Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Cenzura, ideologia i winyle |
Polityk, reżyser i pasjonat muzyki Jednak pasjonat muzyki i reżyser i polityk ... Człowiek wysokiej kultury- pan Grzegorz Braun https://youtu.be/IRkdGEdW3r8
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Cenzura, ideologia i winyle |
...to tylko kato-POyeb... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
”Każdy post paplaka to bełkot kretyna”
|
|
![]() ”Tu jet Polska” - Grzegorz Braun
|
|
wąski, Przepraszam, że się wtrącę. Uważasz, że tłumaczenie tutaj mi czy komukolwiek jakie są intencje Brauna, to jest dobry pomysł? Nie masz pojęcia kim on jest. I nie wiesz nic o jego intencjach. Nie możesz się też tłumaczyć, że nie wiesz kto przychodzi na jego imprezy bo chyba słyszałeś o Olszańskim i Pitoniu. Dorzuciłbym jeszcze Rolę. I obecność tych panów tam to z pewnością nie jest przypadek. Tak, że tegies …nie będę ci się tłumaczył, że wielu tutaj odczytuje twoje intencje jako nieczyste. Przyjmij to do wiadomości i postaraj się nie tłumaczyć nam kim jest Braun. To naprawdę proste. Takie tłumaczenia zaniżają i niski tu poziom-level dyskusji, przez który ludzie tu znikają, a rej wiodą paplali o poziomie wieprzka wymuszonego pytajnika czy tam innego katabasa. ==================================================== Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata … +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA =================================================== - po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza …. ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Errata Przyjmij to do wiadomości i postaraj się nie tłumaczyć nam kim jest Braun. To naprawdę proste. Takie tłumaczenia zaniżają i tak niski tu poziom-level dyskusji, przez który normalni ludzie tu znikają, a rej wiodą paplaki o poziomie wieprzka wymyszonego pytajnika czy tam innego kutabasa. ==================================================== Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata … +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA =================================================== - po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza …. ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Niestety nie jest „… ten tegies ....” gdy paplak chce robić tu za katolika.
|
|
wąski, nie pal głupa … A jeśli nie wiesz o co biega, to mam na myśli wczorajsze wygłupy w szpitalu w Oleśnicy złożone na karb wszystkich katolików, oraz przedwczorajsze mizianie się z dziennikarką. https://www.fakt.pl/plotki/znana-dziennikarka-notorycznie-usuwalam-ciaze/gfkx4pw Jeżeli Braun jest katolikiem, to jest to co najmniej podejrzane. ==================================================== Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata … +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA =================================================== - po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza …. ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Nie dawajcie psom tego, co święte, i nie rzucajcie swych pereł przed świnie, by ich nie podeptały nogami, i obróciwszy się, was nie poszarpały - powiedział Pan Jezus [Mt 7,6] ... Więc ”Idź precz szatanie.” ”Tu jet Polska!” - Grzegorz Braun ![]()
|
|
Nie będzie to chyba niedyskrecją, jeżeli powiem, że ty wąski dupokrato jesteś takim samym katolikiem jak szczęśćborz Braun. Specjalne miejsce w piekle macie zapewnione. ==================================================== Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata … +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA =================================================== - po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza …. ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
”Saga rodu Braunów” - zamieszcza w aktualnym wydaniu Tygodnik Do Rzeczy ![]() Barwne losy Braunów w ciekawy sposób ilustrują najnowszą historię Polski. Jak mocno Grzegorz Braun czuje się ukształtowany przez zaangażowaną politycznie rodzinę? Grzegorz Braun to polityk wzbudzający wielkie emocje, według sondaży rozpoznawalny dla ponad 90 proc. Polaków. Obecny kandydat na prezydenta bynajmniej nie jest jednak pierwszym Braunem zaangażowanym w życie publiczne. Rodzina reżysera obfituje w artystów, działaczy patriotycznych czy żołnierzy. Barwne losy Braunów w ciekawy sposób ilustrują najnowszą historię Polski, a także źródła politycznych wyborów Grzegorza. /.../ ”Tu jet Polska!” - Grzegorz Braun ![]()
|
|
Wypróżnił się znów paplak w całej swej durności/pysze ... Szczęść Boże wszystkim wiernym Chrystusa Pana. On ratuje pokornych ”Tu jet Polska!” - Grzegorz Braun ![]()
|
|
ty tępaku, nic nie ponimajesz? Odsłuchaj sobie nagranie na YT, kiedy to poseł Braun i Maria Wiernikowska wymieniali rydze w słoikach i różne uwagi. Tym bardziej mnie to zirytowało, że polecono mi wysłuchanie tego nagrania do końca, a tam wyraźnie słychać, że poseł i dziennikarka umawiają się na wódkę na wizji, ale po świętach. Ona zaś opowiada anegdotę, że ostatnio zawiozła swoim przyjaciołom w Izraelu wódkę w gaśnicy – są takie wódki, możesz sprawdzić na allegro. Oni się bardzo ucieszyli, bo od razu zrozumieli, że to taki żart, którego bohaterem jest pan poseł. Myślę, że śmiało możesz ciebie zaliczyć do paplaków ..... Wzrost poparcia Karolowi Nawrockiemu robią swoim hejtem paplacy, nie mający pomysłu na inną kampanię dla dupiarza poza hejtem na niezależnego kandydata … +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moje hasło na wybory: DRUGA TURA BEZ BĄŻURA =================================================== - po cichu myślę że Karol Nawrocki wygra w pierwszej turze, ale cicho sza …. ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Wypróżnił się znów paplak w całej swej durności/pysze. On fesora Mikołejki orędownik faryzeusz z ichnikowskim menu ... Szczęść Boże... wszystkim wiernym Chrystusa Pana. On pomaga pokornym ”Tu jet Polska!” - Grzegorz Braun ![]()
|
|
Czasami, tego Rzyjdzicowego dvPOkraty vel debilkraty, tak PO zwierzęcu mi żal... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
dopokrata , to nie jest nowy nick Autor: Jerzy K. Kmicic ? (---.adsl.inetia.pl) NA BANK, ten sam choj, tylko w innym opakowaniu :) obiektywny realista
|
|
... z tego samego adresu IP kilka lat wstecz pisał Autor: Jerzy K. Kmicic jak i Autor: ZuzannaK obiektywny realista
|
|
Autor: Jerzy K. Kmicic (---.adsl.inetia.pl)Data: 26-08-15 23:04 https://4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=323318&t=323318 ... , w drugiej zaś z dwojga złego zagłosuję na Piorunka. obiektywny realista
|
|
gostek data ur. ok. 1985r a ma zryty łeb :) obiektywny realista
|
|
...tak to ten sam POjeb, a Zuzanna to czcigodna niewiasta, jego ślubna oblubienica W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Rzyjdzicowy Kmiocic jest znacznie straszy, bo wygadał się na tym forum, że w wojennym stanie był oficerem Jaruzelowych siepaczy i straszył długą bronią ludzi na ulicach Wa-wy... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
paplik, MYLISZ OSOBY ! Kmiocic MA mniej JAK 40-ści latek ! ... zabawiłem się i poszukałem w archiwum forum, jak swego czasu pisał tam spontanicznie ; np. o urodzinach i torcie od rodziców, którzy wyprawili mu urodziny w łomżyńskim Mc Donaldzie ... kiedy powstał McDonald w Łomży - 1998-9 r..??? ...urodziny w McDonaldzie , urządzałby ktoś dla dziecka min. 5latek- max. 15 latek ? obiektywny realista
|
|
... nota bene, po analizach jego postów np. z okresu 2008-13r. i fascynacji gierkami, obstawiam : urodzony w latach :1990 +.-roczek w te i we wte . obiektywny realista
|
|
|
|
![]() Grzegorz Braun - ”Tu jet Polska!”
