Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
...yebnął się w kalkulacji... |
Król Europy przyznał, że nie przypuszczał, iż koalicja rządząca dostanie w swoje ręce państwo polskie aż w tak złym stanie. Premier zaznaczył, że nie spodziewał się, że poprzednicy narobili aż takie szkody. — Pewien błąd w kalkulacji popełniłem — dodał. Jest trudniej w niektórych sprawach, niż myślałem, ale to tylko jeszcze większa motywacja dla mnie i całej drużyny, żeby iść do przodu szybciej — zapowiedział. Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...yebnął się w kalkulacji... |
\"Jest trudniej w niektórych sprawach\" W złodziejstwie i przekrętach?
|
|
Mówiąc krótko, zaczyna kombinować. Jakby tu i na czym, uyebać Polaków. Na chwałę rzeszy.
|
|
\"yebnął się w kalkulacji\" Pozostaje jedynie żałować że, nie w łeb , raz a dobrze.
|
|
Piotr Kuczyński, ekonomista Xelion 100 konkretów na 100 dni pochodziło od Koalicji Obywatelskiej, a nie z umowy partii tworzących koalicję rządową. Uważam więc, że kwestia wypełnienia „konkretów” powinna podlegać ocenie jedynie wtedy, jeśli obejmuje je umowa koalicyjna. Nie podoba mi się z pewnością podawanie dat (na przykład w sprawie zmian w podatku Belki) i ich niedotrzymywanie. Generalnie w skali 1 do 6 wystawiłbym ostrożne 4+. Kamil Sobolewski, główny ekonomista Pracodawców RP 100 dni to za mało, by wystawić nowemu rządowi ocenę końcową. To tak, jakby oceniać ucznia w połowie września. Daję zatem trzy plusy na zachętę. Plus 1: Za politykę zagraniczną, której znaczenie wobec współczesnych wyzwań trudno przecenić. Za słyszalny głos na arenie międzynarodowej, spotkanie z prezydentem Joe Bidenem, trójkąt Weimarski, promocję konstruktywnych polskich postulatów zamiast kontrproduktywnego denializmu. Plus 2: Za konstruktywny dialog społeczny. Za bezprecedensową frekwencję rządu na Radzie Dialogu Społecznego, ilość spotkań z ministrami, realny głód informacji zwrotnej dla rządu a nie tylko zdawkowe dopełnianie dialogowej formalności pod tezy dawno wykute w kamieniu. Plus 3: Za uruchomienie KPO dla Polski. Za zrozumienie kluczowej roli inwestycji dla gospodarki i kluczowej roli gospodarki dla bezpieczeństwa narodowego, dobrobytu, nastrojów społecznych. Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Tzw. naukowcy i tzw. eksperci. Zetkneliśmy się z tym kvrestvem, w okresie tzw pandemii. Cała ta hołota na listach płac firm od szprycy.
|
|
Czyli jak wy.bać swoich wyborców. Mają zły stan państwa ale nie finansów i na nagrody miliony się znajda ![]()
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |