środa, 06 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
nie płakałem PO papieżu

Nie płakałem Janie Pawle II, bo nie przygwoździła mnie psychoza żałobnego klimatu, panującego wówczas nad Wisłą – atmosfera, która do dziś sprawia, że zaślepieni Polacy nie dostrzegają minusów pontyfikatu, które z kolei dla wielu grup społecznych, także w Polsce, powodem do dumy bynajmniej nie są. Bo papież-Polak był bardzo wielkim człowiekiem, ale mógłby być jeszcze większym, gdyby nie głoszone przez niego niektóre poglądy, z którymi zupełnie się nie zgadzam. Nie zgadzam się z tym, że papież nie odważył się na zezwolenie stosowania nienaturalnych środków antykoncepcyjnych – nawet prezerwatyw, co szczególnie w dobie AIDS jest kuriozalnym stanowiskiem. Nie zgadzam się też z tym, że papież nie zezwolił na małżeństwa księży i kapłaństwo kobiet. Nie zgadzam się też z tym, że papież nie zezwolił kobietom na pełne decydowanie o swoim ciele – by one same decydowały, czy mają urodzić dziecko czy nie. I z tym, że stanowczo nie odnosił się on do wielu afer w Kościele – jak np. pedofilia wśród księży. I z wieloma innymi jego poglądami, o których długo by pisać, też się nie zgadzam,

Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem.
To pałac staje się sutenerską speluną.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: nie płakałem PO papieżu

Długo wyłeś po urbanie?

Tylko za ślepego ch..a można uronić łzę dlatego, że taka menda jeszcze bezczelnie żyje...

@paplik - nie będę płakać przez to że nie płakałeś

Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.
I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!

Dupokrato, ten przynajmniej był sobą, księciem ciemności co to kremówki miał wdupie….

urbi et orbi !

Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.
I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!

Drugi raport ws. pedofilii. Największa grupa sprawców to duchowni

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org