czwartek, 07 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
...yebnął się w kalkulacji...

Król Europy przyznał, że nie przypuszczał, iż koalicja rządząca dostanie w swoje ręce państwo polskie aż w tak złym stanie. Premier zaznaczył, że nie spodziewał się, że poprzednicy narobili aż takie szkody. — Pewien błąd w kalkulacji popełniłem — dodał. Jest trudniej w niektórych sprawach, niż myślałem, ale to tylko jeszcze większa motywacja dla mnie i całej drużyny, żeby iść do przodu szybciej — zapowiedział.

Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem.
To pałac staje się sutenerską speluną.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ...yebnął się w kalkulacji...

\"Jest trudniej w niektórych sprawach\"

W złodziejstwie i przekrętach?

Mówiąc krótko, zaczyna kombinować.
Jakby tu i na czym, uyebać Polaków.
Na chwałę rzeszy.

\"yebnął się w kalkulacji\"

Pozostaje jedynie żałować że,
nie w łeb , raz a dobrze.

Piotr Kuczyński, ekonomista Xelion
100 konkretów na 100 dni pochodziło od Koalicji Obywatelskiej, a nie z umowy partii tworzących koalicję rządową. Uważam więc, że kwestia wypełnienia „konkretów” powinna podlegać ocenie jedynie wtedy, jeśli obejmuje je umowa koalicyjna. Nie podoba mi się z pewnością podawanie dat (na przykład w sprawie zmian w podatku Belki) i ich niedotrzymywanie. Generalnie w skali 1 do 6 wystawiłbym ostrożne 4+.

Kamil Sobolewski, główny ekonomista Pracodawców RP
100 dni to za mało, by wystawić nowemu rządowi ocenę końcową. To tak, jakby oceniać ucznia w połowie września. Daję zatem trzy plusy na zachętę.

Plus 1: Za politykę zagraniczną, której znaczenie wobec współczesnych wyzwań trudno przecenić. Za słyszalny głos na arenie międzynarodowej, spotkanie z prezydentem Joe Bidenem, trójkąt Weimarski, promocję konstruktywnych polskich postulatów zamiast kontrproduktywnego denializmu.
Plus 2: Za konstruktywny dialog społeczny. Za bezprecedensową frekwencję rządu na Radzie Dialogu Społecznego, ilość spotkań z ministrami, realny głód informacji zwrotnej dla rządu a nie tylko zdawkowe dopełnianie dialogowej formalności pod tezy dawno wykute w kamieniu.

Plus 3: Za uruchomienie KPO dla Polski. Za zrozumienie kluczowej roli inwestycji dla gospodarki i kluczowej roli gospodarki dla bezpieczeństwa narodowego, dobrobytu, nastrojów społecznych.

Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem.
To pałac staje się sutenerską speluną.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Tzw. naukowcy i tzw. eksperci.

Zetkneliśmy się z tym kvrestvem,
w okresie tzw pandemii.
Cała ta hołota na listach płac firm od szprycy.

Czyli jak wy.bać swoich wyborców. Mają zły stan państwa ale nie finansów i na nagrody miliony się znajda

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org