Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Syn Nawrockiego rozmawiał z przestępcą. Dwa lata temu przeprowadził on bowiem wywiad z przestępcą, skazanym za przejęcie mieszkania od niepełnosprawnego. |
Gazeta Wyborcza\" opisała \"znajomość\" syna kandydata PiS na prezydenta, Daniela Nawrockiego, z Pawłem B, który odsiaduje wyrok za przejęcie kawalerki w Gdańsku. Jak wskazuje gazeta, pochodzący z Gdańska zawodnik freakfightów i patoinfluencer, został prawomocnie skazany za wyłudzenie kawalerki w Gdańsku o powierzchni 27,6 mkw. od osoby niepełnosprawnej intelektualnie. Paweł B. wraz ze swoim wspólnikiem doprowadził w 2017 roku do zawarcia umowy sprzedaży na kwotę 80 tys. zł., czyli poniżej 2,9 tys. zł za metr kwadratowy. \"Wyborcza\" podkreśla, że wtedy była to kwota ok. trzykrotnie niższa od rynkowej. Jednak według sądu mężczyzna nie zapłacił nawet tyle. 24 marca 2023 roku wywiad z przestępcą ukazał się w należącym do Orlenu \"Dzienniku Bałtyckim\". Przeprowadził go Daniel Nawrocki, który pracował w \"DB\" od maja 2022 do stycznia 2024 roku. Gazeta tłumaczy, że wróciła do tej sprawy dlatego, że syn Karola Nawrockiego także jest politykiem, kandydował na radnego z listy PiS. Obecnie aktywnie włączył się w kampanię ojca, a kilka dni temu przekonywał o jego niewinności i uczciwości. Jak opisuje \"Gazeta Wyborcza\", Daniel Nawrocki przeprowadził wywiad z przestępcą, ukazując go jedynie w pozytywnym świetle i nie wspomniał, za co Paweł B. został skazany. Daniel Nawrocki rozmawiał ze skazanym za przejęcie kawalerki Dodatkowo gazeta przypomina, że Paweł B. to zawodnik związany ze wspieranym przez IPN klubem bokserskim przyjaciela Karola Nawrockiego. Daniel Nawrocki odpowiada : \"W 2023 roku, miałem 20 lat i przeprowadziłem wywiad z Pawłem Bombą – człowiekiem oskarżonym i skazanym za oszustwa, który odsiadywał wyrok. \" - tłumaczy Daniel Nawrocki. https://wiadomosci.wp.pl/syn-nawrockiego-rozmawial-z-przestepca-wywiad-w-wiezieniu-7156554318543392a obiektywny realista
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Syn Nawrockiego rozmawiał z przestępcą. Dwa lata temu przeprowadził on bowiem wywiad z przestępcą, skazanym za przejęcie mieszkania od niepełnosprawnego. |
Daniel Nawrocki przeprowadził wywiad z przestępcą, ukazując go jedynie w pozytywnym świetle i nie wspomniał, za co Paweł B. został skazany. obiektywny realista
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |