Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Właśnie przyjąłem |
No właśnie nadal ten kto będzie chciał zrobić porządne zakupy (ubrania, buty, sprzęt) będzie jechał do Białegostoku lub Warszawy, w tej kwestii nic się nie zmieni.. Łomża to nie Warszawa.. jak ktoś wyjątkowo trafnie zauważył, ale pralnia bez urazy to nawet w takim targecie jak Łomża przydałaby się i utrzymała właśnie w galerii…przecież nie żądam żeby otwierały się u nas douglasy esprity i vistule. Byle czego to w Łomży mamy już pod dostatkiem. Pozostałe ‘galerie’ nie robią dobrego wrażenia, na starówkę i Długą chodzi się już tylko na spacer, a jadąc głównymi ulicami widać pełno pustych lokali do wynajęcia. Mało tego-ludzie budują nowe od razu z szyldem wynajmę licząc chyba na cud. Nowa galeria miała szansę coś zmienić, a nie zmieni nic. A w budowie jest już kolejna galeria.. Zgadnijcie jakie sklepy będą w jej boksach..kolejne ccc, rossman, orange. Plus, T-mobile i apteka. Idea galerii w Łomży wygląda tak: po spożywkę pojedzie się do tesco w venedzie, poszukać butów gdzieś indziej, do pralni na giełczyńską, do kina na bawełnę, po książkę do empiku do stokrotki. Prymulka-buty wojas oczywiście męskie kosztują 220-250 do 350zł bez promocji, przy obniżkach są już za 180-200. I jest to przykład marki, która na rynku Łomżyńskim prosperowałaby jak marzenie. Bo dobre, ładne, polskie buty kupi zarówno ten nieco zamożniejszy jak i ten kto będzie zbierał na nie 2 miesiące. Dlaczego? Dlatego, że posłużą 4 razy dłużej niż najlepsze buty z jakiegokolwiek innego sklepu z Łomży, które w większości sprzedają buty wzmacniane tekturą.. Zezowate..jeśli uważasz naprawdę że ‘jaki klient taka oferta’ i ‘że biznes sam musi na siebie zarobić’ to naprawdę niewiele rozumiesz. Minęły już dawno czasy gdzie to sprzedawca decydował co kupi klient. Słaba oferta nie przyciągnie nikogo. Jest zupełnie odwrotnie i właśnie jaka oferta taki klient, a biznes zaczyna się zwracać, dzięki pieniądzom klientów. Uważasz, że biznes w Łomży kręci się źle, bo klienci są nie tacy jak powinni? Są tacy sami jak wszędzie indziej. Jest ich tylko ograniczona liczba, bo niecałe 60 000. Błąd popełniają właśnie lokalni przedsiębiorcy myślący, że jest inaczej. Usiłują sprzedawać byle co, sądząc że Łomżyniacy to kupią z pocałowaniem w rękę. Oczywiście zaraz znowu mnie źle ktoś zrozumie i pomyśli, że oczekuję w naszej Łomży sklepów rodem z Londynu czy Paryża.. To prawda, że w Łomży jest ciężko, jest dużo bezrobotnych i osób biednych, ale nadal większość stanowią ludzie pracujący i lepiej lub gorzej zarabiający pieniądze, które gdzieś wydają. Jeśli da się im szansę to z przyjemnością wydadzą je w Łomży.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Właśnie przyjąłem |
To może niech klub zostanie moim członkiem , podać konto? ktośiek
|
|
No i posrane gnojostwo niema o czym na forum rozmawiać to w cudze okna zagląda:( DO KSIAZKI TUMANY JEBANE BO PÓLROCZE ZA PASEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Wole sypnac te pare groszy chorym dzieciom. TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.
|
|
za darmo nikt Ci takiego psa nie odda :-)
|
|
Ja na tym rondzie bywam też pieszym i jeżeli idę zageszczajac ruchy to zdarze przejść przez piłsudskiego, gorzej z ludźmi w podeszłym wieku. Jako kierowca gdy mam czas jadę przez rondo, gdy czasu nie mam jadę przez prusa.
|
|
Bo Maruda prócz marudzenia czasami coś z sensem napisze.
|
|
Już drugi raz coś sęsownego napisał-;)
|
|
Stara się chłopak jak może;)
|
|
Około 13 widziałem je przy Zakładzie Patomorfologii za szpitalem.
|
|
Mój mąż jeździ skodami już od lat. Obecnie bardzo chwali sobie swoją Octavię. Nie wiem co prawda jak samochód spisuje się w gazie, ale ogólnie oceniam go na duży plus. Ekonomiczny, bezawaryjny i wygodny. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
W Łomży orkiestra gra i huczy w i przy Hali Olimpijczyków Polskich przy PG8.
|
|
Uważam, że takie pokazywanie ma na celu poprawienie sobie humoru i samopoczucia, a nie o to wszak powinno nam Polakom chodzić. Prawda? Nie ma też nigdzie dowodu na narodowość przedstawionych osób. ![]()
|
|
Autor: lubię_żelki - mnie się wydaje, że i lizaki też jeszcze lubisz, czegoś Ty się opiła, oranżady czy Red Bulla ? Nikt Ci nie broni, otwieraj pralnię ! Nie licz pieniędzy innych i nie martw się o lokalnych przedsiębiorców i inwestorów. Inwestują swoje - cyt " licząc chyba na cud. " . Ty jak taka mądra jesteś , zainwestuj swoją kasę w co uważasz. A jak Ty tak dużo rozumiesz, to na pewno się powiedzie. Powodzenia. PS: I zastanów się czego Ty w końcu chcesz ? W pierwszym poście napisałaś : " Sklepy, które mają znaleźć się w venedzie jakoś nie powalają. W większości szystko co już znamy, przeciętnie.." oraz : " Czas na herbatę-osobiste wyrazy uznania dla odwagi dla otwierającego..to tak jakby w Łomży otworzyć salon mercedesa albo bmw..ludzi trochę będzie na początku bo herbaty zechcą spróbować choćby z ciekawości co tak nabija cenę..później przewiduję, że pojawi się szyld wynajmę.." To otwierać w Łomży salony czy też nie warto, - jaki klient, taka oferta. Nie zastanawia Cię dlaczego Łomża to miasto szmateksów, Biedronek, pseudo pizzerii i kebabowni ? Brakuje jeszcze tylko taniej jatki!
|
|
250 zł za za podłączenie czy za co a licznik i tym podobe
|
|
|
APEL Zakończcie ten coraz bardziej idiotyczny wątek. Jeśli przed jakimiś organami prowadzone jest w sprawie Edukatora postępowanie, to z pewnością wynik ujrzy światło dzienne. Jak dla mnie rzucanie liczbami typu "prawie 500 zatrudnionych pracowników, w tym nauczycieli." w stowarzyszeniu kierowanym przez bardzo leciwą panią Prezes, świadczy tylko o chorobie systemu oświaty i przeroście być może czyichś ambicji, niekoniecznie pani Prezes. Osobnym pytaniem jest jak stowarzyszenie, które może założyć 15 osób może efektywnie zarządzać taką armią ludzi i tak jest o nim cicho w Polsce. Dajcie sobie już Panie i Panowie siana, bo na tym forum sprawiedliwości nie znajdziecie. Muszę jeszcze odnieść się do wątku zakupu przez stowarzyszenie nieruchomości w Wawie, który jakaś z pań skomentowała, że to jest sprawa stowarzyszenia. Zgoda, jak dla mnie Edukator to może sobie i kupić zamek królewski, tylko pod jednym warunkiem, że nie będzie przez to na minusie i będzie w tym zamku prowadził zasadniczą część działalności statutowej. W każdym innym przypadku taki zakup wygląda trochę dziwnie. Mianowicie w takiej nieruchomości powinna np mieścić się co najmniej siedziba oraz bardzo dynamicznie prowadzona działalność edukacyjna. Czy tak jest, to nie wiem, a dla przejrzystości działań Edukatora na pewno warto się takim sukcesem pochwalić.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |