wtorek, 15 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tajne do wyborów?

Tajne do wyborów? Co jeszcze jest tajne do wyborów?

Sejm odrzucił wniosek o zobowiązanie premiera do udzielenia informacji na temat udziału Polski w pakcie migracyjnym i jego mechanizmie rozdzielania imigrantów do poszczególnych krajów EU w tym Polski.

Premier nie udzieli stosowanej informacji społeczeństwu podczas obrad sejmu.

Polacy nie są na tyle ważni aby poinformować ich ilu będą mieli gości i od kogo / ile muszą zapłaci za tą przyjemność. Ciekawe ile jeszcze takich <trupów w szafie> jest ukrytych...

Głosowanie nr 52 na 35. posiedzeniu Sejmu

dnia 21-05-2025 r. o godz. 18:56:51

Rozstrzygnięcie przez Sejm wniosku o uzupełnienie porządku dziennego o punkt: Informacja Prezesa Rady Ministrów na temat udziału Polski w mechanizmie solidarności określonego przez pakt migracyjny

wniosek o uzupełnienie porządku dziennego.

Głosowało - 416 posłów
Za - 192
Przeciw - 224
Wstrzymało się - 0
Nie głosowało - 44

Wyniki wg klubów:

Klub/Koło Liczba czł. Głosowało Za Przeciw Wstrzymało się Nie głosowało
PiS 190 174 173 1 - 16
KO 157 144 144 - - 13
Polska2050-TD 32 29 - 29 - 3
PSL-TD 32 26 - 26 - 6
Lewica 21 19 - 19 - 2
Konfederacja 16 13 13 - - 3
Razem 5 5 1 4 - -
Republikanie 4 3 3 - - 1
niez. 3 3 2 1 - -

https://www.salon24.pl/u/e-b/notka-komentarze/1444303,mentzen-stawia-warunki-21-05-2025#comment-27688235

https://x.com/Sluzby_w_akcji/status/1925261043967934848

https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/Glosowanie.xsp?posiedzenie=35&glosowanie=52

Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu zrobili swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata …

tak że ten tegies …

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tajne do wyborów?

co jeszcze ?

np info o przesunięciu niektórych terminów nie było upubliczniane:

<Aby nie wprawić w zakłopotanie polskiego premiera, zdecydowała się nawet przesunąć publikację celu redukcji emisji CO2 do 2040 r., która miała przypadać na pierwszy kwartał.

Aby nie stawiać Warszawy w niewygodnej sytuacji, Komisja opóźniła również decyzje, które miała podjąć (po 5 czerwca) w celu regulacji wymiany między Unią a Ukrainą - kolejna kwestia, która w Polsce wiąże się z dużym ryzykiem politycznym, jako że rolnicy obawiają się konkurencji z Ukrainy.

KE już ostrzegła, że się nie wyrobi i zastosowane zostaną środki przejściowe. Co do ratyfikacji umowy handlowej z czterema krajami Mercosur (Argentyna, Brazylia, Paragwaj i Urugwaj) - która również nie spotyka się z aprobatą polskich rolników - Polska ma kolejny powód do radości; Komisja się nie spieszy.>

https://wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-le-monde-pomocna-dlon-ursuli-von-der-leyen-dla-donalda-tuska,nId,21818572

Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu zrobili swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata …

tak że ten tegies …

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

a co myślisz o tym?

cyt:,,Piotr Paweł Gruszka
53 minuty temu
Przecież wiadome o kogo chodzi. Kto NAS wprowadził do UE i kto podpisał Traktat Lizboński? Kto sprzedał Cukrownie oraz niszczy NASZ przemysł? Mały nie chodzi o wzrost ale o ludzi, którzy myślą, że są WIELCY bo mają WŁADZĘ w dłoniach a to nie prawda. Tusk przynajmniej nie kryje sie od początku jaką role gra. Najgorzej jest z PiS, który udaje Prawice a nią nie jest. A LEWACY popierający KO rzucają oskarżeniami w PiS nie zdając sobie sprawy (bo nie chcą być ŚWIADOMI), że obydwie opcje PARTYJNE MARIONTETKOWE na potrzeby Chazarów z USA i IZRAELA dążą do całkowitego wykupienia Polski. Pytanie czy odzyskamy Polske gdy już 99% dochodu narodowego bedzie trafiać za granice? Mnie nie dziwi to co sie dzieje bo od 1989 roku a potem od wprowadzenia Talmudycznego ZUS w 1999 roku i wejścia do UE ludzie żyją w zakłamaniu do tego stopnia, że to tylko potwierdza iż popieranie tych co są SKORUMPOWANI i przede wszystkim służą interesowi USA i IZRAELA świadczy o ich WINIE! Bardzo mnie ciekawi ile ZŁA w sobie mają wyborcy KOPiS i co takie ukrywają, że bronią tych co NAM te ZŁO od dawna wyrządzają? Kierunek jest jeden od kilkudziesieciu LAT. Dążymy do UPADKU, który prezentują NAM wyborcy KOPiS. Nie ma szans by Trzaskowski czy Nawrocki postawili sie tym co mają NAS kontrolować czyli MOSSAD. Dlatego kierunek jest JEDEN by nastąpiło oczyszczenie! Gdy człowiek KŁAMSTWO uważa za PRAWDĘ a PRAWDĘ za KŁAMSTWO to już wiecie dlaczego wyborcy prezydenckie 2025 w POLSCE musiały zostać zakłamane! Chyba nikt z NAS nie chce REWOLUCJI w POLSCE, co? A silnymi psychicznie są tylko wyborcy Mentzena i jeszcze bardziej Grzegorza Brauna.,,

