkwil że duda niby ułaskawił pedofila.

Tak o to niemieckie media chcą nam wypierać prezydenta.

Teraz Nawrocki powinien wytoczyć proces o zniesławienie temu dziennikarzowi.

Co do piszących tutaj na tym forum.

Popełniacie przestępstwo zniesławienia człowieka powielając informacje którą wypuścił onet.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wybory 2025 tak tytułem zakończenia.

Tylko sąd jest od tego żeby orzekać czy ktoś jest sutenerem pedofilem czy złodziejem.

Jest coś takiego jak domniemanie niewinności.

Duduś nie tylko pedofila ułaskawił, ale gwałciciela własnej córki..!
Ćpający Alfonsio zaś miał szansę szybko oczyścić się z zarzutów POzywając w trybie wyborczym, ale tego nie zrobił, dlaczego?!! Bzdurą też jest zarzut o Niemieckich mediach, bo onet jest POlskim POrtalem, gdzie pracują POlscy redaktorzy i cieszy się jedną z najwyższych ocen wiarygodności czytelników. TVN należy do amerykańskiego właściciela, czy chcesz przez to POwiedzieć, że Trampek przez tę telewizją POlakami manipuluje..? Bzdurą też jest zarzut, że np. Stankiewicz miał mnóstwo procesów o zniesławienie. Wręcz przeciwnie, to np. wasza Kania takich spraw wiele przegrała i ma kryminalną przeszłość.

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

mały puto

tevałen i onet to lewacko-antypolskie szambo medialne.

Ślepe chviszcze nie łapie wykazania, że struktura właścicielska niekoniecznie musi odzwierciedlać ograniczanie niezależności i obiektywności dziennikarskiej. Publikacje onetu o dawna sPOwodowały wiele dymisji, również w obecnym nierządzie, ba nawet były inspiracją uchwalania ustaw jak np. ta słynna piątka la zwierząt JarKacza. Natomiast w sprawie ćpającego Alfonsia w publikacji nikt nie oskarżył wprost o sutenerstwo, tylko przedstawił rezultaty dziennikarskiego śledztwa POwołując się na wiele relacji, z tego dwóch świadków, którzy POPiSali stosowne oświadczenia i są gotowi zeznawać w sądach, a to jest już mocna POdstawa do publikacji. Opinia publiczna ma prawo wiedzieć, a zainteresowany miał możliwość szybkiej weryfikacji sądowej odnośnie zachowania standardów ziennikarskiej rzetelności. Natomiast w sprawie TVN-u reklamacje składajcie o waszego Trampka, tylko, że tam nadal władza stroni od POlitycznej ingerencji w mediach.

Tzw. świadków mogę ci dać bez liku.
Kwestia ceny albo zastraszenia.

\"Ćpający Alfonsio zaś miał szansę szybko oczyścić się z zarzutów POzywając w trybie wyborczym, ale tego nie zrobił\"

Mega debil jesteś!

Aby sąd rozpatrzył pozew Nawrockiego przeciwko Onetowi w trybie wyborczym lub przeciwko komukolwiek innemu to musiałby uznać wypowiedzi czy artykuł za agitację wyborczą.
A agitacja to materiały lub wypowiedzi o charakterze nakłaniającym lub zachęcającym do głosowania w konkretny sposób.

Kasia..

najważniejsze że Polska wybrała:

a czy to SUWERENNA POLSKA czy tam SUTENERSKA POLSKA to jepał PiS

ale będą bony i vouchery dla gawiedzi z podstawowym wykształceniem i dla tych co się brzydzą Unią Europejską ale lubią jej dotacje za ar, i i oczywiście dla wiernego ideowego proletariatu ruskich PiS na wizyty w BURDELU PREZYDENCKIM na Krakowskim Przedmieściu choć możliwe, że nazwa się może zmienić na Dzielnicę Czerwonych Latarni im. obałamuconego P. Jerzego

De.wotka widzi tylko na odległość rzutu swoimi tęczowymi barchanami, bo było już wiele spraw rozpatrywanych w trybie wyborczym z udziałem dziennikarzy i mediów jako strona POzwana. Sąd w trybie wyborczym i tak nie przesądzałby o winie ćpającego Alfonsia, a jedynie zweryfikowałby rzetelność dziennikarzy w przygotowaniu materiału oraz istnienie owych informatorów. Zatem sąd orzekłby, czy dziennikarze mieli uzasadnione POdstawy (zgromadzony materiał i informatorzy) do publikacji, czy też dopuścili się nadużycia łamiąc zasady rzetelnego dziennikarstwa. Zatem ćpający Alfonsio nie miał nic do stracenia, a wiele do zyskania, najwyżej POzew nie zostałby przyjęty. Zatem była to tylko wymówka przed sPOdziewaną POrażką, a z POzwem w trybie zwykłym może być tak jak z Kuchtą, na którego napyszczył Rozenek w \"Nie\" o kontakty seksualnie z małoletnimi. Kuchta też szumnie zaPOwiedział POzew, a minęło już kilka ładnych lat i sprawy niet...

paplik wiesz że ty lamiesz prawo jest domniemanie niewinności i tylko sąd orzeka czy ktoś jest sutenerem.

Nie łamię, bo mam prawo używać dosadnych epitetów w ramach krytyki osoby publicznej, której uwikłanie w mafijne środowisko sutenerów jest POwszechnie znane, sam ćpający Alfonsio chwalił się znajomością z kilkami skazańcami z tego półświatka jak też owi mafiozi też nie omieszkali POchwalić się tym samym. To środowisko, w którym się obracał, bo razem z nimi pracował jako wykidajło.

Widzisz paplakopodobny przygłupie sprawy były i sąd nie dopatrzył się uchybień, więc po jaką cholerę Nawrocki miałby po coś takiego robić wiedząc jaki będzie efekt stary capie. Tu nie było agitacji wyborczej! Sąd barani łbie by nie rozpatrywał takiej sprawy w trybie wyborczym. Idź stary przygłupie!

Kasia..

Duda ułaskawił 130 osób, Kwaśniewski 4302. Komorowski w dwa razy krótszym czasie niż Duda 360.

To co reprezentuje sobą icek paplak to jest zdziczenie połączone z bezczelnością level hard.

Jego trzeba kopać w mordę bez ostrzeżenia i nie wdawać się w inne interakcje i pod żadnym pozorem nie dyskutować.
I niczego nie tłumaczyć.

I niech pozostaje w mylnym błędzie, że nic się po pierwszym czerwca nie zmieniło. Jemu się nie śniło jeszcze, że to jest koniec III Rzeczpospolitej.

tak że ten tegies …

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

„każdy paplak to burak”

i #paplik i #NaszaPol i #Lobo.
Więc przestań hejtować na rympał
...
Przestań hejtować jako rzekomy katolik

”Tu jest Polska!” A nie Polin!
”Tu jest Polska!” I nie UkroPolin!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

a ja Wam powiem abyście się nie zdziwili bo jak pojawią sie nowe bulwersujące informacje o tym człowieku.

Polska jeden dom

połowa Polski nie uzna swoim prezydentem tego typa o wątpliwej reputacji. Wybór takiego człowieka na taki urząd to bluźnierstwo wbrew Boga i wartościom bliskim każdemu prawemu i kochającego swój kraj Polakowi. Nie chodzi oto z jakiej on partii ale o fakt ,że Kaczyński zadrwił sobie z połowy narodu i wystawił obrzydliwego typa jakby w PIS nie było ludzi prawych, szlachetnych. I oto mu chodziło bo jemu był taki typ potrzebny gdyż taki typ gwarantuje mu wykonanie każdego świństwa które pozwoli Kaczyńskiemu wprowadzić zamordyzm w kraju i zrealizować swoją prywatną zemstę na Tusku. Zrobił to już nieraz czego dowodem jest wianuszek mafii otaczającej jego osobę. I tu będziecie mieli ból dupy panie Lobo i inni którego nie pokonacie. Nie ma nawet o tym mowy.

Polska jeden dom

Czwórca prusako-berlińska

A gdzie jest czwarty?
Bodnar drapie się.

...wielu pseudoekspertów zabiera głos w tej sprawie i sieje dezinformację. Przepisy wskazują, że tryb wyborczy ma chronić prawdę w przestrzeni publicznej i umożliwić kandydatom chronienie się przed nieprawdziwymi oskarżeniami. Karol Nawrocki ma wszystkie narzędzia, by wytoczyć sprawę Onetowi, ale tego nie robi
Kiedyś prawo stanowiło, że agitację wyborczą mogą prowadzić wyłącznie komitety wyborcze. Dlatego wynikały kiedyś rozbieżności w podejściu sądów do wniosków składanych w trybie wyborczym. Dziś przyjmuje się natomiast, że agitację wyborczą może prowadzić każdy. Za agitację można więc uznać każdy tekst (również ten napisany przez dziennikarzy), który wpisuje się w toczącą się kampanię i może potencjalnie przesądzić o wyniku wyborów. Obecne orzecznictwo nie pozostawia żadnej wątpliwości, że prasa może mieć legitymację bierną w postępowaniach wytaczanych w trybie wyborczym . szereg spraw, w których sądy uwzględniły wnioski wnoszone do nich w trybie wyborczym. Przykładowo, SO w Bydgoszczy w postanowieniu z 8 października 2019 r. (sygn. akt I Ns 525/19) przychylił się do wniosku posła KO Krzysztofa Brejzy (prywatnie męża mec. Brejzy) przeciwko dziennikarzowi TVP Cezaremu Gmyzowi. Ten sam sąd w październiku 2023 r. także w trybie wyborczym przychylił się do innego wniosku Krzysztofa Brejzy, tym razem przeciwko dziennikarzowi prasowemu Przemysławowi Szymańczykowi (sygn. akt I Ns 523/23). Dorota Brejza odwołuje się również do postanowienia Sądu Apelacyjnego w Warszawie z 2 października 2019 r. (sygn. akt VI ACz 1254/19), z którego wywodzi, że legitymację bierną w sprawach w trybie wyborczym mają również media np. telewizja czy prasa.
Czynną legitymację do składania takich wniosków ma kandydat lub jego komitet wyborców. Natomiast legitymacja bierna przysługuje każdemu, kto rozpowszechnia nieprawdziwą informację. Zawężenie tego kręgu wyłącznie do polityków mogłoby powodować, że ci za pomocą osób trzecich lub zaprzyjaźnionych mediów rozpowszechnialiby nieprawdziwe informacje o kontrkandydacie. Z przepisów wynika więc, że media mogą zostać stroną takiego postępowania. Właśnie po to przewidziano w kodeksie wyborczym specjalny tryb wnioskowania do sądów, żeby w ekspresowym tempie móc zdementować nieprawdziwe informacje rozpowszechniane na temat kandydata ubiegającego się o dane stanowisko w wyborach. Nie ma najmniejszego znaczenia, czy rozpowszechniającym te informacje jest dziennikarz, czy też kontrkandydat. Sąd ma obowiązek rozpoznać taki wniosek w ciągu maksymalnie dwóch dni. Sąd nie powinien oddalać tego rodzaju wniosku, twierdząc, że stroną bierną postępowania nie mogą być dziennikarze. W zdecydowanej większości przypadków sądy rozpoznają takie wnioski

...ćpający Alfonsio nie skorzystał z szybkiej ścieżki bo wiedział, że przegra, POzew w trybie zwykłym będzie się ciągnął latami i można go też łatwo wycofać bo przecież cel został osiągnięty...

Zapewne PO stronie Krzyżaków, wszak każdy katol deklaruje walkę z tzw. POganami, a wówczas ów kato-Zakon ogniem, mieczem i gwałtem wprowadzał na terenie dzisiejszej POlski religię Rzymską do czego taki brutalny, naparzający się PO lasach, ćpający Alfonsio idealnie pasuje.

Tusk Tusk mówi do swojego elektoratu
i łże aby dalej trzymać ich we mgle.
...
Gdyby Tusk mówi do obcych to
oczy on miałby nienawistne

Polska jeden dom

Te wybory były bardzo zacięte. Jak dla mnie to jest naprawdę coś doskonałego w moim przekonaniu. Uwielbiam mocne debaty.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org