Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
marsz w obronie TV Trwam w Łomzy to hąnba dla tego miasta |
ja roznosiłam z banku Citifinancial, płacili 7zł brutto, (okolo 5,20 na reke jesli sie uczysz) praca po 3,5h dziennie, pada, świeci czy co tam jeszcze musisz isc... czy poszłabym drugi raz roznosić ulotki?! NIE Sarama
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: marsz w obronie TV Trwam w Łomzy to hąnba dla tego miasta |
a roznosilas te ulotki po blokach?? czy jak i mam pytanie gdzie trzeba sie zglosic zeby te ulotki dostac;)?? sorki za takie pytanko no ale nigdy nie roznosilam ulotek i nie jestem z terenow lomzy:)
|
|
Autor: mistrz418 (---.elomza.pl) Data: 22-07-09 11:33 boshe, co za ludzie. Ja też jestem czasami w Białymstoku i nikt o mnie tematów na ich forum nie zakłada. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Tak. Tylko, że to nie przyjechał Białystok do Łomży, a Jaga do ŁKS-u. 12 w nocy to za późno na zwiedzanie.
|
|
cześć Łomżyniaki. Zastanawiam się w co mozna zainwestować kapitał w łomży lub okolicach. Gastronomia, stacja, rekreacja, rozrywka - tego wszystkiego jest wbród? Czego wam drodzy łomżyniacy brakuje w waszym mieście? Będe wdzięczny za pomysły a ja kcoś wpali to nie zapomnę o was i podam rękę w potrzebie. Aloha lucyna
|
|
a co to Jaga?
|
|
karola-89 Autor: kasieńkap2284 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 15-11-08 12:57 najgorsze jest to że pisałam to co czuję do bani kuźwa jak to zdać? dopiero za dwa tygodnie mam dzwonić do psychologa w k wojewódzkiej w której zdawałam i umówić się z nim na rozmowę dlaczego nie zdałam i na czym czy na teście czy na rozmowie bo takich informacji nie udzielają telefonicznie MASAKRA Autor: mozart (---.chr13.1000lecie.pl) Data: 16-11-08 17:50 Do wickedqueen: Kiedy ja bylem na MS, pani psycholog prowadzaca poinformowala nas wszystkich, ze jezeli chcemy zapoznac sie z opinia koncowa po tym tescie, to mamy do tego prawo, niezaleznie czy ocena byla negatywna czy pozytywna. Jedynie nalezy udac sie do nich osobiscie, poniewaz nie udzielaja takich informacji telefonicznie. Mowiac "do nich" mam na mysli zespol psychologow prowadzacy MS. Uprzedzajac Twoje pytanie powiem, ze zdawalem w Katowicach. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Wyciąłem ten tekst z forum. Co prawda mozart przynleżał pod Katowice ale z tekstu wynika, że osoba zainteresowana po nie zdanym MS, która chciałaby się dowiedzieć co było powodem niezaliczenia, to ma takie prawo po osobistym spotkaniu z kadrą psychologów z danej KW. Sarama
|
|
powiedzcie jeszcze jak wyglada lokalny rynek jesli chodzi o sporty ekstemalne. czy sa jakies scianki spinaczkowe, tory gokartowe, parki linowe, paintball pools, etc? kazde podpowiedzi mile widziane. aloha
|
|
taka baba ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
teraz w sumie zrobiła sie dziura w rynku w branzy miesnej po tragedi w Lysech ale w to nie chce wchodzic. bez dobrego know how jest to wtopa. a ta mw Lomzy byla kiedys taka wieza cinien, kos zaadoptowal to na co fajnego? sporzcie tu jak fajnie wyszlo http://www.2wieze.pl/
|
|
Faktycznie!!
|
|
100% poparcia dla bufetowej
|
|
Nie gadaj INWESTUJ!!! :) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
a co sadzicie o dr wroblewskiej na wyszynskiego? albo joanna pietrza na szosie zambrowskiej? moze ktos sie orientuje jakie sa teraz ceny plomb?
|
|
jak w temacie kto che dostać datki wklejajcie link Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
może to ogłoszenia o nieruchomości, a one są płatne !!! Trzeba jechać na Dworną i zapłacić. ![]()
|
|
wszystko ladnie i fajnie tylko co to (tzn zydzi ) ma wspolnego z tematem byle jaka kanalia zostanie za granica aresztowana juz polskie media hucza przyklad? sprawa tego cygana (chyba w danii),ktory okradl gowniarza (Mp3)........ja sie pytam CO TO K.....A ZA POLAK? cygan ktorego jak by sie nie bali w polsce po lbie by bili albo "we Frankfurcie nad Menem na dzielnicy Bonames (swoja droga to dzielnica gdzie jest tylko K....A i zlodziej i reszta motlochu) zabito bezdomnego Polaka moje pytanie jaki to K.....A Polak jak on tak jak cygan polskiego paszportu na oczy nie widzial pieprz... slazak ktory od 30 lat ma niemiecki paszport takich przykladow jest wiecej chocby z UK oczywiscie nie mozna generalizowac ale w wiekszosci tak jest ze "polakow chca wykonczyc":) PS. Kubicy tez zly niemiecki zespol nie pozwolil na lepsze wyniki :) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Wiesz co ja roznosiłem kiedyś ulotki:) jeszcze za czasów liceum i powiem Tobie że nie było źle bo czasem nawet 100 zł za dzień wyciągałem i to roznosząc przez 5 godzin:) nie roznosiłem w Łomży ale w różnych miastach np. Białystok, Olsztyn, Ostrów, Pułtusk, Zambrów itd. firma mieści się w Łomży na ul. Polowej na przeciwko Urzędu Pracy chyba to urząd pracy:) jest na parterze w takim dużym budynku ale jak się firma nazywa nie pamiętam ale miło wspominam te czasy:p hehe jak się ulotki babci woziło żeby miała na rozpałkę:p Nie wiem czy firma jeszcze istnieje ale mogę sięzorientować jak to się nazywa tylko trochę to potrwa;) Pozdro Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Jak spam to spam, czemu nie:D http://change.menelgame.pl/change_please/6015863/
|
|
juz na dzisiaj masz datki nabite Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Siemka. Miałem taką przygode, wynajmuje chate i czeczeni wpadli oglądać mieszkanie. Wpadło dwóch, jeden oglądał chate, a drugi stał cały czas przy drzwiach, a 3 czekało w samochodzie. Co chwile dzwonili Ci z samochodu i sprawdzali, czy wszyscy OK. Jeden nie umiał polskiego, to gadali coś między sobą po rusku.Raczej chaty im nie wynajmiemy :)
|
|
Dzięki wielkie za informacje:** misio fazi - jesli moglbys sie dowiedziec to bylabym bardzo wdzieczna;) to moja poczta www.ewelina1592@wp.pl a orientuje sie ktos czy jest mozliwosc np wziac takie ulotki od jakiejs firmy ?? np od banku,zamiast kierowac sie do urzedu? adminadmina-hmm a co konkretnie masz na mysli z ta praca przy kompie?? i gdzie szukac takiej pracy?? a co do opieki to niestety ale nie ma szans, bo mam 17 lat i takich osob w moim wieku raczej nie chca,bo wola starsze :)
|
|
A i czy na miejscu da rade to zrobić
|
|
albo - ******** to imie, czy nawisko? to nazwisko typowe, kończy się na -wski „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
hej ile się czeka na decyzje czy się zaliczyło MS w Radomiu?
|
|
Zwróćcie uwagę, ze o ty gwałcicielu cienko jakoś, nie obłozyli go ekskomuniką, nie napiętnowali jakby to było dla nich normalne. Skandal i tyle. Takos
|
|
Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 23-07-09 15:17 a kulture takich ludzi widac chociaz w pierwszym zdaniu iceberga odnoszacym sie bardzo merytorycznie do haliny , pogratulowac. no to zacytuje parę Twoich postów adamosxx kulturalny człeku Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 21-07-09 11:23 pajacyku kto ci napisal ze ja popieram pis? Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 21-07-09 15:17 odezwala sie jakas peowska blachara , ignorujcie ja - to idiotka Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 11-07-09 20:32 ziomex pajacu widzisz ze temat jest o rzezi wołynskiej? Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 11-07-09 21:09 chodzace gówno z ciebie wiec jest hehe Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 12-07-09 00:36 zbych imitacjo polaka co ty mi tu piszesz o jakich s rydzykach Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 12-07-09 00:42 dzeyson ty to chyba klasyczny przykład gimgówniarza jestes pogadaj z kolegami z gimnazjum jakie komorki sa teraz na topie lepiej.
|
|
Wpuściłeś na kwadrat brudasów i jeszcze o tym piszesz innym? Chcesz być kumplem tych śmierdzących czosnkiem i cebulą terrorystów? A może nie śmierdzi Ci ich wyżebrana kasa? Poprzez postawę takich typków, którzy wynajmują mieszkania i chaty tym pokurczom z Kaukazu, oni założą tu "Małą Czeczenię"a Polacy będą cichutko przemykać się w Łomży wzdłuż ścian ustępując im na chodnikach. W ich kraju nie ma już wojny,więc nie się pakują i wracają skąd przyjechali. Niech odbudowują swój kraj,tu do niczego nie są potrzebni.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
marcel72 :-) Zdecydowanie nie polecam M.CH. z Ks, Anny. Potrafi wziąć kasę - za "profesjonalny sprzęt do wybielania" - który bez problemu można kupić nawet na allegro. Tyle, że u niej kosztuje 250 za górę - a tam można kupić komplet za 50 zł. No ale jest pewnie na dorobku - to się nie dziwię :-). No i strasznie sie zdziwiłem - bo prosiłem o wybielenie w gabinecie - a tu dostałem sprzęcik do domu :-) i do tego w przystępnej cenie he he hee Takos
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Żywiec Zdrój bardzo dobra woda, także dla dziecka, na butelce nigdzie nie jest napisane ze trzeba przegotowywać więc nie wiem skąd masz takie informacje. Wodę kupuję sześciopakami i wszyscy są z niej w domu zadowoleni;)
|
|
adamosxx wypraszam sobie możemy się nie zgadzać w wielu kwestiach ale ja czeczeńców nie lubię i chętnie bym się ich pozbył z Łomży to chyba jedyna rzecz jaką na razie odkryłem która nas nie różni apostata
|
|
Przycinanie EGR nie ma wpływu na wpadanie silnika w stan awarii. Niesprawny EGR to twardsza praca silnika na jałowym i poddymianie.
|
|
2 sztuki juz zrobione... konsole oddaje jeszcze tego samego dnia
|
|
autor musial miec juz osrana zbroje bo z 15 ich 30 zrobil w oczach ze strachu sie podwoilo xD Sarama
|
|
jaki to sprzecik?
|
|
nie, to jest ruchomość ;P
|
|
ludzie to juz nawet bąka nie można puścic bo zaraz posty piszecie! Sarama
|
|
obstawiam ok 1000 ale tylko tak na oko „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
No własnie,ja też się noe mogę dodzwonić..:( Ma ktoś może do niego aktualny nr niż ten : 86 218 68 47 ??
|
|
ypierd.... stąd
|
|
a jak idziesz do sklepu to dla jednych jest bezcenna a dla innych nie ma bo pani trzyma pod ladą dla znajomych... niestety taka prawda tak samo było jak tylko dostali kasę, nie powiedzieli że jest kasa, dopiero jak pracodawca poszedł to okazało sie że już są fundusze (tu mowa o moim byłym pracodawcy) ![]() caractère allemand
|
|
Roonie a Ty chociaż wiesz jak się ta psycholog nazywa? Bo z którą ja rozmawiałem nawet się nie przedstawiła. Turbonetka i Fran a Wy co mówiliście psycholog na pytanie DLACZEGO CHCESZ SŁUŻYĆ W POLICJI?
|
|
postaraj sie polizac lokcie to cie zajmie na chwile Sarama
|
|
pozatym jak niemasz tendencji do tycia to zadne bialko ci nic niepomoze nawet z super dietą, nie na kazdego to dziala a na koncu zobaczysz ze bedzie to strata pieniedzy na proszki chodzbys cwiczyl 2 razy dziennie Sarama
|
|
siema, organizuje wyjazd busem na mecz puharowy Broendby-Legia. Wyjazd z Łomży 29 lipc, mecz 30, powrot w nocy 31 lipca. Koszt nie uwzglednia biletu na mecz, koszt przejazdu w obie strony ok 350-400pln. Są jeszcze 4 wolne miejsca - pisać na maila yeah82@interia.pl
|
|
|
Legła Warszawa Legła Warszawa....
|
|
Mam tak samo jak ty Miasto moje, a w nim Najpiękniejszy mój świat Najpiękniejsze dni Zostawiłem tam kolorowe sny Kiedyś zatrzymam czas I na skrzydłach jak ptak Będę leciał co sił Tam, gdzie moje sny I warszawskie kolorowe dni Gdybyś ujrzeć chciał Nadwiślański świt Już dziś wyruszaj ze mną tam Zobaczysz, jak przywita pięknie nas Warszawski dzień .. Legia Warszawa ..
|
|
Dzisiaj ze schroniska ukradziono miniaturową, srebrną 12 letnią suczkę, rasy pudel. Jest ona ostrzyżona i bardzo malutka. Wygląda jak szczeniak. Ma guzki na gruczołach mlecznych i jest w trakcie podawania leków przeciwko rozrostowi guzów. Z powodu wady wrodzonej często sika i brudzi w mieszkaniu, a pozostawiona na podwórku nie przeżyje. Jeśli ktoś coś wie na ten temat to proszę o kontakt ze schroniskiem dla psów w Łomży.
|
|
A tak w ogólę to mam mozliwość odwołania się od "wyroku" no nie?
|
|
Czy jest jeszcze jakies mieszkanie na południu do wynajecia?! Wiernym forumowiczom z gory dziekuje .
|
|
karol 89 Nie znam nazwiska pani psycholog która ze mną rozmawiała na MS. Nie wiem z którą Ty miałeś rozmowę. Ale gdybym nie zdał i zależałoby mi na rozmowie na temat przyczyn "oblania" swojego testu odważył bym się zadzwonić na numer na który kazano nam dzwonić podczas trwającego postępowania kwalifikacyjnego i poprosić o taką wizytę, na którą powinni się zgodzić. Po ustaleniu terminu niestety trzeba się wstawić osobiście ponieważ nie udzielają takich szczegółowych informacji telefonicznie. Masz przyznany numer identyfikacyjny także pani psycholog która z Tobą rozmawiała powinna mieć również zachowane jakieś notatki na których dokonywała diagnozy podczas rozmowy. Z tego co wyczytałem to tak naprawdę to czy zdałeś czy nie zależy głównie od tego jak napisałeś MS. Wydaje mi się że trzymają wszystkie wyniki testów i mają jakąś bazę danych. W końcu takie rekrutacje są bardzo kosztowne dla państwa i powinni mieć wszystko uporządkowane. Niestety z procedury postępowania kwalifikacyjnego wynika że w przypadku kiedy ktoś "obleje" MS może zdawać dopiero po 12 miesiącach. Nie ma natomiast możliwości odwołania się od "wyroku". trwa to aż rok ponieważ zostało założone, iż osobowość człowieka może zmienić się w czasie nie krótszym czasie niż 12 miesięcy. Wszystko jest ujęte w takie a nie inne procedury za które odpowiedzialny jest MSWiA. nar
|
|
RóżaLux ma rację w tym,że nasze miasto jest zarządzane jak pegerowskie gospodarstwo przez trio roztrząsaczy gnoju. Pomijając wszystko inne,jak codziennie przejeżdżam obok wieśniackiego targowiska,to nachodzi mnie myśl,który z urzędasów ma w tym osobisty interes,aby utrzymywać ten bajzel w takim stanie. A straż miejska i policja jaki mają interes w tym,że omijają miejsce szemranych interesików?Czyjeś polecenie czy obawa o reputację? Wręcz wstyd przejeżdżać tam z kimś z innego miasta lub z zagranicy,bo najpierw wybałuszają oczy,potem wyciągają aparaty i cykają zdjęcia,przy okazji komentując,że przypomina im to indochińskie lub afrykańskie bazary.
