Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Michel Petrucciani - notka muzyczna |
Michel Petrucciani notka muzyczna dla miłośników jazzu. A widok był iście zaskakujący: Ledwo ponad metr wzrostu, stopy nie dotykające pedałów fortepianu, krótkie ręce, nieduże dłonie, olbrzymia głowa, bardzo wysokie czoło, grube szkła w okularach i kiwająca się na boki sylwetka... ![]() https://www.youtube.com/watch?v=6_dLgXrzv4Y&t=628s https://youtu.be/cvrP-WtHu-U Michel Petrucciani – francuski pianista i kompozytor jazzowy. Urodził się z chorobą kości (osteogenesis imperfecta), powodującą karłowatość. Przeżył ponad 36 lat, bo na porodówce zabrakło chlorku potasu. Zmarł na zapalenie płuc. Został pochowany na Pere Lachaise obok grobu Chopina. https://pl.wikipedia.org/wiki/Michel_Petrucciani ![]() tak że tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Michel Petrucciani - notka muzyczna |
Znów napisał sobie nam tu paplak jako #Lobo że on to jest niby katolik Ale to nie może być prawda - przecież ... Ale w religii katolickiej są niuanse których paplak nie pojmiesz swoim komuszym łbem ... Zaloguj się więc jako jakiś Rumcajs no i zmień cytat z Pisma św. na jakiś przyśpiewek. O góralu na ten przykład /któremu nie żal wracać do ... hal/
|
|
Powiedz mi przygłupie, po jakiego wacka Braun wlazł do szpitala w Oleśnicy właśnie w środę 16 kwietnia? Przecież Fundacja Pro – Prawo do Życia poinformowała na początku kwietnia, że w szpitalu w Oleśnicy dokonano zabójstwa 9-miesięcznego Felka, wykonując mu zastrzyk w serce z chlorku potasu. A może poselskie „zatrzymanie” medialnie „przykrywa” wtopy Trzaska po ostatnich debatach? =============================== PS. Michel Petrucciani w Polsce wystąpił dwukrotnie – w 1985 roku na Międzynarodowym Festiwalu Pianistów Jazzowych w Kaliszu, w trio z Palle Danielssonem i Elliotem Zigmundem, oraz w 1988 roku na Jazz Jamboree - tego samego wieczoru co Miles Davis. nie natrafilem w żródłach na informacje o prywatnym koncercie Michela Petruccianiegow w domu jazzmena Andrzeja Trzaskowskiego, w obecności najsamszego bajtla Bążura, a arcydziela \"Rafał\" nie zamierzam nabyć. Być może nie wpuszczono tego niewyskrobanego karłado do tak elitarnego domu, a może bążur się tym nie chwali, z powodu wrodzonej skromności. Byłem na koncercie Michela Petrucciani w Sali Kongresowej. Wszedłem nie mając biletu, towarzysząc przyjaciółce z wejściówką. Stałem przez cały występ na bocznych schodach sali, byłem pod takim wrażeniem gry nieznanego mi wtedy pianisty, że nawet na moment na tych schodach nie usiadłem. Nie wiedziałem do dziś na co chorował. Teraz jeszcze gorzej myślę o niejakiej Gizeli Jagielskiej. ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
towarzyszko Lobo, ciebie czerwona, komunistyczna ***** cieszy cudze nieszczęście. Kobieta ma urodzić najbardziej ułomne dziecko, a potem? A chvj wielki takie kvrwy jak ty obchodzi. Jestem przeciwny aborcji, ale mając przed oczyma takie szmaty jak ty, czy hajhitler wdvpokrata, jestem gotów zmienić swoje poglądy. Zwłaszcza w stosunku do hajhitlera wdvpokraty. Jego protoplaści faszyści palili żywcem narodzone dzieci. A on teraz, że robili to zgodnie z faszystowskim prawem. Tak jest. Ochrona dziecka nienarodzonego, a kobiety co? NIECH ZDYCHAJĄ. Takie jest hasło komunisty lobo i faszysty wdvpokraty. TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.
|
|
Niestety ale nie jest „… ten tegies ....” gdy paplak chce robić tu za katolika.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |