poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Matka pozwana za sprzeciw wobec genderowych zajęć. Udana interwencja Ordo Iuris

Cześć.Czy wiecie co się stało z Panią kosmetyczką z salonu beauty sun?blondynka,krótkie włosy,młoda kobeta 25 lat..moze pracuje w jakimś innym salonie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Matka pozwana za sprzeciw wobec genderowych zajęć. Udana interwencja Ordo Iuris

http://www.powstrzymajrotawirusy.pl/o_rotawirusach/dla_kogo_grozne_sa_rotawirusy.aspx

Rotawirusy atakują ludzi w każdym wieku, również dorosłych.
U nich jednak choroba zazwyczaj nie ma ciężkiego przebiegu ze względu na przechorowanie jej w dzieciństwie3.

Niemal wszystkie dzieci do 5 roku życia (95%) mają przeciwciała przeciw rotawirusowe, co oznacza, że miały kontakt z wirusem, choć nie zawsze daje on poważne objawy.2 Objawowe zakażenie rotawirusami przechodzi 1 na 7 dzieci.1

Zakażenie rotawirusowe można przejść kilka razy, przy czym pierwsze zakażenie ma najcięższy przebieg.

Najcięższą postać zakażenie rotawirusowe przybiera u niemowląt poniżej 6. miesiąca życia. Małe dzieci, łatwiej niż starsze, ulegają odwodnieniu7 spowodowanemu wymiotami i gwałtowną biegunką. Dzieje się tak ze względu na wyższy stosunek powierzchni do objętości ciała małego dziecka oraz brak współpracy z jego strony przy próbach nawadniania.10 Każdy rodzic wie, jak trudno jest podać dziecku coś do picia, gdy ono tego nie chce… Przebieg choroby u niemowląt i małych dzieci jest nieprzewidywalny7, one też najczęściej trafiają do szpitala8. 70% dzieci hospitalizowanych z tego powodu nie ma ukończonych 2 lat.4 Pobyt w szpitalu w ich przypadku jest najdłuższy.11

Re: Matka pozwana za sprzeciw wobec genderowych zajęć. Udana interwencja Ordo Iuris

Omania,a kto i teraz będzie trzepał.święta idą?

Na całe szczęście każdy może tu napisać co myśli a ty nie jesteś właścicielem portalu żeby decydować o tym kto tu może pisać a kto nie. Poza tym ty tam też nie pracowałeś więc po co zabierasz głos w sprawach o których nie masz pojęcia? A tym który najgłośniej tu krzyczy jesteś ty właśnie tylko ciekawe dlaczego? Bo napewno nie z dobroci serca i że ci kogoś żal. I nie mam o czym myśleć mam swoje zdanie i wiem doskonale co jem i co jadłam. A idąc twoim tokiem "myślenia" to nigdzie nie powinno się jadać bo wszędzie jest odświeżane jedzenie. A skoro panie z kuchni i kelnerki dbają o czystość to syfu tam raczej nie ma. Więc zdecyduj się czy jest czysto czy nie? bo coś tu się zaczyna nie zgadzać.

a ja odpowiem za kolegę bo patrze jeszcze nie napisał
MASAKRA

I jeszcze jedno to że do tej pory nie komentowałam wpisów na portalu nie znaczy że ich nie czytam ale ten post dotyczy bezpośrednio więszości osób tu bo każdy kto mieszka w Łomży bądź okolicach przynajmniej raz tam był. Co ciekawe dany lokal zacząłeś atakowac na początku lipca a później aż do października cisza, czyżby przez ten czas znów zaczęli dobrze gotować, sprzątać i dbać o pracowników a po 3 miesiącach przestali?

tak mam cos takiego

... czy jest w pobliżu ( w takim bliskim pobliżu :)) parking przy klubie Qube?

Znam dwie pary ktore mialy tam wesele,te same kwiatki co wyzej wychodzily na koniec! Jedzenie i sala ok ale to nie wszystko...najwazniejsze to byc ludzkim wobec ludzi wlasciciele tego nie wiedza...zycze sie zmienic w przeciwnym razie pusta sala bez gosci juz takiego wygladu nie bedzie miala..

Na plaży u nas raczej ciężko o kamienie ;P

Ano tak :)
Nie zwróciłem uwagi bo nie musze się kąpać :):)
Nogi umyłem rano a z zebów wydłubałem zapałka :)

Kasia..

Hahhaha chodź do mnie,dam Ci wiaderko wody i umyjesz;-)

Nie mówię o ledwo, ledwo ciepłej tylko gorącej takiej jak w ciągu dnia leci.
Ja mieszkam w bloku i niestety porażka jakaś...

Pawcik

odpisalem Ci.

jaaaaaa

takze dolaczaj do nas w niedziele okolo poludnia - dobierzemy trase 30-40 km nie musimy sie spieszyc

Chcę odświeżyć uprawnienia sep'oskie do 1 kv e/d
mam pytania kiedy w najbliższym czasie są egzaminy - jakie koszta

Claro, jeszcze jedno, Mija zarzuca kobietom nie mogącym zajść w ciążę, że się wcześniej puszczały, brały tabletki. Pal licho to czy zachowały dziewictwo czy nie do ślubu.
Są takie przypadki, że kobiety nie brały tabletek, bo nie mogą brać ze względów medycznych, a i tak nie mogą zajść w ciążę. Powiedz mi jak byś się czuł w takiej sytuacji przy takich oskarżeniach chcąc mieć dziecko?
Problem zajścia w ciążę jest bardzo złożony, najlepiej w takiej sytuacji udać się do lekarza specjalisty, a nie słuchać rad lub oskarżeń osób nie mających pojęcia o przyczynie problemu.
Każdy niech się zajmie własnym życiem, bo najwięcej oskarżają ci, co sami nie są nieskazitelni (sami mają coś do ukrycia), a chcą uchodzić za świętych.

ps. temat o dzieciach a gadamy o 4 literach Maryny.

A ja tam jadłam i niestety mi kompletnie nie smakuje.Ale ile ludzi na świecie,tyle upodobań smakowych:)Dla mnie nie za bardzo.

I już są pierwsze efekty nagłośnienia sprawy MPEC-u Panie
Kołakowski proponuję pchnąć sprawę dalej. Może Pan jako Poseł nagłośni również tę sprawę w mediach.

Uważaj bo popuścisz w gacie po tym kebabie ...

malutkaalunia: znasz może maila do tego salonu? jest jakiś?

a podobno na taksówce tak dobrze się jeździ

rafik25 nie rozumiem jednej sprawy!!!nie pracowałeś w tej knajpie,a masz tyle do powiedzenia????????dziwne trochę tym bardziej ,że nie masz pojęcia o branży gastronomicznej!!!!!gdzie zawsze jest b.dużo pracy nawet przy pustej sali!druga sprawa jestem b.częstym gościem w karczmie i nie mam pojęcia jak możesz pisać takie głupoty !!!może nie pracujesz i się nudzisz?może pracujesz???jeżeli tak to ciekawe co na to twój pracodawca powie ,że zamiast wykonywać swoje obowiązki opluwasz ludzi ,którzy dają ludziom pracę. !!!!

Cześć!

Jestem mężem autorki tego wątku, chciałem dodać kilka słów ze swojej strony ;)
Wątek ten został założony przede wszystkim w celach informacyjnych, żeby osoby zainteresowane wiedziały z czym mogą się spotkać. Kiedy my organizowaliśmy imprezę, nie znaleźliśmy żadnych opinii na temat tej sali, a raczej współpracy z jej właścicielami. A szkoda, bo za pewne bylibyśmy przygotowani jeszcze lepiej do rozmów ;) no ale to już za nami, następcy będą bogatsi o te informacje. Jak widać niezadowolonych z jakości obsługi jest więcej, niektórzy też ulegli niemalże szantażowi tym pseudo-przedsiębiorcom i zgodzili się na jakieś dopłaty. Pewnie po części dla tzw. świętego spokoju, z czego skwapliwie korzystają ci państwo. My nie zgodziliśmy się dopłacać do niczego, co nie było zawarte w umowie. Dodatkowo dla zasady potrąciliśmy przy rozliczeniu kilka groszy za to, czego brakowało. Chociaż należało potrącić więcej. Przypomina mi się sytuacja, kiedy w przeddzień naszej imprezy rozstawiane były stoły i my przy tym byliśmy. Była też jakaś zainteresowana para, nie wiem czy już podpisali umowę, ale pamiętam, jak ten młody zarządzający mówił im, że wszystkie atrakcje są w cenie. Jakież będzie ich zdziwienie na tydzień przed weselem albo po, że jednak nie były? Właśnie dlatego, bardzo ważne są tego typu opinie. Opinie świadomych, wiedzących czego chcą konsumentów.

Pozdrawiam!

Cześć :) Ja zauważyłam, że w naszej Łomży brakuje jakiejś porządnej kawiarni z prawdziwego zdarzenia :) Kawa, cappuccino itp. A wieczorami dobre drinki dla relaksu czy zabawy. Ja popieram ;)

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

wiesz dla mnie to bez roznicy przejade cala

ktoś widział /?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org