wtorek, 05 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
świat cywilizowany konsekwentnie akceptuje różnorodność

Mr_Andrzej: chodziło mi bardziej o prawo moralne niż autorskie ale i tak dzięki:)

a odnośnie tematu to jego Autor niech za bardzo nie sugeruje się wpisami, chyba, że będzie ich znacząca liczba.

Sporo zależy od predyspozycji przedsiębiorcy chcącego(?!) zainwestować w Łomży. Ja stawiałbym też na gastronomię (w każdym razie usługi) ponieważ sprzedaż zostanie jeszcze bardziej dotknięta ryzykiem bankructwa po wybudowaniu wielkoobszarowych centrów sprzedażowo-rozrywkowych.

Idąc dalej tym tropem: kuchnia chińska, turecka, wietnamska itp odpada, pijalnia czekolady niestety też bo już jest i na razie wystarczy. Był kiedyś pomysł w na bar kanapkowy - nie przeżyje. Zostaje "zwykła"=prawdziwa restauracja lub franczyza. Żeby prowadzić taką restaurację to trzeba na prawdę mieć duże pojęcie i PASJĘ lub dużo kasy, żeby zatrudnić ludzi którzy na prawdę maja pojęcie i PASJĘ, a nie pracowników stołówek z poprzedniego wieku.... a potem i Pani Magda G. nie pomoże... :) gdyby się udało było by super:)

Zostaje wspomniana franczyza: i tu już jest wybór ograniczony - albo przerośnięte wpisowe, albo ograniczenia innego typu (np. liczba mieszkańców)
Jeżeli to będzie "restauracja" typu Fast Food (konkurencja dla Maka) to ok, ale pamiętaj, moda na niezdrowe żywienie powoli spada - chyba że chcesz przebranżowywać się co kilka lat i iść w ślad za popytem:)

Podaj może zakres inwestycji: czy chcesz otworzyć lokal w którym będziesz stał i sprzedawał towary lub usługi, coś na większą skalę czy coś na duużą skalę?

Zachęcam WSZYSTKICH forumowiczów do wypowiedzi. Najlepiej uzasadnione i uargumentowane:)

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: świat cywilizowany konsekwentnie akceptuje różnorodność

Tylko najgorsze bydło i nieudacznicy życiowi pracują za 1000zł miesięcznie

Kasia..

Witam!
Mam kredyt w BZWBK w którym bank co miesiąc sam pobiera mi określoną kwotę pieniędzy. Dziwnie wyszło, bo wyjechałem na urlop i nie dopilnowałem terminu spłaty,tzn. spłata raty przypadała na 24.09 i nie było na koncie wystarczającej kwoty do spłaty. W dniu dzisiejszym mam już na koncie gotówkę, ale nic się nie dzieje,tzn. bank nie pobiera raty którą miał pobrać. Co zrobic w takiej sytuacji ? Samemu zrobić przelew czy po prostu czekać? Jakie konsekwencje mogą być za takie opóźnienie? pozdrawiam

Małkinia

Fobos a jak ktoś zarabia 1200 to też jest nieudacznikiem? :-)

:-) ****** mafia

Czekaj, czekaj..., a odsetki same urosną, dostaniesz wezwanie do zapłaty, za które naliczą ci oddzielnie jakąś dychę.

Jeżeli masz zlecenie stałe na spłatę kredytu i jest tam zaznaczona opcja "ponawiać realizację w razie braku środków" to po pojawieniu się kasy na koncie rata powinna tego samego dnia się zapłacić. W innym przypadku czekają cię odsetki karne.

TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.

Przelej i to szybko a i tak coś tam będziesz miał doliczone.

Kasia..

Żeby nie mieć takich numerów, to sam płacę swoje rachunki. Żadnych stałych zleceń, pobrań z rachunku itp. gufna ... niech się walą bankowe frajery ...

Wadolek dobra rad, tylko ciekawe czy z mp4 grać będzie. Pliki w formie mp3.

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

a jak sie zachowują polscy studenci ?:)
Przecież to normalne, że się pije, więc nie wiem o co Ci chodzi. Chyba się urwałeś z innej planety skoro picie przez studentów to dla Ciebie straszny powód do szyderstwa :)
Albo nigdy nie studiowałeś/aś( badz nie miałes/aś znajomych podczas studiow z którymi mogłeś/aś wypić i się żalisz hehe). Takie są uroki życia studenckiego :)

gdzie jest lepiej tanczyc zumbe - w max dance czy w bonarze?

SPŁATA KREDYTU
To znaczy, że w ogóle nie potraktowali tej mojej wplaty jako spłatę "długu" ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org