|
|
może to Czeczeni i tak ich o wszystko oskarżają , to tez można na nich zrzucić
|
|
jest, na pewno nie jedno Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Do 10 kazdego miesiaca oplacasz skladke zus, do 20 kazdego miesiaca odprowadzasz podatek, zas do 25 kazdego miesiaca jest zobowiazany odporowadzic podatek VAT oraz zanies deklaracje do Urzedu Skarbowego. Dzis masz ostatni dzie. Tzn urzad skarbowy juz zamkniety wiec czas minal
|
|
dwa są
|
|
ja dodałam 2 dni temu, dziś sie ukazało :/ sa straszne opóznienia
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Deklaracji do Zus nie trzeba nosić co miesiąc pod warunkiem, że oplacasz całe składki, tzn nie jesteś na zwolnieniu lekarskim. Wystarczy tylko raz złożyć i na czas zapłacić. Tak jest przy jednoosobowej działalności. W skarbówce jeśli jesteś na zasadach ogólnych też deklaracji się nie składa tylko do 20 opłaca się zaliczki na podatek.
|
|
marze o dniu kiedy zniknie ten temat...
|
|
a jak wiesz to powiedz gdzie i żadnych takich "wiem ale nie powiem"
|
|
a najlepiej udaj się do tych urzędów i zapytaj jaka jest sytuacja Takos
|
|
sejm
|
|
no a jaka ma byc? co ma rozliczac miesiac ktory sie nie skonczyl? deklaracje skladasz w nastepnym miesiacu....
|
|
Kurator podjal decyzje o rozwiazaniu klubu. Dziekujemy.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Nooo ja tez tak odpowiadałem jeśli chodzi o tą pracę z ludźmi i gówno z tego wyszło ;]
|
|
witam. czy wie ktoś może więcej na temat wypadku, który dzisiaj po południu wydarzył się przy wyjeździe z białegostoku w stronę warszawy(droga do łomży). jak przejeżdżałem tamtędy, to stałem długo w korku, widziałem jak w oddali stało kilka samochodów w poprzek drogi, jakieś tiry, bardzo dużo policji, karetek. strażacy chyba rozcinali samochody, było widać, że to poważny wypadek. korek miał kilka kilometrów i praktycznie się nie posuwał, ale dało się użyć objazdu przez jakąś wioskę. chciałbym zaznaczyć, że w tych godzinach przez białystok przeszła poważna burza, widoczność ograniczała się do zaledwie kilku metrów(deszcz), przy czym wiał bardzo silny wiatr. proszę o wypowiedź osoby, które wiedzą coś na ten temat
|
|
Co dziś postanowiono na walnym w sprawie ŁKSu ?
|
|
the end
|
|
taki gaźnik ma automatyczne ssanie, po odpaleniu samochodu powinien mieć wysokie obroty, ale po kilku minutach powinny się unormować. gaźnik ustawia się na rozgrzanym silniku (nie chodzi mi o rozgrzany do czerwoności ;)
|
|
hahaha tym razem poprawna forma postu ;-DDD ja mam kolegę ona ma kota w głowie to może ci pomoże ;-DDD Takos
|
|
tam miało być że on* ma kota w głowie ;-] Sarama
|
|
Witam poszukuje firmy lub osób, które mogą pomóc w uprzątnięciu - wywiezieniu starych mebli i innych przedmiotów. Potrzebny spory samochód.
|
|
Ja słyszałam że te laserowe leczenie to nie to samo co wiertłem..sama okrutnie się boję klasycznej metody ale jeśli bym miała chodzić na poprawkę to ja dziekuję..:(
|
|
moj ma pol automatyczne sanie to jest japonski i co zna sie ktos?
|
|
Samsungi są ładne, ale ich jakość nie zadowala. Wybrałabym nokię:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |