Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Byłem u sPOwiedzi |
POstanowiłem sprawdzić reakcję księży /wybrałem starszego i młodszego wiekiem/ na spotkanie nietypowego, w jednostajnym szeregu wiernych, sPOwiadającego się. Nie wyłudzałem, broń boże, sakramentu, zaczynając od wyznania, że choć byłem ochrzczony to dawno żyję jak ateista, ale teraz pytam, czy mogę się wysPOwiadać i zacząć żyć jak katolik. Proponuję odgadnąć, który ksiądz, młody - ok 30 lat, czy starszy - 60-letni POstąpił następująco: Pierwszy wypytał dokładnie, czy byłem u 1 komunii, bierzmowania, czy ślub kościelny itd. Słysząc POtwierdzenie drążył dalej: czy dzieci chrzczone, chodzą na religię itd.. Słysząc: nie, stwierdził, że spowiedż jest niemożliwa, zażądał wizyty u proboszcza w celu uregulowania zaległości wobec boga i kościoła. Na moje pytanie, czy mam założyć wór POkutny, niegrzecznie odegnał mnie od konfesjonału ku zdumieniu ludzi stojących w ogonku. Drugi zapytał tylko o chrzest, 1 komunię i okres trwania ateizmu, następnie zagadnął o POwody takiej postawy. POwiedziałem, że nie mogłem uwierzyć w istnienie boga, a widząc jaki jest kościół tym bardziej utwierdziłem się w tym, grzesznym, stanie. Zapytałem, czy mogę się wysPOwiadać i otrzymać rozgrzeszenie. Kapłan orzekł, że moja sPOwiedź już trwa, zapytał czy mam oprócz tego jakieś grzechy. OdPOwiedziałem, że tylko te, które POpełnia ateista. Ksiądz udzielił mi rozgrzeszenia i zadał stosunkowo niewielką pokutę. Który to ksiądz okazał się być także człowiekiem? Nagrodą za prawidłową odpowiedź będzie POdanie nazwy kościoła. Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Byłem u sPOwiedzi |
@paplik - jesteś podłym oszustem i skandalistą. A to wygląda na psowiedź. A nie spowiedź. A poza tym czy tobie można wierzyć? Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
Krótki film który powinien obejrzeć każdy. Każdy człowiek https://www.youtube.com/watch?v=EOrqCROC4Qc Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
...we mnie możesz wierzyć bardziej niż w boga, ja przynajmniej jestem... Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Streszczaj się, dziecko. Zobacz, ile ludzi czeka. https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/od-lat-niechodzi-do-spowiedzi-ma-zal-do-ksiedza-ktoremu-wyjawila-grzechy/1b2rj3m,2b83378a Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
KatoFob @paplik prezentuje swoją nienawiść do tego co polskie od wieków ale są ludzie którzy żyli jak wierzyli. Ale to tacy służą nam za przykład godzien pamięci ![]() Rtm. Pilecki do dzieci - „Kochajcie ojczystą ziemię. Kochajcie swoją świętą wiarę i tradycję własnego Narodu. Wyrośnijcie na ludzi honoru, zawsze wierni uznanym przez siebie najwyższym wartościom, którym trzeba służyć całym swoim życiem”. Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
Tym razem POpieram: dobry katol, to martwy katol... Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Tym razem POpieram: dobry katol, to martwy katol... Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Wow !! No weź bo dziś to wezmą dosłownie i pójdą drogą Pana a skończył z dużą dawką Żelaza w przegubach. Choć tak prawdę mówiąc Jezus nigdy nie był katolikiem w końcu katokościół powstał 350 lat po nim. ![]() caractère allemand
|
|
Yebanie na śniadanie przez @atbis to nic wielkiego w stosunku do tego - co wycierpiał Jezus Chrystus od Żydów w nocy z czwartku na piątek. A potem to - “Ukrzyżuj Go” i “Krew Jego na nas i na dzieci nasze” ... Obecność potomków NKWD-zistów i UB-eków w polskiej codzienności to przypomnienie obecności szatana tu i każdej chwili „Święty Michale Archaniele wspomagaj nas w walce, a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną!”
|
|
dvPOkrata zaPOmniał, że Jezus umarł z woli boga - ojca swego, a wyroki boskie są nieodwołalne i ostateczne... Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Tak - Jezus Chrystus umarł z woli Ojca. Chrystus odczytał plan Ojca i po modlitwie w Ogrójcu wykonał. Zaś od wieków ta Ofiara Najświętsza dokonuje się na ołtarzach kościołów całego świata. Ofiara bezkrwawa. W czasie Mszy Św. Chrystus umiera - chociaż tego nie widzimy. A świadczy o tym Cud Eucharystyczny w Sokółce. Oraz innych miastach. Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
...to o co ta pretensja do ukrzyżowania, czyli wypełnienia woli Najwyższego..? Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
@paplik - żebyś mógł pójść do spowiedzi i wyznał grzechy. Szczerze za nie żałował oraz obiecał poprawę. Potem wynagrodził Bogu oraz ludziom. Ale możesz przystąpić do Komunii z Bogiem. ... Bóg wie że ludzie odchodzą od Niego. Ale co któryś mędrek i grzesznica widzą swoje błędy i chcą żyć ze spokojnym sercem tak “jak Bóg przykazał”. I po to Jezus przyszedł na ziemię dla aby dobrzy ludzie mieli życie wieczne... Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
...ja nie muszę nigdzie chodzić, bo grzeszę jawnie, na oczach swojej oblubienicy, czcigodnej niewiasty, która jak dotąd za niewielkie POkuty zawsze mnie rozgrzesza... Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |