sobota, 05 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nowy traktat z Francją i Wielką Brytanią

No i mamy nowy traktat z Francją i Wielką Brytanią, inaczej jednak niż przy ostatnich relokacjach wojsk USA w Polsce, które wyjechały z Jasionki, nikt nie krzyczy – jak w 39! Jak w 39!.

Nie widzicie podobieństw? Ja akurat tutaj je widzę, szczególnie, że Macron powiedział iż w razie ataku na Polskę zmobilizują się w ciągu 30 dni. Atak na Polskę, jeśli zostanie przeprowadzony, to w takim tempie i z użyciem takiego sprzętu, że po 30 dniach nie będzie tu co zbierać.

Po co więc zawarliśmy ten cały traktat? Żeby Francuzi, Anglicy i Niemcy, mogli uratować swoje upadające gospodarki i wzbogacić się na wojnie. Na razie na wojnie ukraińskiej, którą chce zakończyć Trump. Jeśli by to zrobił, wtedy zabrałby się za porządkowanie spraw w Europie, czyli powymieniał nie tyle rządy, co dominujące środowiska polityczne w każdym z krajów i byłaby to zmiana trwała. Do tego obecnie rządzące bandy dopuścić nie mogą.

Na razie więc – ostrożnie – jak w XVIII wieku z Polską - zawierają porozumienia z Ukrainą, a z Polski czynią zaplecze tych zobowiązań, wobec którego, jak dawniej, nie mają zamiaru być lojalne.

Za chwilę zorientują się, że dalej jest Moskwa i faktu tego nie da się ignorować. W razie jej ataku na Polskę, wykorzystają te 30 dni, żeby pomóc Moskwie. To jest oczywiste.

Pytanie co na to wszystko Trump? Ponoć wczoraj rozmawiał z tą całą czeredą przez telefon w Kijowie. Nikt jednak nie wie co powiedział. Jest wiele niewiadomych, ale doświadczenia polityczne Polski z Francją i Wielką Brytanią są na tyle wyraziste, by nie traktować żadnych ustaleń serio. I nie traktować serio Tuska i Sikorskiego, którzy ten pakt nam naraili.

Pamiętajcie, że możecie ich załatwić raz na zawsze kartką wyborczą 18 maja 2025 w 105 rocznicę urodzin JPII i w dzień inauguracji papieża Leona XIV.

Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata …

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA
===================================================

- po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza ….

tak że ten tegies …

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nowy traktat z Francją i Wielką Brytanią

paplak wciąż używa różnych form
aby jak najbardziej szkodzić katolikom.
Używa różnych papug w tym celu. A #Lobo
to nowa forma. Podszywa się nim pod katolika
sam będąc konuchem. Więc łatwo dekonspiruje się

”Tu jest Polska!” A nie Polin!
”Tu jest Polska!” I nie UkrPAina!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

Bo Podlasie nie jest ciemne
Więc nie “jest tegies” ani “ten tegies”
...
Zaś cytat z Pisma św. dodawany
do propagandy nie wytwarza
żadnej głębi teologicznej

”Tu jest Polska!” I nie UkrPAina!

Grzegorz Braun - ”Tu jest Polska!” A nie Polin

wąskie dvpokraty to jest zdziczenie połączone z bezczelnością level very hard.

dvpokratę trzeba kopać po mordzie bez ostrzeżenia i nie wdawać się w inne interakcje i pod żadnym pozorem nie dyskutować.

I niczego nie tłumaczyć …

Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata …

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA
===================================================

- po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza ….

tak że ten tegies …

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org