|
|
![]() Grzegorz Braun to człowiek zanurzony w polskiej Tradycji Jedn z gości zaśpiewał ”Hymn Konfederatów Barskich”
|
|
Imię (nazwa) użytkownika: deokrata Posty: 7398 Imię: Michał E-mail: deokrata@gmail.com obiektywny realista
|
|
paranoja ; Manifest konfederacji podpisano w Barze 29 lutego 1768 r., na kilka dni przed przyjęciem przez sejm delegacyjny haniebnego traktatu gwarancyjnego z Rosją. Konfederacja barska (1768–1772) – zbrojny związek szlachty polskiej, utworzony w Barze na Podolu 29 lutego 1768 roku z zaprzysiężeniem aktu założycielskiego w obronie wiary katolickiej i niepodległości Rzeczypospolitej, skierowany przeciwko: protektoratowi Imperium Rosyjskiego, królowi Stanisławowi Augustowi Poniatowskiemu i popierającym go wojskom rosyjskim. Konfederacja barska uniemożliwiająca protektorat rosyjski nad całą Polską, wprowadzająca wrogość w stosunki polsko-rosyjskie i burząca początki dobrego ładu w Rzeczypospolitej Wówczas BRAUN ruska onuca , dyndałby na drzewie , obiektywny realista
|
|
”Każdy post paplaka to bełkot kretyna” ![]() Ale wpadka paplaka. Sam dowiódł że Braun popierając Konfederatów Barskich nie jest „ruską onucą”
|
|
”Każdy post paplaka to bełkot kretyna” ... Stygmatyzowanie Polaków „ruską onucą” przez teutońską i Stalina propagandę jest jak „faszyści” o Niezłomnych
|
|
Od wczoraj cały prawicowy Internet delektuje się wielokrotnie wyrażanym oburzeniem i sprawdza w lustrze, czy wygląda z nim dość twarzowo. To jest coś, czego nie trawię. Nigdy, odkąd zobaczyłem na żywo Marka Jurka, nie wziąłem udziału w żadnej antyaborcyjnej demonstracji. Podpisywałem tylko te idiotyczne deklaracje dotyczące zakazu mordowania nienarodzonych, ale i to przestałem czynić, bo ileż można robić z siebie idiotę? Jeśli chodzi o zabijanie nienarodzonych sprawa jest dla mnie prosta – bez promocji macierzyństwa, wszystko co się wokół tego procederu obraca klasyfikuje się jako propaganda śmierci. Szczególnie te wszystkie oburzonka poparte nieszczerą bezradnością. I to jest łatwe do udowodnienia. Oto wczoraj okazało się, że główna bohaterka trwającego od kilku dni szaleństwa – Gisela Jagielska – była rok temu gościem Kanału Zero. Opowiadała tam o tych swoich wyczynach, jak się te dzieci morduje, dlaczego się to robi oraz czy jest to, według niej, moralne czy nie. Prowadzący, nazwiskiem chyba Wójcik, przysłuchiwał się jej uważnie, o coś tam dopytywał, ale wywiad przeszedł w zasadzie bez echa. Nikt się nim nie ekscytował, nikt się nie podniecał niezdrowo profesją pani Giseli i nie wyrażał oburzenia. Bo nie byłoby się na czym lansować. Tak, że tegies …. Jak to jest – pytam – że lekarka z prowincjonalnego ośrodka, trafiła do programu, który żywi się sensacją, do programu, który każdą socjopatię przerobić może na oglądalność? Do programu, którym żyje cały twitter, albowiem jego szef kandyduje na prezydenta i miał to zamiar czynić już rok temu, o czym – mam wrażenie – wspominał. Nie było bliżej niż w Oleśnicy specjalistów od aborcji? Nie ma szpitali powiatowych ma Mazowszu? Czy pani Gisela ma jakieś specjalne umocowania w świecie mediów? A jeśli tak, to jakie? Wypadki ostatnich dni pokazały na jak nędznym poziomie jesteśmy jako ludzie i jak parszywym manipulacjom ulegamy, domagając się jednocześnie pochwał i akceptacji za swój w nich udział. To nie jest koniec. Otóż, jak przeczytałem dziś na twitterze, Tusk z Bodnarem zmienili siedem miesięcy temu prawo aborcyjne tak, by można było zabijać te duże dzieci. To znaczy uczynili to we wrześniu poprzedniego roku. I co? Żadna prawicowa telewizja, żaden komentator życia publicznego, nie zauważył tego faktu? To jest niesamowite. I świadczy o totalnym załganiu całej kasty medialnej i politycznej. Życie tych dzieci nie interesuje nikogo. Mam nadzieję, że to otwiera komuś oczy i każdy już dobrze widzi na jakim poziomie dokonuje się manipulacja. Oburzenie zaś jest wyrażane, a co najistotniejsze powszechnie ważne, wtedy dopiero kiedy brzękną odpowiednie struny, poruszone ręką rozpoznawalnego kapłana, władającego emocjami ludu. Kapłan ten nie jest bynajmniej samozwańczy, jak to się wydaje wielu. To zachowanie, to absolutna degradacja. Ludzie nie widzą zła, póki diabeł sam im go nie pokaże i nie powie, w którym momencie mają się oburzać. A wtedy zachowują się tak, jak dziecko co dostało nową zabawkę. I za nic na świecie nie można ich przekonać, że są zmanipulowani, tak świetnie się bawią. I tak znakomicie się czują. Do tego jeszcze oczekują nagrody, a tą jest zbiorowa ekscytacja. Dziś w tym samym Kanale Zero, niejaka Maria Stepan, zwykle opowiadająca o wojnie na Ukrainie, roztrząsa kwestie moralne dotyczące zamordowania tego dzieciaka z łamliwością kości. Pani Gisela zaś wyznała wczoraj, że jest ateistką i Żydówką. Od razu na tym nieszczęsnym twitterze włączyli się prowokatorzy wyjący coś o żydach mordercach. Można się było nieźle pośmiać z tych wygłupów, ale większość przyjęła je z całą powagą, albowiem wypowiedź pani Giseli potwierdziła ich najgorsze przypuszczenia co do Żydów. Naprawdę, żyjemy już tyle lat na tym świecie i ciągle łapią nas na te same plewy? Ciągle nie mamy nic, co mogłoby zająć nasz czas i umysł, czyniąc to nędzne życie szlachetniejszym, a jedyne co nam zostaje to podskakiwanie na ulicy w rytmie, którzy narzuca Giertych? Nie wierzę, że tak jest, ale od kilku dni moja wiara wystawiona jest na straszliwą próbę. I nie ma w całym wielkim Internecie takiego durnia, który by nie chciał się wyjęzyczyć na temat tej wypowiedzi Giseli Jagielskiej, o jej ateizmie i żydostwie, robiąc przy tym minę zastępującą słowa – a nie mówiłem? Podsumowując – nie można z takiego zadupia jak Oleśnica trafić do programu o nazwie Kanał Zero i spokojnie opowiadać tam o procederze zwanym aborcją, który większość ludzi nazywa jednakowoż inaczej. Dodam jeszcze tylko, że śmierć tego dziecka nastąpiła kilka tygodni temu. Sensację z tego zrobiono dopiero dzisiaj. Parę osób zapytało, całkiem przytomnie – co z matką? Kim ona jest i dlaczego wyraziła na to zgodę? To ważna kwestia, albowiem niektóre media podają imię tego zamordowanego dziecka. To niby jak? Matka nadała dziecku imię, nosiła je przez 9 miesięcy, a potem kazała zabić? Wy to ludzie widzicie i nic Wam w głowie nie świta? Niesamowite. Tylko ta Żydówka was interesuje? Klasa polityczna i medialna w Polsce to dno, parchy i trąd. Tym trądem, poprzez akcje takie jak ta wykonana przez pana posła na literę B, w kilka tygodni po śmierci dziecka i w niecałą dobę po rozmowie, jakże ciepłej, z osobą wiernikowską, która publicznie przyznała, że siedem razy usuwała ciążę, ludzie polityki i mediów zarażają tłum. Ten zaś wyje ze szczęścia, bo wreszcie czuje się doceniony, wreszcie mu wskazano wroga. I to jest w dodatku Żydówka i ateistka! Co za smaczny kąsek dla Polaka i katolika! GM =================================================== ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Kmiocic znowu POgubił psycho-tabletki... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Myślę -paplak- że u fesora Mikołejko to mógłbyś zrobić studia podyplomowe a potem oktorat i onoris ausa. Na fesora Mikołejki wydziale. Ale mi to nie imponuje ... Podpięcie cytatu z Pisma św. nie dodaje wcale głębi teologicznej do faryzeizmów. A ichnik też mniema się za lidera polskiej elity ”Tu jet Polska!” - Grzegorz Braun
|
|
...Kmiocic nadal nie znalazł tabletek... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
|
|
Wiele wskazuje na to że paplak jest masonem. ... Albo i coś gorszego podpisał
|
|
Ale rozumiesz wąski, że Szczęśćborz o naźwisku na literkę B wypromował tę panią pod pretekstem jej zwalczania? To jest właśnie najgorsze co może być. Uważam, że brudne paluchy odpowiednich służb były w tym umaczane. I postawiłbym na służby ze wschodu. A ten pajac ochoczo bierze w tym udział. +++++++++++++++++++++++++++++++++++ Poza tym uważam, że prawo i owszem pozwala, ale nie zmusza do zabijania. Co to znaczy? Ano to, że ci tzw. obrońcy życia mogliby w końcu wziąć się do prawdziwej roboty i przekonywać kobiety, żeby z tego prawa nie korzystały. Jeśli moralne czy psychiczne albo zdrowotne argumenty nie skutkują, to zawsze można wykazywać bezsens ekonomiczny tej golgoty. Otóż jest tylu chętnych do adopcji dzieci, tyle par bezpłodnych w Polsce i na całym świecie, że kolejki są na 10-15 lat! Po co zabijać, jak można oddać lub nawet sprzedać? I proszę, aby nikt się tu teraz nie oburzał, bo pytam się - co jest lepsze? Zabić czy sprzedać? Na Ukrainie ten proceder jest mocno rozwinięty, ale gdy alternatywą jest zabicie, to chyba nie jest to najgłupsze rozwiązanie. Moralnie nie jest cacy, ale nawet w Ewangelii jest mowa i większych i mniejszych grzechach. Jakoś nigdy nie słyszałem żadnego obrońcę życia, aby posłużył się tym ekonomicznym argumentem. Bo co? Bo odrażający? Pomyślcie o tych mordowanych dzieciach i wczujcie się w ich sytuację. Co by wolały? Żyć w cudzej rodzinie, czy być poćwiartowane? Co jeszcze robią źle? Przede wszystkim ministerstwa nie promują odpowiednich postaw. W szczególności ministerstwo kultury. Nie ma filmów, książek i przedstawień teatralnych o matkach, poza jakimś rzężeniem o skrajnym poświęceniu. Są za to filmy o nierządnicach, złodziejach, dewiantach, wariatach, malwersantach i innych cudakach, bo to jest rzekomo „prawdziwe” życie. Nikt nie wpadł na pomysł, by napisać scenariusz o matce co musiała za pierwszego Tuska zawiesić działalność gospodarczą, bo urodziła, a potem dowalili jej 4000 zaległego ZUS-u. Za to masz historie z dnpy o wariatkach, co chcą usunąć ciążę, a zły Kościół je prześladuje. ================================== ![]() tak że ten tegies … — z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |