środa, 09 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Do Admina !!!

o educo co nieco slyszalam. a czy ktos mial juz doswiadczenie z British School? Jak tam jest naprawdę?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Do Admina !!!

Cze!

Ja dowiedziałem sie o "Bezcennej" we wtorek, na dwa dni przed pokazaniem jej światu. Ale ponieważ byłem nieźle zwarzony (jak przez pół życia, sam nie wiem, czemu nie napisalem "odchodzenia z tego swiata nadnarwiańskiego"), to sama radość, że tworza w miasteczku bezpowrotnie powiatowym coś na miare wojewódzką - ucieszył.

Pomysł wyjscia z darmowymi ogłoszeniami w świat jest stary jak swiat, ale kto pamieta doświadczenia z roku 1997 (dwutygodnik przy d. Radiu Bab), powinien ostrożnie kalkulować, działać śmiało i... maksymalnie skorzystać z juz istniejącego medium, czyli portalu.

Oczywiście, Forumnitów, formuła, kształt i objętość "Bezcennej" raczej rozbawią czy zawiodą, ale pamietajmy, że portal będzie sie rozwijać także dzięki świeżej krwi. Nie , żebym narzekał na nadpsutą starą, ale... W każdym razie, jeśli dzięki 5 tys. nakładu bezcennej przybędzie portalowi choć procent uczestników, to warto eksperymentować. Redakcja "Bezcennej" - głowa do góry. I juz po zainteresowamiu tematem czuć, że za malo agesji marketingowo-promocyjnej.

Wasz Pisarz i Senator.

MRD

do tarczyn: czym bys nie jechal, to i tak wiec, ze policjant i tak Ci cos udowodni :), a Lomza to male miasto, wiec jak nie on to jego kolega za 5 min. Takie realia. A co do poloneza - nie sadz samochodu po wygladzie :)).

Początki klubu wioślarskiego w Łomży łączą się z osobą Jankowskiego, który przybył z Warszawy. Założył on łazienki wraz z wypożyczalnią łodzi spacerowych. Według "Ech Płockich i " z 1898 r. oraz "Wioślarza Polskiego" z 1925 r. nastąpiło to w r. 1891, natomiast Sprawozdanie z Działalności Łomżyńskiego z roku podaje datę 1890 r.. Łodzie te miały inną budowę niż łodzie używane na Narwi; były wyposażone w kil i w odsadnie z dulkami.
Stanisław Jankowski był pierwszym instruktorem wioślarskim w Łomży. Uczył wiosłowania i sterowania łodzią, zapoznawał z właściwościami różnych odcinków rzeki i jej prądu, czuwał nad bezpieczeństwem wiosłujących. Przy nim i przy utworzonym przez niego ośrodku skupiło się grono osób wywodzących się głównie z inteligencji mieszczańskiej. Ludzie ci wspólnie spędzali czas wolny od pracy, pływająć na łodziach i organizując wycieczki wioślarskie. W 1897 r. podczas obchodu "Wianków" odbyły się pierwsze wyścigi na łodziach. Od tego czasu regaty wioślarskie odbywały się corocznie. Towarzyszyły im wyścigi czółen rybackich i wiele atrakcji, jak: parada łodzi pływających przyozdobionych zielenią, lampkami i proporcami cechów rzemieślniczych, koncert na łodziach w wykonaniu Towarzystwa Muzycznego "Lutnia", koncerty orkiestry wojskowej i muzyków amatorów, pokazy ogni sztucznych, wianków i palenie sobótek , "żywe obrazy", czyli pokazy gimnastyczne przedstawiające prace różnych rzemieślników 2

Trzeba to powiedzieć wyraźnie: Pan Prezydent, lub jego współpracownicy zaskoczyli mnie reakcją na nasze wypowiedzi. Od lat przywykłem, że nawet Radnych można " olewać", a nawet szykanować. Wiem dobrze co mówię i mogę z łatwością to udowodnić. Tym razem coś się zmienia. To dowód, że warto angażować się w sprawy naszego miasta, choćby wypowiadając się na Forum. To także znak czasu i przykład znaczenia komunikacji internetowej dla budowania demokracji obywatelskiej. Przepraszam za ten przymiotnik, ale to co mamy obecnie to demokracja fasadowa, czyli pozorna. Do demokracji bezprzymiotnikowej jeszcze nam bardzo daleko.

michal

..................................................................Boże..........................

no, no nie wiedziałem, że nasze miasto jest takie bogate. Mam nadzieję, że pieniądze wydane zostaną mądrze. Jak sięgam pamięcią to byłu już dwa trzy remonty. I za każdym razem okazuje się po pewnym czasie za wąska i za mała. A może by tak wydać pieniądze raz a dobrze i od razu wybudować autostradę :-)

kiedyś w/w osoba prowadziła w TV Łomża temat brzydoty w Łomży.
A czy grzebanie palcem w nosie w czasie sesji rady miejskiej jej ładne? - raczej nie. Panie Piechociński trochę opamietania

michal

to jest dosłownie obłęd - spójrzcie na ceny z rubryki ogłoszenia. Miasto bez przyszłości a cenY jak w najlepszcyh miejscowościach wypoczynkowych czy też dobrych dzielnicach dużych aglomeracji miejskich.

EXSTRA POMYSŁ

Tak trzymać włeb mistrzowie

admin to żyd

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org