czwartek, 07 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szwadrony Kiszczaka u progu III RP

pod koniami jak najbardziej dotyczy lat 80, a nawet 90tych, bo pamietam to,
na na jego miejscu powstal pozniej ceslav pub/ mam nadzieje, ze tak to sie pisalo/
chyba, ze Jackowi16 i mackowi chodzi o zgola inny przybytek

ryskago, u nas byly relaxy, czy to jest to samo, co podhalanki/o ile mnie pamiec nie myli, to chyba wszystkie byly granatowe i przeznaczone i dla mlodych i dla starych-pamiec moze mnie mylic,bo dzieciak bylam wtedy/
a pamietasz czeszki i dzinsy zwane slodko 'obrzygance'

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szwadrony Kiszczaka u progu III RP

nie tylko prawo jazdy! ale >>Występujemy z prośbą o zasądzenie alimentów od rodziców uchylającego się ojca, czyli dziadków dziecka - zapowiada Błachowska. - Oczywiście najpierw sprawdziliśmy, czy mają oni jakieś dochody.

Jak informuje Elżbieta Zywar, rzeczniczka Sądu Okręgowego w Szczecinie, gmina ma do tego prawo, bo kodeks rodzinny i opiekuńczy (art. 132) mówi o tym, że kiedy zobowiązany do płacenia alimentów nie chce lub nie może tego robić, obowiązek przechodzi na jego najbliższych krewnych: rodziców lub rodzeństwo. >> urywek tekstu , calość http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3197726.html także za tatusia beda placić starzy rodzice lub rodzenstwo tatusia! także radzę się rozejrzec po rodzinie---poniewaz obowiązuje ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZBIOROWA JAK ZA OKUPACJI!!!

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

bella Relax'y były w różnych kolorach :) ja miałem srebrne :D

Pozdrawiam

Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem.
To pałac staje się sutenerską speluną.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Wszystkiego naj wszystkim Paniom w dniu Ich święta :)

Pozdrawiam serdecznie

wsiego naj naj kobietki :)

Niech mu ziemia lekką bedzie

Tej dziewczynie, która czyta list wyblakły,
tej kobiecie, która milczy cały dzień,
tej, co stawia w noc bezsenną złe pasjanse,
i ozdabia nadziejami ciemną sień.
Niech się niebo nie kojarzy tylko z deszczem,
niech się rzeka nie kojarzy z rzeka łez,
są na świecie dobre okna w dobrym mieście,
i ta wiara ze w człowieku człowiek jest...

No tak, to weselicho było w 80 albo 81, więc musiał to być schyłek wspomnianych orenżadek... :). Byłam wtedy malusia, ale to mi nie przeszkadzało dzierżyć w dłoniach welonu za ciotką i zapamiętać te pooranżadowe bąbelki wychodzące uszami...:D

Bello i Tygrysie ,
O ile mię pamięć nie myli to były dwie wersje: podhalanki i relaxy, a może to było jedno i to samo..? Jakby poszperał u Babci na strychu, to by pewnie znalazł jednego takiego, służącego obecnie zapewne myszom za lokum..:)
Co do kolorystyki to dominował głównie srebrny metalic z granatem, więc oboje macie rację :)

Czeszki to takie białe tenisówki z gumką na przedzie, czy tak? Niestety, nie miałam takowych, miałam natomiast "pogrzebówki" ("trumniaczki" :)), takie czarne, z weluru czy aksamitu, z paskiem w poprzek.. Absolutny hicior! Każda kciała takie mieć. Ja swoje "załatwiłam" grając w nich na kolonii w piłkę nożną...
A jeansy? Przez dłuższy czas były mym marzeniem niedościgłym, a ich zapowiedzią były texasy...:) Pierwsze "rasowe" dżinsy cieszyły na równi z wygraną w totolotka! Była to wersja wyłącznie damska, miały na dolnych nogawkach z tyłu po jednej kokardce (też z dżinsu) i ok. 20-centymetrowym zamku błyskawicznym. U nas mówiło się na nie "wapnem chlapane", co doskonale oddawało istotę rzeczy...:D

Też chodziłam z Ojcem po kościele do baru na piwo, jak z resztą wszyscy parafianie.. :D

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Jacek ja się nie obrażam, tylko naprawdę źle wyraziłem, bo rzeczywiście nie może być najdroższa pijalnia, jeżeli piwo jest drogie, sama pijalnia (nie wiem czy ktoś ją z Was pamięta), to była mordownia, zresztą pijalnie które były to wszystkie tak wyglądały. Co do przybytku Pod Koniami, to mieścił sie on w budynku, który do tej pory istnieje, na samym skręcie do Statoilu jadąc od miasta. Do tej pory jest tam bar z najtańszymi obiadami w Łomży.

Pozdrowienia.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

A co do odebrania prawa jazdy, to moim zdaniem jest bez sensu, ponieważ i tak nie przyniesie rzadnych korzyści finansowych dziecku.

Nie zgadzam się.
Takie postawienie sprawy może zmusić delikwenta do podjęcia dzałań zmierzających w kierunku odzyskania prawa jazdy, jeśli zależeć mu będzie na dalszym wożeniu swego tyłka autem. Jednym z takich działań winno być podjęcie jakiejkolwiek pracy, a co za tym idzie łożenie na utrzymanie tych biednych stworzeń, które na świat się nie prosiły! Proste jak drut.

Hmm, donatorzy jak zwykle mają z górki. To ze wszystko można kupic to trochę zabija grę, ratunkiem są dla mnie tylko nieskie raty. Gra na tym serwerze jest cholerne droga, już wolałbym na oficjalu za 50 zł + koszty przelewu, ale co kto lubi. Wszystko co wymieniłeś można dostać w 2-4 tygodnie (no oprócz s), a w dobrym klanie to znacznie szybciej. No i na koniec, czy ty masz z tym coś wspólnego, bo piszesz : "Z góry dziekujemy wszystkim donatorom", "Raid Bossy nie działają na razie ale pracujemy nad nimi" ?

Najlepiej zacznij sie uczyć. Możesz zaocznie i oprócz tego praca. Przez jakiś czas wojsko z głowy, a może wkrótce zmienią się przepisy...

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

te 12 mln zł. to genialne wyliczenie ROTFL...

operacja wykonywana przez serwery w sieci tel. komórkowej jest bardzo bardzo tania, jeżeli chodzi o koszty, które ponosi operator...
równie dobrze wszystkie smsy mogłyby kosztować po 2 czy 3 grosze, a operator i tak by na nich zarobił...

tak więc jeżeli operator wychodzi na całej operacji na plus to wcale nie są to takie wielkie sumy jak się wydaje, a już napewno nie 12 mln zł

Przemo, a w kinie bylo chociaz cieplo?? Bo ja slyszalem, ze najlepiej jest tam przyjsc z wlasnym koksownikiem...

Przemo wnoszę to z tego, że znam takiego jednego Przemysława ze śląska a który to w ostatni weekend był w Łomży :)

Od komentowania są odpowiednie miejsca. Służy do tego forum a także system komentarzy pod każdym newsem. Jeśli ktoś wyraża swoje opinie w Księdze Gości to chyba nie rozumie jej przeznaczenia. Na stronie MW nie ma cenzury, mozna to zobaczyc na przykładzie KG, sa tam równiez i niecenzuralne komentarze, nie jest to stowarzyszenie samouwielbienia, chcesz krytykowac krytykuj ! Ale blokadę ip z tego co wiem dostałas za zaśmiecanie księgi. Na forum i w newsach możesz się normalnie wypowiadac. Chcesz podyskutować proszę forum i komentator działa i zaprasza, ale dział Księga gości służy do innych celów.

Problem techniczny mam nadzieje został wyjaśniony:D tematu piwa o piwie nie czytałem, jest tam aspekt wina, które kiedyś z Francji przywiozłem i na które moja koleżanka z Pomorza chce sie wprosić. Nom i takie to buty:P

no to mi powiedz cos o tym swiatopogladzie MW.
chetnie poczytam:P

Malachit
prosze bardzo
www.lomza.wszechpolacy.pl

'Czy ocena zachowania, postępowania drugiego człowieka jest czymś godnym'
to zalezy od sytuacji i od tego kto kogo ocenia,
mysle, ze ocena ludzi, w sensie pospolitego plotkowania, zazwyczaj nie jest czyms godnym pochwaly,
ale sa wyjatki-np. jesli sasiadka sasiadce powie, ze kowalski to pije i zneca sie nad rodzina, a ta z kolei sprobuje jakos pomoc, to czemu nie ...

'i czy można takowej dokonać?'
no coz, swiat jest taki, ze wszystko mozna
spojrz na to forum- niby powinno sie dyskutowac, ale czesto padaja komentarze oceniajace zachowanie np. ptysia91, czy bohaterow pewnego filmiku, czy policjanta-zlodzieja, czy tez OBZERAJACYCH SIE DZIEWCZYNACH, ktore TY oceniles w jednym z tematow

ocena nie musi byc negatywna, jesli powiem, ze ktos robi dobrze, to, czy traci na tym moja godnosc
a jesli ocena jest negatywna, to przeciez moze podzialac na kogos motywujaco,
wszystko zalezy od sytuacji, no i dobrego smaku, no i jeszcze tego, zeby osoba oceniana byla swiadoma, ze zostala ocenie poddana- to jest dosyc wazne, chociaz nie zawsze konieczne/ patrz przyklad wyzej/
MrS,ty nie teoretyzuj...spojrz zyciu w oczy

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org