DiDi

https://x.com/ratmalwayswins2/status/1925418226038513993

Platforma tonie. Potrzebna im tratwa ratunkowa. Odwoływanie komisji, nie podawanie danych, ucieczka od wezwania do stanięcia przed sejmem. Cała Platforma...

A reszta trupów czeka w szafie na koniec wyborów ...

tak że ten tegies …

jeżeli na prezydenta Polski zostanie wybrany człowiek o bardzo wątpliwej reputacji ocierający się o pojęcie szumowina to połowa kraju nie zaakceptuje ,że ktoś taki stoi na czele państwa bo ktoś taki nie spełnia wartości które taka osoba musi mieć. Nikt tu w kraju nie pójdzie na rozpoczęcie wojny domowej ale nie połowa Polski nie zaakceptuje zycia w jednym kraju z tymi dla których taki Alfonsio , Wasik czy Kamiński przedstawiają tak istotne znaczenie ,że wybierają je na tak wysokie funkcje w państwie. Dlatego dojdzie do podzielenia kraju wzdłuż linii Wisły. Niech ściana wschodnia żyje i funkcjonuje podług sowich wartości. NIECH SNUJE SWOJE TEORIE SPISKOWE bo normalnym Polakom w dupe juz to nie leżie/

Polska jeden dom

Oto ”reputacja” ”Dupiarza”. Tusk Tusk to OberFolksdojcz
...
Dziś wielu marzy żeby Papież był katolikiem
a Prezydent polskim Polakiem.

A nie sługą innego...

”Tu jest Polska!” A nie Polin!
”Tu jest Polska!” I nie UkroPolin!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

”Tu jest Polska!”
A nie Polin!
”Tu jest Polska!” I nie UkroPolin!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

Bardzo ładnie wąski. Dziękuję ci za wspólną walkę z paplakami ...

Oby tak dalej, a razem pokonamy tfuskowego dupiarza i pozbędziemy się paplaków ...

Zobacz jacy są posrani, bo Nawrocki dogadał się z Mentzenem ... A jeśli szczęśborz pójdzie po rozum do głowy to zwyciężymyyyyyyyyyyy.

tak że ten tegies …

W rozmowie z redaktorem naczelnym tygodnika „Najwyższy CZAS!” Tomaszem Sommerem, Grzegorz Braun zdradził, że pomimo zapowiedzi Karola Nawrockiego nadal nie otrzymał odpowiedzi od tego obywatelskiego kandydata. Natomiast dotarła do niego pewna oferta od ludzi z zaplecza kandydata Nawrockiego.

– Trwają jakieś tam zakulisowe podchody, przez umyślnych – mogę to tutaj zdradzić, bo żadna to tajemnica, ponieważ wieść kilkoma rożnymi kanałami została puszczona przez umyślnych. Mianowicie jakieś bliżej niesprecyzowane ośrodki władzy, czy opinii, z zaplecza Karola Nawrockiego, obiecują darować mnie życie. Mianowicie obiecują mi – uwaga – ułaskawienie – mówił Braun.

– To jest dość smutny sygnał świadczący o tym, że to są ludzie, którzy uporczywie sądzą innych po sobie. I sądzą zatem, że polityka, którą tutaj my, Konfederacja Korony Polskiej, uprawiamy, i ja osobiście jako kandydat na prezydenta wysunięty przez tę partię i szeroki front gaśnicowy, oni sądzą, że my politykujemy ściśle transakcyjnie, że tak jak inni układamy sobie jakiś listy ewentualnych osobistych satysfakcji i profitów, które można by odnieść ze sprzedania się tanio, w tym czy innym rozdaniu.

– To jest taki komunikat, który prawackiemu audytorium powinien dawać taki sygnał trzeźwiący. To znaczy, że reasumpcje po stronie obozu jeszcze 1,5 roku temu rządzącego, nie poszły zbyt daleko. One poszły tylko tak daleko, żeby oferować mi jakieś Niderlandy, i to tak skromnie skonkretyzowane, że mianowicie, gdyby Karol Nawrocki został prezydentem, to on mnie ułaskawi.

– Ja nie drążą tego tematu, bo ironia tej sytuacji, taka groteska nawet w tym, że nie ma mnie jeszcze z czego ułaskawiać. Żadna prokuratura nie wysmażyła jeszcze ostatecznie żadnego aktu oskarżenia, który mógłby być skierowany do ja kogokolwiek sądu. To są wszystko sądy i lincze medialne, to są wyroki śmierci co najmniej cywilne, ale miotane na Twitterze, nie mające żadnych podstaw prawnych. Czyżby zatem zaplecze Karola Nawrockiego doradzało mu, żeby mnie ułaskawił niejako blankietowo, in blanco? Jeśli tak, to poproszę o taki blankiet do wykorzystania na następne lata. Może takie jak bloczki obiadowe były w szkole, ja będę sobie mógł urywać karteczkę i wręczać kolejnym prokuratorom – ironizował Braun.

– Teraz na sekundę popadam w ton śmiertelnej powagi. Jakaś kompletna pomyłka w adresie. Nie sądźcie innych po sobie i nie sądźcie, że mnie osobiście, mojej partii, moim posłom, moim przyjaciołom i współpracownikom z Komitetu Politycznego Konfederacji Korony Polskiej, nie sądźcie, że nam chodzi o cokolwiek innego poza sprawą polską i sprawą katolicką. W związku z tym, jeśli chcecie rozmawiać, to rozmawiajcie po pierwsze o poważnych sprawach, a po drugie nie będziemy się tu przecież obściskiwać po kątach i nie będziemy prowadzili jakichś negocjacji kuluarowo-kiblowych, tylko jeżeli miałoby do nich dojść, to może na przykład redakcja „Najwyższego CZASu!” będzie służyła ternem neutralnym, a my jesteśmy gotowi prowadzić takie rozmowy nawet online, na wizji – zaproponował Grzegorz Braun.

DiDi

wiesz co? może otrzeźwiej?

niedługo okaże się kto to jest szczęśćborz i będzie ci łyso. Nic nie pojmujesz z tego co się dzieje pod dywanem i zauważyłem, że ciągle zmieniasz źródła swoich informacji i masz przez to mętlik w głowie.

tak że ten tegies …

Najbardziej autentyczny komunista, jakiego nasza święta ziemia nosiła i nada nosi – poseł Grzegorz Braun, powiedział publicznie, że, cytuję: „różne bliżej nieokreślone pisowskie ośrodki z zaplecza Karola Nawrockiego obiecały darować go życiem”.

Możecie sobie to znaleźć, lata po sieci.

Proszę Państwa, to jest naprawdę bardzo duża rzecz. Człowiek, który nie czuł lęku przed Wałęsą, i zdemaskował go w filmie „Plusy dodatnie, plusy ujemne”, człowiek, który sam jeden z gaśnicą, ruszył na chanukiję, a wcześniej wykłócał się publicznie z Szewachem Weissem, nagle mówi o bliżej nieokreślonych pisowskich ośrodkach, nie ludziach nawet, ale ośrodkach.

Mistrz języka polskiego, ciętej riposty, tropiciel spisków i bezkompromisowy bojownik o czystość przekazu mówi – bliżej nieokreślone pisowskie ośrodki? No, jakoś je chyba określa i skądś dotarły doń informacje, że są owe ośrodki pisowskie? Czy nie? Jeśli tak, to cóż szkodzi je wskazać, bo skoro już raz je określono, można rzecz doprecyzować.

Potem zaś – z tą samą odwagą, z którą przypuszczono atak na chanukiję, można wyjawić kto w tych ośrodkach siedzi. Umówmy się – na pewno nie są to ludzie tego kalibru co Szewach Weiss, a ujawnienie ich nazwisk nie będzie skutkowało niczym. Nad czym się więc zastanawiać, na pięć minut przed drugą turą wyborów?

I co się stało z legendarną odwagą pana posła? Stopniała w majowym słońcu? To niemożliwe, mamy najzimniejszy maj, jaki pamiętam. Nagranie z wypowiedzią posła Brauna, pochodzi ze strony Najwyższego Czasu i jest dziś używane przez zwolenników Rafała Trzaskowskiego, jako dowód, że ludzie Nawrockiego próbują przekupić Brauna. Choć on sam o żadnym przekupstwie nie mówi, a jedynie o zastraszaniu.

Nie można też wykluczyć, że to nagranie z czasów dawniejszych, sprzed kampanii, teraz, ze sprytem charakterystycznym, dla towarzysza Tuska, umieszczone w sieci, razem z kilkoma paragrafami kodeksu karnego przez zwolenników Rafała Trzaskowskiego.

tak że ten tegies …

Trzaskowskiego pod uwagę nie biorę on dla mnie nie istnieje.

Chcę by Prezydentem był Polak z krwi i kości, człowiek PRAWY i GODNY !i tu mam problem
Tylko tyle i aż tyle.

DiDi

tu sobie obejrzyj i zapomnij o szczęśćborzu:

https://www.youtube.com/watch?v=KevCCAwzJvk pół godziny prawdy

tak że ten tegies …

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org