środa, 06 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
/Nie/święte oburzenie premiera

No to wypisz mi argumenty,którymi mógbyś uzasadnić swoją wypowiedz(za poparcie i przeciw)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: /Nie/święte oburzenie premiera

mi nic nie zabrali hehe

Polsce!!! pzrepraszam :(

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Może zacznę od możliwych negatywnych skutków legalizacji"
- może wzrosnąć liczba wypadków drogowych pod wpływem THC
- mogą po nią sięgać małolaty słabi psychicznie- zniechęcenie np. do nauki
argumenty za:
- wzbogacenie się państwa (akcyza)
- "mniejsza" praca policji
- zminimalizowanie dochodów mafii
- alternatywa dla rolników
- szereg zastosowań medycznych
- mniejsze prawdopodobieństwo sięgnięcia po narkotyki twarde które ma miejsce podczas transakcji z dilerem
- towar lepszej jakości, tańszy, co najważniejsze bez chemii dodawenaj w celu "lepszego kopa" i zwiększeniu objętości towaru
oraz wiele innych, których zapomniałem wymienić

Czym bliżej Warszawy tym ceny paliw są mniejsze...

ale rozumu spiero to ci wyrażnie brak. Coż jak ktoś cwiczy mieśnie to nie ma rozumu.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

w dudy z nami kierowcami walą kurp, statoil i bp narzucają ceny na całą Łomżę podlasie najbiedniejszy region w polsce duże bezrobocie zarobki skandalicznie niskie za to ceny najwyższe. i dlatego te nasze pseudobiznesmeni(wyzyskiwacze) boją się hipermarketów stacji benzynowych itp. bo konkurencji nie znoszą a tak walą nas jak tylko mogą
mam nadzieję że te hipermarkety i stacje powstaną to się tym frajerom trochę ukruci

Też mam taką nadzieję. Swoją drogą takie międzynarodowe firmy jak Statoil, BP czy nawet Orlen powinny dbać o swój "wizerunek" a one widać pozwalają na ceny z choinki na "swoich" stacjach. Chociaż są "swoje" i "swoje". Taki Orlen w Piątnicy to jest Orlen a nie jak Kurpiewski z tabliczką Orlen. Tam cena 3,75 a tu 3,83 (chyba). To samo BP - to prywatny interes pewnego pana + umowa z BP. To samo Statoil i Lotos na Nowogrodzkiej. Wszyscy ci krwiopijcy walą nas po kieszeni równo.

bo pewnie masz downa !! :P

Dla współczesnego człowieka kannabinoidy są synonimem marihuany i haszyszu, produktów tak bardzo pożądanych przez niektóre grupy subkulturowe ze względu na swe narkotyczne właściwości. Mało kto jednak zdaje sobie sprawę, że związki te od tysiącleci stosowane były w medycynie jako dość skuteczny środek w leczeniu malarii, jaskry, zaparć, nadciśnienia, astmy oskrzelowej, a także bólów reumatycznych i porodowych. Za te właściwości odpowiedzialny jest główny składnik konopi, D9-tetrahydrokannabinol.

Krótka rozprawka medyczna

Reasumując:

Wódka, spirytus, cygara, papierosy z tytoniu z różnymi "uszlachetniaczami" dostępne są w prawie każdym sklepie mimo ich znanego szkodliwego działania.

Papierosy z konopii indyjskich, czy suszone ich liście są zakazane, a spora część aktywności (sprzedaż, sprowadzanie, ...) z nimi związanych wręcz karana. Dlaczego i po co? Nie wiem!

Uważam, że nie powinno zakazywać się handlu i używania, a prowadzić akcje edukacyjne, informujące o działaniu, wpływie i skutkach.

Ludzie powinni sami podejmować decyzję!

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

forpol przecie to dynamiczny IP...

Chodzi Ci o cuda uzdrowień? :) ...o które neuropeptydy konkretnie Ci chodzi?

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Chodziło mi o to iż neuropeptydy (ogólnie białka) umożliwiają zachodzenie procesów rozumowania - wysyłanie i przewodzenie impulsów w sieci neuronowej naszych mózgów. A co za tym idzie posiadanie świadomości i własnego ja. Oczywiście napisałem to w ogromnym uproszczeniu.

Niestety stacje ze znanym znaczkiem budza wieksze zaufanie i za to rowniez sie placi (nawet jesli paliwo nie jest lepsze). Na Prymie ani w WZSR nie bede tankowal nawet po 3zl (mam fatalne doswiadczenie z Pryma, mechanik silnik chcial rozbierac ale wystarczylo "wylac do kanalu" cale paliwo zatankowac gdzie indziej).
Jesli w Piatnicy jest rzeczywiscie taniej, trzeba tam i tylko tam tankowac. Gwarantuje, ze za 3 dni wszedzie bedzie taniej.

dawny statoil

Autochton, ta fotka jest ze Śniadowa czy z Miastkowa.
Nie spotkałem się z taką bożnica w Łomży.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

ująłbym to nieco inaczej -
nudno jest tym, którzy są zbyt leniwi aby zorganizować swój czas

Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem.
To pałac staje się sutenerską speluną.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org