Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
To nie była opowieść o tym, że Tusk był bezwzględnym kibolem. |
Kluczowy jest kontekst całej wypowiedzi. Przytaczana historia została przeze mnie opowiedziana w tonie humorystycznym, żartobliwym. To nie była opowieść o tym, że Tusk był bezwzględnym kibolem. Zresztą, kiedy ówczesny selekcjoner, Leo Beenhakker, dowiedział się, o czym rozmawiamy i przetłumaczono mu nasze słowa, pokładał się ze śmiechu. To była zwykła anegdota, a posłużyła po latach jako oręż polityczny. Dla mnie to paranoja – dodaje Listkiewicz. Kiedyś nie było zorganizowanych ustawek. Często kończyło się na rozkwaszonym nosie i podartej koszuli. Natomiast walki z udziałem niebezpiecznych narzędzi to coś, co mnie przeraża. Trudno mówić, że uczestniczą w nich sympatycy drużyn. To przestępcy. I nie chodzi im o żadną obronę honoru klubu, tylko o agresję. Gdyby zapytać któregoś z nich o skład, pewnie nie wymieniłby dwóch piłkarzy.https://wiadomosci.wp.pl/michal-listkiewicz-o-slowach-nawrockiego-mam-zal-zostalem-wykorzystany-7160940482309056a W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: To nie była opowieść o tym, że Tusk był bezwzględnym kibolem. |
Budowa IV Rzeszy Niemiec ma przyspieszyć. Dlatego NIE tuskTuskowi i pomocnikowi Sorosa! Czy jest jakieś lepsze określenie na ten hołd jak hołd lenny? Dziś zabijają dzieci. Jutro będą nas. Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. ![]() “Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. Ni dzieci nam germanił” znów. A paplak plótł nam bzdur antypolskich i fobii antykatolickich
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |