Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prezes MPEC myśli ze Mieszkańcy Łomży to idioci. |
Cena ciepła MPEC Łomża (od 09.2022r.) 69,28 zł/GJ Dla przykładu : rozliczenie centralnego ogrzewania za rok 2022/2023 bloku Całkowity koszt CO = 115 102 zł Koszty dostarczenia ciepłą i zmiennej przesyłu dla budynku = 791 GJ To ile mieszkańcy bloku zapłacą za 1 GJ ze wszystkimi kosztami. 115 102 zł : 791 GJ = 145 zł 51 gr za 1 GJ. Wiec cena ciepła MPEC Łomża to nie 69,28 zł/GJ a 145,51 zł/GJ dla rozliczanego budynku. I jeszcze sądem straszy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prezes MPEC myśli ze Mieszkańcy Łomży to idioci. |
Ja tu czegoś na rozumiem. Pan prezes Żegalski mówi że cena ciepła w MPEC Łomża obecnie wynosi 59,62 zł/GJ (z upustem 8%) a ja na rozliczeniu mam stawkę 94,0702 zł/GJ OHMYGOODNESS
|
|
Re: Prezes MPEC myśli ze Mieszkańcy Łomży to idioci. |
Może koszt wytworzenia ciepła różni się od wartości dostarczonej energii dlatego, że PO drodze dodają się koszty przesyłu, utrzymania infrastruktury, rozliczeń..? Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |