środa, 06 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
WIELKIE EEE...GO naszego JURKA

a moze bys płyte kupił :]

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: WIELKIE EEE...GO naszego JURKA

Adamusie , daleki jestem od wartosciowania - to jest inteligentny zwolennik Tuska a to dla odmiany debil popierajacy Leppera. Nie obchodzi mnie, czy ktos kogoś szufladkuje ten to lewy - ten to prawy.
Uważam, że każdy ma prawo dokonania wyboru. To wiekszosc zadecydowała o likwidacji suwerenności Polski. I co z tego ze sie z tym nie zgadzam. Musze ten stan przyjac do wiadomosci i z tym żyć. Jeśli większosc obywateli Białorusi woli ograniczyć swą wolność osobistą dla utrzymania jako takiego poziomy socjalnego - jest to ich wybór. I nie musimy judzic niezadowolonych z takiego obrotu sprawy.
Czy mamy prawo powiedzieć Norwegom, że są idiotami, bo dwukrotnie w referendum odrzucili Eurosojuz. To był ich wybór.
Drwisz z ich wzrostu PKB.
To wytłumacz, dlaczego wiekszośc nowych ciagników rolniczych sprzedawanych w Polsce jest produkcji białoruskiej.
I powiem to moze bardziej obrazowo.
W okolicach Narwi w lasach sa bocznice kolejowe na których dokonuje się przeładunków towarów z pociagów o torach różnych szerokości.
W czasach PRL-u przeładunki odbywały się z pociagów stojacych na torze wąskim, na pociagi stojące na torze szerokim.
Teraz zapewne dlatego , że białoruski przemysł sie całkiem załamał i nic nie produkuje, za to nasza wspaniała (jak ja nazywaja bracia niemcy) Polnische Wirtschaft jest tak produktywna więc przeładunki odbywaja sie z pociagów stojących na szerokim torze na ciężarówki. Daleko mi do pochwał PRLu, lecz takie zestawienie odzwierciedla dokonane przemiany. U nas jest bezrobocie bo nic nie produkujemy. Ale życ trzeba i ktoś towar dla nas wyprodukuje. Kto? Np. Białoruś - bo na ich towar będzie stać naszych bezrobotnych. Gdzie będzie rósł PKB? Rozejrzyj się wokół siebie, oderwij od propagandy sukcesu kolorowych gazetek. Nie zarzucaj mi powielania stereotypów. To Ty powielasz stereotypy.
A na koniec udaj sie na wycieczke. Najlepiej wsiadź na dworcu w Grodnie ( dosyc czysto, choć skromnie) i udaj się w podróż do stolicy Polski europejskiego badź co badź kraju. Miejscem twojego przeznaczenie będzie Dworzec Warszawa Stadion. W stołecznym Mińsku czegoś takiego na pewno nie zobaczysz. Nie odbieraj tego jako pochwałę ich rzeczywistości. Osobiście nie zamieniłbym się na ten ich raj. Mój wywód ma służyć wykazaniu, że abyśmy mieli prawo pouczać innych, musimy najpierw pewne swoje sprawy poukładać. A wobec białorusinów zachowujemy się zgodnie z hasłem "alleuja i do przodu". Moze najpierw trzeba troszke pomysleć i posłuchać argumentów rozmówców.( Argumenty moich rozmówców białorusinów i ich postrzeganie naszego dobrobytu przytoczyłem w swoich postach)

Ale tak swoja drogą, szkoda mi ludzi, którzy kierujac sie przytoczonymi przeze mnie uprzedni argumentami zdecydują się wybrać takie indywiduum.
http://www.onet.pl/9ff

no no to oni w policji naprawde slabo zarabiaja skoro na odziez ich nie stać :-P hahaha
jak coś to ja mogę go na niedzielę obiadem poczestować bo biedaczek jeszcze padnie z glodu taka ma cięzką sytuacje materialną błahahahahahah

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

dzięki za uświadomienie mnie w tym temacie...

a ta 250konna CRX to Del Sol czy pierwsza generacja???

jakoś w Łomży nie widziałem zbyt wielu CRXów...

Zbych

swietnie znow bedzie mozna uslyszec : lomza to jet potega lomza najlepsza jest :)
jeszcze zeby niektozy nieprzesadzali na tych meczach to bylo by zaje***

przeczytalam o pani siemaszkowej i moim zdaniem zasluzyla sie bardziej dla innych miast niz dla lomzy

Zgadzam sie z przedmowca.
Prosze o wypowiedzi w tym temacie ale bez agresywnych zachowan.

Prosze, zanim zaczniesz o jej zasługach pisać, i je wartosciować przeczytaj w Jej biografii fragmenty dotyczace teatru amatorskiego i jej pierwszych kroków scenicznych. Teatr w Łomży upadł wraz z wojną w 1915 r. i okupacja niemiecka, po której nasze miasto nigdy sie nie podźwigneło. Cóż w takim razie wzięta aktorka mogła szukać w mieście, które upadło.
Zresztą nigdzie nie pisałem o zasługach W.Siemaszkowej dla Łomży, lecz o jej zwiazkach z Łomżą. Czy nie warto byłoby nazwać jej imieniem jakaś ulice, aby łomżanie pamiętali, że największa aktorka Młodej Polski pierwsze kroki stawiała na scenie w Łomży.
A żeby zdopingować Cie do poszperania czym był teatr amatorski w Łomży
podam kilka takich dziwnych informacji: w dobrych czasach na jednej tylko scenie "szło" około 200 przedstawień rocznie ( koniec XIX i pocz.XX w)
A w organizację teatru amatorskiego angażowali się ludzie należący do elity. Przedstawiciele ówczesnych elit również pozostali nieupamietnieni.
Polecam wspomnienia Profesora Winiarskiego. Jest dość bogata literatura na ten temat.

A wracajac do Twojego postu bellu, parafrazujac Twoja wypowiedź można np. zapytać:
A czym dla Łomzy zasłużyła się Maria Skłodowska-Curie, która ma w Łomży swoja ulicę? - tym, że wakacje po ukończeniu gimnazjum spedzała w łomżyńskiem a jej dziadek uczył w gimnazjum łomżyńskim? i jeszcze tym,że swą córke wychowała tak , aby nie została polką?

DiDi

mieczkoś997

cytuje: " Policjant też człowiek...Ciekawe jak wy byście potępywali jeśli za 1000zł na ręke mielibyscie wyżywić rodzinę."

buhaha!! Może i mieczkoś sobie radzi w życiu lepiej, bo ma lepkie rączki? Bo widzę, że tak usprawiedliwia i broni biednego policjanta, co biedę klepie...

Znam wiele rodzin, które nie zarabiają nawet tego 1000zł i muszą radzić sobie w życiu bez kradzieży. Zauważ, że mowa tu o markowych ubraniach.

Moim zdaniem człowiekowi,który urodzil się ze skłonnościami homo społeczeństwo powinno to akceptować jak również władze mnie osobiście to nie przeszkadze i nie mam pojęcia czy wyleczenie ludzi z tej skłonności jest możliwe.

waldek27

Dziewczyny są ambitne - nie poprzestają na małym.

Szczególnym przypadkiem siły jest ciężar...
Znaczy się: większy ciężar=większa siła.
Newton powiadał, że:
F=mXa
czyli, gdy nie ma masy=> F=0 oraz gdy nie ma przyspieszenia=>F=0.

Hmm...

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

Leczenie chyba nie daje dobrych efektów. Ale obozy odizolowania dla polityków i rządzących i innych nawiedzonych - jak najbardziej. Reszta społeczeństwa żyłaby może nareszcie w spokoju.

ulus
rozumiem wszystko.
ale czemu na forum wszystko sie rozgrywa??tego nie rozmumiem:P

a moze sie znajdzie ktos posrod forumowiczow i przyjmie do lekkiej pracy tego odwaznego
ja mu zycze, zeby prace znalazl
i podziwiam go, bo nie poszedl na latwizne

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org