Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internet śmieje się z pasków w \"Wiadomościach\" TVP - zobaczcie te najciekawsze |
Notatka prasowa brzmiała: " oflagowane czerwoniaki". Poniżej zdjęcie, ukazujące te autobusy; oflagowane. Wszystkie w kolorze żółtym. A może znacie jakieś anegdoty, żarty słowne, dowcipy, itp, na temat żółtych czerwoniaków? Wpisujcie, być może powsrtanie bardzo ciekawy almanach - toż to kawał współczesnej kultury łómżyńskiej! ....czyli - żółte czerwoniaki...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internet śmieje się z pasków w \\\"Wiadomościach\\\" TVP - zobaczcie te najciekawsze |
Witam. Przykro mi czytać jak ewidentnie ktoś próbuje oszukać ludzi, którzy chcą pomagać i mają wielkie serca. Wraz z mężem mamy 2 chorych dzieci i wiem jak ciężko jest żyć i je leczyć ale również wiem, że ta Pani nie pisze prawdy chociażby z kilku powodów: 1. w tym ogłoszeniu jest mowa, że toczy się sprawa o alimenty, a w którejś z poprzednich próśb Pani pisze że dostaje alimenty 2. jak się ma tak chore dzieci to Pani powinna dostać bez łaski zasiłki pielęgnacyjne (153zł na każde chore dziecko) 3. jak już ktoś pisał bez łaski powinna również otrzymać świadczenie pielęgnacyjne (520zł) 4. leki na astme właśnie te sterydowe są refundowane jeśli ktoś ma ASTME i kosztują pare złoty (1-5zł) 5. jak było napisane u poprzedników - książki dla dzieci są ferundowane w rodzinach z niskim dochodem 6. Pani podaje ceny książek z księgarni a gdzie obrót wtórny?? wiele zamożniejszych rodzin kupuje książki dla dzieci w antykwariacie 7. jeśli jest ciężka sytuacje rodzinna i finansowa dzieci powinny ze szkoły dostawać zasiłek szkolny comiesięczny z przeznaczeniem na szkolne potrzeby 8. istnieje coś takiego jak dodatek mieszkaniowy 9. MOPS zakupuje lub daje fundusze na opał 10. MOPS płaci za obiady dzieci w szkole 11. zasiłki rodzinne jak pisali poprzednicy na 5 dzieci są dużo wyższe zważywszy, iz Pani A. pisze w jednym z apeli, że dzieci dojeżdżają do szkoły - a co to w tej gminie nimbusów zabrakło?? a jeśli dziecko uczy się poza miejscem zamieszkania i dojeżdża zasiłek rodzinny jest wyższy 12. jeśli ta Pani ma 7 dzieci a jeszcze 5 na utrzymaniu to co robi pozostałe rodzeństwo aby pomóc mamie utrzymać się?? Mogłaby wiele uwag jeszcze napisać, jednak jest mi przykro, że Pani A. nadużywa ludzkiej dobroci i osoby, które NAPRAWDE jej potrzebują nie dostają takiego wsparcia. Sama mam wiele problemów (niezapłacone rachunki, brakuje na chleb, na wyjazdy do lekarzy, leki czy turnus rehabilitacyjny itp) a z racji że mąż pracuje nie możemy liczyć na pomoc MOPS, dofinansowań do książek i wielu innych gdyż próg dochodowy jest śmieszny ( niedawno było 351zł/osobę). facmen
|
|
Re: Internet śmieje się z pasków w \\\"Wiadomościach\\\" TVP - zobaczcie te najciekawsze |
bo jestem zaskoczona taką opinią, ja chodzę z dwójką dzieci już 2 lata i jest naprawdę ok, ale każdy z nas może mieć różne odczucia, każdy ma swojego ulubionego fryzjera, dentystę czy sklep ok... Na szczęście jest prawo wyboru. Kto szuka ten znajdzie.
|
|
Jak w temacie przyjmę goldena, oczywiście zwracam koszty utrzymania, szczepionek, obroży itp. najlepiej suczkę.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |