czwartek, 24 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"...przeczytajcie Katechizm. Więcej niż jedno zdanie"

mi sie nudzi, ale jak czytam 4lomze to humor mi wraca. kilku pszytomnyh ludzi a reszta z ksienzyca jakby sie urwala.

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "...przeczytajcie Katechizm. Więcej niż jedno zdanie"

Och! Śmierć od nienawiści! Żyć dla miłości!

Lepiej wcześnie spać,niż wcale. Albo wcale nie spać,by potem odespać,co nie wyspane. :)

Umieranie z miłości zawsze było romantyczne. Szczególnie w epoce Romantyzmu. Wtedy było więcej romantycznych związków. Niektóre z nich na pewno przeszły na nasze pokolenie.
Ale ja ich nie widziałem.. He He

Proponuję wrzucić na stronkę, jakąś sondę lub forum i wtedy o tym kto miałby zagrać w nowym clubie bedą decydować jego bywalcy na zasadzie głosowania. Osobiście chętnie przyszedłbym na: Sonic Trip, Poziom X, Lezbend, Karol XVII, Greg Access, Carla Roca, Siasia. O artystach zagranicznych będzie można pomyśleć jak już zobaczymy jak to wszystko się będzie kręciło. Pozdrawiam

:)

po prostu od czasu do czasu spie z otfartymi oczami

No co? A z kim Duży śpicie? Z kompem i netem? We trójkę?? :-*

przedwiosnie jutro z rana.

Natchniony pewnym źródłem przyszło mi kilka ciekawych myśli na temat prawokarnej regulacji narkotykow i piractwa komputerowego. Jako że owa dzialalność jest niejako przestępstwem, potrzebne są odpowiednie organy. o ile w przypadku narkotywów umiarkowanie dobrze sprawca się władza w formie policji i rządu, tak piractwem niezwykle zainteresowane są ponadnarodowe koncerny. Niestety świadomość społeczna w tej drugiej kwestii pozostawia wiele do życzenia. Używki od tysięcy lat były używane - opiaty na Dalekim Wschodzie, liście koka w Ameryce Południowej, a pejotl w Północnej, haszysz na Bliskim Wschodzie, w Europie alkohol. Pierwotnie zakazy handlu używkami miały swe źródło w polityce importowo-celnej jak również miały charakter lokalny. Pierwsze wzmianki o zakazach mówią o zakazie palenia opium w San Fransisco gdyż mogłoby to urazić chińczyków (a było i jest ich tam wielu) itp. Następnie recepty np. na morfinę i kokainę. USA aby polepszych relacje z Chinami wprowadziło zakaz handlu opium w Filipinach (będące pod ich kontrolą) - Wielka Brytania była wówczas największym importerem. Trochę odmiennym rynkiem była Polska, polskie prawo bardzo długo opierało się prohibicji. W roku 1985 na mocy ustawy zaczęto jedynie karać tych, którzy produkują narkotykami, lub handlują. gdyż znaczna ilość była produkowana przez samych konsumentów. Kłopoty z policją miały głownie osoby handlujące mak i konopie. W większości przypadków karani byli jednak osoby starsze, które nic nie wiedziały o zakazie, uprawiające mak na własne - nienarkotyczne potrzeby. Co ciekawe istniał zakaz posiadania srodków odurzających przy sobie, jednak nie istaniała wyodrębniona sankcja karna, stąd można było słyszeć o przypadkach wypuszczenia posiadacza ciężarówki pełnej amfetaminy. Społeczeństwo źle reagowało na takie przypadki, dodatkowo siano panikę moralną, co dodatkowo miało korzyść by prawo jeszcze bardziej zaostrzyć.
A jak jest z piractwem? Otóż bardzo podobnie, o ile nie nabiera gorszego tempa. Cenzura - mówi wam coś to słowo? Blokada nieporządanych treści. By jednak było tylko to co być powinno, tworzono jak najwięcej kopii i żadne regulacje już w starożytności nie były potrzebne. Wynalezienie druku zmusiło drukarzy do pewnego porozumienia z Inkwizycją. W zamian za drukowanie wyłącznie treści zgodnych z doktryną zapewnili sobie ochronę swego monopolu. Nie było wtedy praw autorskich. Ciężkie kary czekały tych, którzy dukowali księgi poza "Index librorum prohibitorum". Późniejsze regulacje pochodzą z końca XIXw. Chronią one interesy twórców przez 21lat, i początkowo dotyczyło to książek. Następnie czas ten zwiększono do 50 lat po śmierci twórcy, zależnie jednak od formy utworu. W polsce dość długo jednak takie prawa nie istniały ze względu na socjalistyczny ustrój. Nie można było rozpocząć prywatnej działalności wydawniczej aż do 1989r. Dlatego konwencja berneńska z 1886r. z jej rewizją paryską (1971) obowiązuje w polsce od 1994r.

Jest to fragment moich rozważań, a co ma wspólnego prawo autorskie(piractwo) z narkotykami oczekuję na wasze wypowiedzi. może pójdą w dobrą stronę. Czekam na godnego łomżyniaka

Bartosiewicz spiewa ze pragnie umrzec z milosci.
Czasem milosc ma destrukcyjny wplyw na zycie.

Ciezko okreslic co jest najwazniejsze , zagadka na miare tajemnicy Starozytnych Majow...

Hm.. wydaje mi sie ze chodzi tu o fakt samocenzury na plaszczynie kazdej dziedziny zyciowej
tak jak napisales wyzej wynikalo to z ustroju politycznego, tak wiec dany autor ksiazki czy tez publicysta musial przejsc tak owa cezure , zdarzalo sie to bardzo czesto- teksty byly odrzucane przez cenzorow poprawiane badz tez nigdy nie ujrzaly swiatla dziennego , stad wiec spoleczenstwo nauczylo sie samokontrolowac -mialo swiadomosc co mozna a czego nie i dany publicysta jesli nie chcial zniknac ze swiata "elity" musial publikowac pod "dyktando" co z czasem wchodzilo mu w nawyk, podobnie tez z narkotykami i wszelkimi uzywkami , kiedys nawet juz w starozytnosci ludzie korzystali z dobroci tego typu i pewnie z pelnym rozmachem wposlczesne spoleczenstwo rowniez korzytsaloby z uzywek, natomiast gdy wprowadzono prawo zakazujace i skutecznie je egzekwowano wowczas rowniez nastepowala samokontrola zarowno prawna jak i moralna(Prawo pozytywne zazebia sie z prawem naturalnym)
( bo przeciez to zle) karano starszych bo to oni powinni dla mlodziezy (-najczestszych konsumentow) stanowic przyklad.
prawa autorskie z narkotykami maja to wspolnego ze sa czynem przestepczym na szeroka skale , w zwiazku z tym ,pozatym ze,obie sa obiete prawem sa rowniez negatywne w aspekcie morlanym, wiec ustrojodawcom napewno rowniez chodzilo o swoisty czyn samokontroli.
Ustroj socjalistyczny przestal istniec w Polsce lecz na jego elemntach budowane sa rowniez inne doktryny i ideologie czesto nie tak do konca glupie.

to w takim razie gdzie mam oddać ubrania??
wyrzucić?

pojemnniki PCK to juz nie aktualna sprawa gdyz firma zajmująca sie opróznianiem ich zrezygnowała z tego , samo PCK apelowało juz nie raz aby nie wżucać tam ubrań, jeśli masz zamiar oddać odzież to zanieś ją do caritasu na ul. giełczyńską lub do pomocy społecznej na sikorskiego ( blisko skretu w wyszyńskiego)

A jeśli masz odzież dziecięcą lub dla młodzieży to zawieź do Domu Dziecka na Polową - przyjmą z radością.

;..zesral sie to Ty bys...;buuhhaaa ubawiles mnie z samego ranca.Profesor Miodek sie klania.Do CYBERR MASS kundlu nie szczekaj,,,poczekaj do wigilii i wtedy przemowisz po ludzku...aaaauuuu.won!

Witam! Wie ktoś może co to za zapach czuć zawsze w sklepie reporter na krótkiej? Jest bardzo charakterystyczny i nie wczułem go nigdzie indziej. Szukam od dłuższego czasu bo chciałbym zainstalować go w swoim pokoju, niestety bez skutku :/

Autor: Adriano (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 20-03-09 23:23

ja akurat mam swoją cenę i nie jestem takim lepakiem jak Ty "dlaczego nie" jestem ciekaw kto takiego czereśniaka jak ty ulepił haha

adriano

Przykro mi ale mam zupełnie inny zawód. Widać po Twoim wpisie żeś nerwowy a jak nerwowy to i niedokładny czyli Lepak.
Słusznie zauważył "Pool"- dlaczego znajomy Twój brał obcego skoro ma kolegę speca? Nie popadaj w samozachwyt .
Pozdrawiam

no ładnie tam pachnie

witam. co sądzicie o tym, żeby powstało w Łomży profesjonalne studio tatuażu ?? pytam z ciekawości bo niemam roboty:)

To ile czasu trwała robota jest najmniej istotne- ważne czy została wykonana zgodnie z ustaleniami, a jeśli tak to powinna byc opłacona w takiej wysokości na jaka była umowa Chyba że jest coś z nią nie tak wtedy zmienia to posta żeczy........

Osobiscie sadze ze przydalo by sie takie,ale malo jest osob naprawde uzdolnionych pod tym wzgledem nie wliczajac kilku osob z lomzy

www.lomzateam.ocom.pl

MR.Y bawisz mnie

Znaleziono klucze w 54, proszę się zgłosić na nr gg 10197350

bo na Ircu już pytałem i zero odpowiedzi :) jaki masz nick na s0 mój to arturo300

I pewnie naoglądałeś się Miami Ink ? - jeśli na takim poziomie chcesz to robić to śmiało ... z głodu nie umrzesz !

Chyba ta Bartosiewicz nie była nigdy szczęsliwie zakochana?
Do Jaska: JASKO,JESTES OK.

ja jestem właśnie w trakcie cyklinowania podłóg w mieszkaniu. Jeden "fachowiec" skopał robotę w dwóch pokojach. Teraz do reszty wzięłam innego pana. Jeden pokój już skończył. 12 m2 zrobił w dwa dni. Cyklinowanie, szpachlowanie, lakierowanie. Jestem zachwycona wyglądem podłogi dlatego bardzo polecam tego pana. Nr tel. 664 049 597.

Najlepszy zapach jest w lesie. :)

na krótkiej masz reportera ?

na początku radziłbym z jakąś igłą podrapać styki bo raczej na pewno zaśniedziały i dlatego może nie łączyć

Tak, swego czasu był tam szyld REPORTER, IML a teraz nawet nie zwróciłem uwagi jaki jest. Każdy wie o który sklep chodzi.

Kiss Kiss..

Fides et ratio-Wiara i rozum. Czy rozum sluzy rozjasnianiu wiary?

to jeśli chodzi o "zatkanie" jakiegoś otworu, jeśli to ma być coś na krawędzi to wiecej kasy-większa praca

Nie sluchaj nikogo,tylko zakladaj! Super zarobisz w Lomzy! No i ludzie ukryja braki w opaleniu!

Wiosna i jak tu nie myśleć o kichaniu...

alergikiem jestem...

wiosna do nas zawitała co prawda nie mrawo - budzą się też radni tak trzymać wiecej odwagi i determinacji radny to nie chleb tylko służba publiczna prawda PANIE wójcie u pana też na początku tak było gdzieś to wygasło , zagubił sie pan w tym coraz nowoczesnym grajdołku i wąsy posiwiały czas chyba wnuków i gołębi dogladac z pozytkiem dla wszystich stron tylko gdyby nie ten upór jakby ośli
z pozdrowieniami

Nie ma roboty,wiec zajmuje sie z ciekawosci zapytywaniem? Zajmij sie chlopie robota! He He

fajny pomysł:)

takjak - trudno nie wierzyć skoro rozmawiałam z jedną z mam której starsze dziecko ostrzegało młodsze aby w przedszkolu nie płakało bo go Pani zamknie w łazience. Chyba dzieci wiedzą najlepiej co tam się tak naprawdę dzieje. Poza tym o tych kretyńskich praktykach stosowanych w tym przedszkolu słyszałam od kilku już osób także w każdej plotce jest trochę prawdy.

Dziwię się tylko że w XXI wieku dochodzi do takich rzeczy.

Co do przedszkola nr 15 - dziękuję za wszystkie opinie, właśnie tam zapiszę swoje dziecko.

w zimę tez można kochać....

Kazda pora dobra na amora! Kochajmy sie!

nie wiem jak wy ale ja to Kocham 365dni w roku :P

hehe to może mnie zamkną bo ja też jestem niewinny :D albo wszystkich niech zamkną z tego forum, ale by było co sensacyjności

Ze kochasz swego meza,to piekne i godziwe. Ale to nie zmienia faktu,ze on ma cos na sumieniu,skoro jest podejrzany lub juz oskarzony.

zwal se konia o :)
ja słyszałem, że ludzie mądre się nigdy nie nudzą :D

bardzo dobry pomysl Malolat Party

popieram w 100%

ciekawi mnie tylko ile wjazd na libera, na pewno nie malo.

P@wcio, chyba w rure wydehowo

Czesio nawzajem / ew. pobryndzluj sie swieco

jasiu_smietana po co opowiadasz swoje przykre zdarzenia z dzieciństwa ?? Chyba nie wiesz jakie ma znaczenie słowo Kochać?? Dla Ciebie to to samo co ruchać. Zjebie genetyczny

Zebrala sie banda frajerow i pisze kola vell sieradz kawac i tym podobni a jak byl general to wszyscy mu dupe lizali lub oplacali sie .Dlaczego niebyliscie tacy madrzy jak oni byli w lomzy siedzieliscie cichutko i naliscie sie swoje cipy pokazac na miescie a teraz cale frajerstwo sie zebralo na forum i dyskusje uskuteczniacie je bac to powinno sie was wy chujotluki, noi skad wy macie takie wiadomosci morze prosto z cbesiow , banda frajerow , najpierw sami siebie wezcie na tapete a pozniej mowcie o kims , badnda skurwialych chujolizcow

jakbym był adminem tego forum to bym zaprowadził tu porzadek z miłą chęcią !!!

Jeśli ktoś jest zainteresowany wyjazdami na poniższe koncerty, proszę o kontakt na mail: neptics@poczta.onet.pl

18.04.2009, Białystok, Gwint, bilet wstępu 35 zł

GENERAL SURGERY (Szwecja) - legenda pathological gore grind,
BIRDFLESH (Szwecja) - metal grindcore
PARRICIDE (Chełm) - death/grind
INCARNATED (Białystok) - death metal
info: http://cyjanproduction.110mb.com/pl/index.html

25.04.2009, Napalm over Warsaw Festival vol. 4, Warszawa, Radio Luxemburg, bilet wstępu: 45 zł

HELLNATION - kings of thrash from Kentucky, legend first time in Poland, USA
BLOODY PHOENIX - ultra fast grind hardcore, USA
THE HORROR - terrify fast hardcore unit, UK
REPROACH - thrash skate-core fury, Belgium
CASTET - thrashing hardcore/punk in classic vein, Silesia (Poland)
MARY BELL - sludge as hell doom, Holland
COLD WAR - brutal thrash-powerviolence, Germany
SNAKES PARADE - stoner-core warriors, Warsaw (Poland)
info: http://www.myspace.com/napalmoverwarsawfest

Zbieramy ekipę aby wynająć busa. Na Białystok brakuje nam 4 osób, na Warszawę 5 osób. Koszt przejazdu do Białegostoku wyniesie około 35 zł od osoby w obie strony, do Warszawy pewnie ok. 55 zł w obie strony. Na miejscu będzie kupa stoisk z muzyką, koszulkami itp. Kasę zbieramy przed wyjazdem. Myślę, że jak ktoś lubi te klimaty, to się nie zawiedzie, będą fajne kapele, zwłaszcza że od jakiegoś czasu w Łomży gra sama bryndza.

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=183698&t=183698

chyba macie wszystkie informacje od zastepcy komendanta policji kawaca smiac mi sie chce jak czytam te wasze wywody trzeba bylo byc takim madrym kilka lat temu a tutaj zebrali sie dyskutanci , banda frajerstwa i nic wiecej podejrzewam ze prawie wszyscy lizaliscie im dupe i placiliscie a teraz dyskutanci sie zebrali , a moze jestescie swiadkami oskarzenia i teraz sami z siebie racje zdajecie chujolizy jebane,jebac to powinno sie was

a gdzie oblałam MS?.troche w tym prawdy jest...

Hokus Pokus troche nie pasuje mi zestawienie kibicowania lokalnej drużynie i wspieraniu rodzimego browaru..:)

Wywalić i to jak najprędzej.!!

Na pewno będziem się starać aby jak najwięcej muzyki Clubowej było w Amnesii Maxx. to co napisaliśmy wcześnie (old time tp.) będą się dobywać w jeden piątek miesiąca .
Jeśli chodzi o cenę myślimy, że nię będzie źle. Na pewno nie będzie to 50 zł jak pisał Kxxn- kwota będzie o wiele mniejsza.
standardowe ceny wejścia będą oscylowaly od 5 do 15 zł (w zależności jaki dzień i czy Pani czy Pan :))

Wiadomo, że ściągnięcie jakielkolwiek gwiazdy wiąże się z dużymi kosztami bookingów (gaża, hotele, przejazdy itp) więc też bilet na takie gwiazdy będzie większy. Myślimy jednak, że cenybiletów będą stały na bardzo przyzwoitym pozimie.

pozdrawiamy
AMNESIA MAXX TEAM

Panie za darmo!!

kiedy trawa sie zieleni
kiedy piz** sie czewieni
kiedy h** stoi jak sosna
wtedy jest prawdziwa wiosna

wiec panowie i panie jesli sa objawy to do boju !!!!

Wie ktoś do jakiej piosenki tanczyła Ania Szymoniak?

A JESZCZE JEDNO MIEJCIE SZACUNEK DO SŁAWKA I RESZTY CHŁOPAKÓW NIE MUSICIE ICH LUBIĆ BO ŻEBY NIE MAŃKA SULIMA TO DO DZIŚ BY SOBIE CHODZILI I KRĘCILI LODY W ŁOMŻY,A ŻE ZNALAZŁA SIĘ ***** CO SIĘ GRUBO ROZJEBAŁA TO DLATEGO ONI SIEDZĄ TO NIE ZASŁUGA PROKURATORA ANI CBŚ BO ŻEBY NIE SULIMA TO NIC BY NIE DOSZLI A ZRESZTĄ TO I TAK NIKOMU NIC NIE UDOWODNILI TYLKO KAŻDY Z NICH SIEDZI NA POMOWIENIACH TAKIE JEST PRAWO W POLSCE ŻE BYLE RURA POMÓWI I SIĘ SIEDZI NIE TRZEBA UDOWODNIĆ A JESZCZE JEST DRUGI GŁÓWNY ŚWIADEK KOLEGA SULIMY WOLIŃSKI MECHANIK Z PIĄTNICY DRUGA ROZJEBUNDA A O RESZCIE TO JESZCZE NIC NIE WIADOMO TRZEBA CZEKAĆ KOŃCA SPRAWY I DOPIERO MOŻNA STWIERDZIĆ KTO SPRZEDAŁ A KTO NIE A WIĘC MORDA W KUBEŁ.TERAZ NA NICH JEDZIECIE BO SIEDZĄ SŁAWEK I RESZTA A JAK BYLI NA WOLNOŚCI TO CZEMU NIKT IM NIC W OCZY NIE MÓWIŁ SIEDZĄC PRZED KOMPEM TO KAŻDY JEST MOCNY BYLE CIOTA POTRAFI PISAĆ!!!

POSZANUJCIE TO ŻE ONI COŚ ROBILI W TYM NASZYM MIEŚCIE I COŚ ZNACZYLI I WIĘKSZOŚĆ CZUŁA DUŻY RESPEKT DO NICH WSZYSTKICH A TERAZ TO SIĘ MĄDRZY PRZED KOMPEM

JEBAĆ TYCH CO TU BZDURY PISZĄ!!!KOZACY OD KOZY

mi bardziej chodzi o szczegóły techniczne czyli gdzie trzeba iść ,ile kosztuje itp.jak to wygląda w praktyce itd. a czy gps to już sprawa drugorzędna

dla chcącego nic trudnego nawet w czasach nadchodzącego kryzysu.wystarczy ruszyć dupsko i pójść w miasto.i brać to co się zdarza a nie wybredzać że to wykształcenie za duże albo płaca za mała,więcej wyobraźni.

Takos

Ja pier.. jaki wynik

Takos

chciałem serdecznie przeprosic pewną eweline której link umiesciłem tutaj, sorki ewelina

jego konto ma 90 stopni, jak lekcji nie odrobi

Takos

zaskarży do Trybunału, dostanie odszkodowanie i będziecie zarobieni na legalu. Jeszcze będziecie dziękować dla prokuratora, że tak się stało.
Głowa do góry Rebe.)

Szczerze mialem kiedys kolege uczylem sie z nim w PG4 która zamykano po roku cala klasa rozbila sie po roznych szkolach ja trafilem do pg2 a moj kolega do pg3 byl tam gnębiony przed innych "kolegów" inny pokazywał mi filmiki z lekcji jak to sie nauczyciel "delikatnie" kłucił z uczniem tak wiec nie wiem moze to równiez jego wina ze sie dawał ale wg. mnie sama patologia i tyle... Takie moje zdanie

pg3 spoko

Nie piszcie jeśli nie znacie tematu!!!! A rewolwer to chyba wszystkie rozumy pozjadał.???
Znam jednego chłopaka za którego dałbym sie pokroić i siedzi do tej sprawy. Pamiętajcie z wielkiej chmury mały deszcz.

To prawda,ze jestem ciemny. Jestem brunetem. HE HE

A gdzie jest to gimnazjum? Kolo dawnego,starego szpitala na Sklodowskiej?

a kto powiedział ze sie ukrywam :) eheh a po drugie kto powiedział ze to jest moj kierunek :) naprawde żle wnioskujesz ehehe wąłsnie szkoda gadac Pa wariatko

Haha się na oglądali w Kinie Kochaj i tańcz XD

polać mu !!

Bog istnieje bo ktos to wszystko musi w kupie trzymac przez tyle tys. lat ale skoro istnieje Bog to istnieje tez diabel a z tego zo pokazuje zycie mozna wywnioskowac ze to on ma pakiet wiekszosciowy w tej firmie.

tak tam

W Piszu są ale tylko w lecie, na parkingu przy Biedronce.

Chodzi pewnie o ten Punkt Pomocy nie daleko kościoła i polo.. Też widzę z okna jacy NIEKTÓRZY biedni i potrzebujacy pomocy tam podjeżdżają..Niektórzy rzeczywiście są bez pracy i w trudnej sytuacji,ale są i tacy którzy formalnie tej pracy również nie mają ale tylko tu w Polsce a tak naprawdę to więcej niż pół rodzinki za granicą siedziiiale co im tam,dają to biorą..dobrze i 1kg mąki do przodu...wszędzie cwaniactwo,oszukaństwo i złodziejstwo..

Czego nie rozumiesz taki a co tu rozumiec jak mnie nie stac na zycie i prosze o wsparcie to nie jade tam fura .bo jej nie mam.
Datki nie sa rozdawane w tonach tylko po pare kg.
Gamoniu czego nie rozumiesz ??

Smiech mnie ogranoł po przeczytaniu artykułu ze to straz miejska miała wiecej pracy w 2008 niz 2007 roku bo 100tys. zł wiecej zarobili przez wieksza liczbe mandatów.
Ekstra.... to wpływ służby miejskiej mierzy sie w ilosci wystawionych mandatów a nie ich spadku poprzez pozytywny wpływ obecnosci służb porzadkowych i stosowanie sie do przepisów przez społeczeństwo( bo na drogowych najlepiej wyszli)
albo tez na innych czynnikach tj. nie wiem.... smieci nie ma w rowach porzadek na uliach jest, nie ma bez panskich psów bo straz dochodzi czyj to czy jakies takie.
slifuja chodniki i na ulicy jest bezpieczniej a nie zza szybki auta nic nie robią.
a oni sie chwala ze nas na 100tys. zł wiecej ukarali. ( bo od nich autor artykułu zapewne po pytaniu o wyniki pracy za 2008 rok otrzymał takie dane)

pieknie ja jestem zadowolony z waszych wyników ciezkiej pracy.
no mam nadzeje ze premie chociaż jakies dostaniecie!!!!!

a jak wy uważacie????dobrze robimy ze wydajemy nasze pieniadze z podatków na straż miejska która dodatkowo chwali sie wieksza iloscia karnych mandatów w ramach poprawy naszego bezpieczenstwa i komfortu społecznego zycia???

Nie wiem jak jest teraz w tym gimnazjum,ale kiedys byla to super szkola. :)

widziałem dzis duza kolejka ludzi a jeszcze większa samochodów

iza2 nie byłam...ale wiem czemu nie zdałam-nie byłam pewna siebie....powiedziała mi to psycholożka...teraz jadę w poniedziałek i piczce pokaże PEWNOŚĆ SIEBIE-aż z butów wyskoczy....:) a jeśli chodzi o testy a rozmowę...to mam zaprzyjaźnionego psychologa który siedział kupę lat w multiseleccie i powiedział...że niestety wszystko zależy od tego jak na kompie napiszecie...ewentualnie psycholożka może Wam dodać lub odjąć parę punktów...trochu się cykam ale będzie dobrze!!!!

Cytat:

Bemol

Pięknie powiedziane!!!Zgadzam sie w 100%

a niewiecie może jak jest w bydgoszczy? ile się czeka na odpowiedź po MS??

A jakie macie wyniki w TWO i TSF? Jak wam poszło?

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

jest to praca fizyczna 5 zl za godz

tyle za godzinę to sobie sama łam kręgosłup.5zł za pracę fizyczną,jeszcze jak taką typową fizyczną harówe to śmiech na sali.

Witam !
Zdaje ktos TWO i TSF w Katowicach 9 Maja na godzine 8 rano ?
Jak tak to prosze o kontakt na gg 3260901
Może byśmy razem pojechali na te testy.
Pozdrawiam

aguska1289 podałam tu meila wczoraj napisz co i jak proszę .

hej ja nie jestem stąd , i w zwiazku z tym mam pytanie czy ta architektura fryzur jest ok ? widze tylko jedna opinie albo przeoczyłam ??

Ta cała firma wodociągi to by dobrze funkcjonowała gdyby nie polityka tego pana "B" jak sie wypowiadacie:) a prezes to wogóle jakis informatyk a nie człowiek z odpowiednim wykształceniem by prowadzić taka firme.

ok, moze i jaki znajomy podwiozl, ale ja i taxi widzialem jak czekalo na klienta, a za to trzeba przeciez zaplacic:/ chyba kontrola powinna byc bardziej rygorystyczna, lepiej dawac wiecej tym naprawde potrzebujacym niz po trochun wszystkim...

Józef Piłsudski

Ja mam sposób na policję i na straż miejską

- po mieście 50 po trasie 90 tu mam dodatkowe oszczędności na paliwie i klockach hamulcowych (nieraz mnie kusi dodać gazu jak mnie maluch bierze ale zaciskam zęby)
- parkuję w wyznaczonych miejscach (poza strefą płatnych parkingów - można trochę pochodzić po świeżym powietrzu)

100% działa już 5 lat jeżdżę bez mandatów, ani razu mnie nie kontrolowali

co do psow to ten podatek powinien byc zniesiony, bo za co tu placic?? mialy byc pojemniki na odchody... a nie ma! wiele osob same by najchetniej na chodniku narobili, bo skoro sie za cos placi to sie wymaga! a tu nie dosc ze kasuja to i wymagają! absurd, nawet w zdaje sie biedniejszym Kolnie rada ustalila podatek na 0 zł

Józef Piłsudski

własnie ty tego "przeczkola" dla siebie szukasz chcesz . ? ps. jak juz cos to przedszkole .

Witam,czy ktoś z Was wie ile obecnie trwa Egzamin praktyczny na prawo jazdy kat.B???

Dziękuję.

w szpitalu, w PKS'ach..........

Nie no Beth, ewidentnie podałaś przykłady rozrywki w Twoim wykonaniu. Nie to żebym miał coś do Twoich zainteresowań, ale tam jest wszystko do siebie podobne, - filharmonia, koncert akustyczny,, plastyka, fotografia, kiermasz wielkanocny i najlepsze- klub poezji i dyskusyjny klub książki. Przecież żeby to wszystko ogarnąć, to trzeba w tym od małego siedzieć. Widać też po Twoim poście, że Ci co dla nich piwko jest rozrywką, to dla Ciebie druga klasa, ale jeżeli chodzi np. o mnie, to wolę ze znajomymi iść do jakiegoś lokalu, coś zjeść, pograć w bilarda czy w lotki, wypić piwko czy drinka i się z ludźmi pośmiać, a jak bym ich zabrał do klubu poezji czy dyskusję o książkach, to by ten wypad mi do końca życia wypominali.

PKS smacznie i tanio

na skrzyżowaniu polowej z wojska polskiego masz KFC, albo niedaleko na dołku dają za jebiaszczą kanapkę z kiełbasom

ZŁO i ****:D

wydaje mi sie ze ci,ktorzy zajmuja sie naprawami,wiedza.
idz zapytaj bedziesz wiedzial.

to się pokroi haha, o co tu spory, o to że jeden wie coś lepiej od drugiego ? czy o to kto kogo zna :) się przejmacie, ja znam Wande co zabiła niemca :D

Na ulicy Rządowej 8 jest nowy salon Stylizacji Fryzur i Paznokci nazwy nie pamietam obok sklepu za 5 zł.jak do tej pory jestem zadowolona jak na drugi juz raz.Wiem że co trzecie lub czwarte modelowanie gratis ale i do paznokci ta miła pani dokłada zdobienia tak było w moim przypadku(akryl łączony z żelem).Zwiedziłam już pare salonów i ci co pisza ze nie ma dobrych fryzjerów lub kosmetyczek to sa w błedzie.Sama moge polecic paru.Ja znalazłam i mam blisko.

ten temat to kolejna próba znanej ekipy z Piątnicy niedowartościowanych pseudo- społeczników zdyskredytowania wójta, pokazanie uciwego, zaangażawanego człowieka jako nieudacznika i złego gospodarza. Juz raz usiłowali zrobić to publikując sprawę budowy hali sportowej , oczywiście w sposób dla nich wygodny.

Na dzień dzisiejszy to hala stoi i funkcjonuje , jako jedyna tego typu w całym podlaskim. A to ,że zapłacono podwojnie za niektóre roboty to nie wina wójta tylko sąd tak nakazał wyrokiem , ponieważ wójt nie chciał zapłacić . Firmy podwykonawcy firmy która budowała hale i zbankrutowała , skierowały do sądu sprawę przeciw gminie a nie zbankrutowanej firmie i gmina po wyroku musiała zapłacic.

Takos

Yam Caffe

Zestaw dnia - zupa + drugie danie - 12zł ( codziennie inny)
oprócz tego cała karta smacznego i niedrogiego jedzenia

na miejscu, jak i na wynos ( dowóz od 30zł gratis)

Takos

W Sofrze w "Stokrotce", jest tam nie drogo i wszystko zawsze świeże. Tylko nie ma tam domowych obiadów. Zalezy co kto lubi :) ale bardzo polecam :)
A jesli chodzi o domowe obiady to tylko "Na skarpie" :) smacznie i w miare tanio.

Zgodnie z rozporządzeniem dotyczącym egzaminów na prawo jazdy, egzamin powinien trwać minimum 40 minut. W czasie tym egzaminator powinien wykonać wszystkie elementy egzaminu przewidziane w instrukcji. Jeżeli z różnych przyczyn nie może wszystkich elementów przeprowadzić, wtedy egzamin trwa dalej nawet ponad 40 minut. Tak jak napisałem na początku egzamin trwa MINIMUM 40 minut. Oczywiscie mozna egzamin przerwac wczesniej.

masz na myśli strukturę mózgu czy zawartość portfela

juz nie moiwe o huliganstwie tam ale w urzedzie pracy multum mlodzierzy rejestruje sie z wyksz gimnazjalnym. Buzek za to odpowiada. W lomzy bylo 10szkołi bylo git teraz jest burdel

glut: Budowlanka ma parking;)

dla mnie to wszystko jest jeden wielki żart bo przyjmują papiery wysyłają ludzi na testy a później czekasz miesiąc na wyznaczenie kolejnych terminów (nie mówię że w całej Polsce tak jest) np w Gdańsku tak jest przynajmniej ja tak długo czekam chyba że się mylę czy ktoś też czeka tak długo na MS w Gdańsku.

a ja tam tez lubię to oglądać :) ale niestety nie posiadam

Ps. a idiotą jest ten, kto nie potrafi czytać ze zrozumieniem

gdzie policja?

mi akurat bardzo smakuje tam jedzenie ... latte wysmienite co do tego czy dla tirowca niesadze bo duzo ludzi z lomzy sie tam stołuje oczywiscie jesli tam byli i jedli a amatorzy kebabow pizz i innych przysmakow dworcowych przejdzcie sie i komentujcie dopiero

Na PO głosował paplik z forum 4lomza , to by nawet pasowało .

bar jak bar

A i jeszcze jedno czego tak naprawde dotyczy ten WZ bo jedni pisza ze sa pytania z kodeksu a jedni ze luzna zwyczajna rozmowa jak na MS wiec sam juz nie wiem jak do tego podchodzic :{

cóż w Łomży bezrobocie duże to ludzie nie mają co robić tylko smarują na forum co im popadnie :D buractwo i prostactwo...

pyskował to dostał blokade a co wy jakieś świete krowy że całą jezdnie zastawicie i wam wolno tam jest zakaz parkowania ..i tyle!!

powinien być parking jakiś!

dziękuję wszystkim tym którzy nie dali zdeptać dobrego imienia TOMKA po dwóch latach mogę o tym pisać ,mniej boli DZIĘKUJĘ .............PAMIĘTAJMY siostra TOMASZKA

taki dyrektor.....

Poszukuję dobrej i solidnej firmy budowlanej w Łomży. Planuję remont całego mieszkania. Może ktoś zna taką ???

polecam lekture w postaci forum , poczytaj starsze tematy to bedziesz wiedział(a)

Kaz teraz konkretnie do ciebie palancie, skoro nie masz ani wychowania ani charakteru to chętnym wyślę foto na maila zainteresowanym, miałem dzisiaj okazję nieoglądać twojej mordy lecz twoich kolegów jak na służbie za pieniądze podatników stali pod biedronką, sporo czekali bo była kolejka, a co kupili to ci powiem, popcorn do mikrofali. I jak sądzisz, czy mogę to opublikować i egzekwować, czyli ktoś beknie? Czy po prostu ma tak być i podatnicy powinni tylko płacić? A co do twego pytania co ci mogę zrobić, to powiedzmy że nic, wszystko wyjdzie w praniu, bo jesteś zbyt cwany, gówniarzu, a jak się będziesz dopominał to swoje dostaniesz.

Studiuję i pracuję teraz w Warszawie. Na początku byłam zafascynowana tym miastem i jednocześnie bardzo tęskniłam za Łomżą. Teraz nie tęsknie w ogóle za Łomżą, ale Warszawa też przestała mi się podobać.
Szczerze chętnie bym wróciła, ale wiem że nawet jeślibym znalazła pracę w Łomży to zarabiałabym przynajmniej dwa razy mniej niż tutaj i nie wiem czy teraz bym tak mogła.

Bardzo dziękuję za komentarze:)jak widać większość ludzi ma podobne odczucia, niestety nie są pozytywne:/ciekawe czy jest jakaś możliwość zmian w naszym mieście,oczywiście zmian na lepsze.Jak myślicie co można byłoby zrobić aby Łomża "ruszyła do przodu"?

Ja z Radomia w szczytnie zaliczyłwm TWO i TSF w niedziele 22.03 a MS mam 14 kwietnia a dowiedziałem sie że dzien wczesniej byli ludzie z Warszawy na TWO i TSF którzy byli już po MS dziwne to troche!!! Moim zdaniem pierwszy powinien byc MS a póżniej TWO i TSF ponieważ TWO TSF możesz powtarzac w ciągu miesiaca czy dwóch a po MS niezdanym musisz rok i 1 dzień odczekac aby ponownie startowac do policji!!!ALE coż to tylko Polska kochana!!!

jak tak za niego ręczysz ,to nadstaw głowę i aby nie spadła!hahaha powodzenia szkoda pisać! u mojego wujka się nie popisał!i to nie były niedopatrzenia i małe szczegóły !

Józef Piłsudski

po przemyśleniach dodam aby dać ci szansę. Jeżeli uważasz ,że masz rację to czemu publikując te opinie nie ujawnisz swego nazwiska?

Proste !!!!!! Nie zrobisz tego nigdy , bo całe życie zajmowałeś się niczym innym tylko obczernianiem i atakowaniem ludzi którzy ci nie pasują do twojego obrazu rzeczywistości. Wykorzystywałeś ich potknięcia w celu wzmocnienia swojej pozycji. A robileś to i robisz Rudy102 w sposób niewybredny dokładnie na twoim świńskim poziomie.

Dlatego nie profanuj "Rudy102" bo tobie do honoru i uczciwości to bardzo daleko.

Takos

Przepraszam poprawka..."zjadło " mi się co nie co:)
Był czas, że zmuszona byłam by "popracować" z naszym ...... Ratuszem i z ludźmi tam pracującymi, mającymi czas by napisać pismo i właśnie TAM pojawiają się błędy o jakich wam się nawet nie śniło, to dopiero jest zgroza!!!! a tym bardziej że owe pisma trafiają do wyższych władz i tu do Was drodzy forumowicze pytanie-
i dalej jak wyżej

SORRY:)

Przed remontem trzeba zadbać w głównej mierze o instalację elektryczną. Mało kto o tym wie, albo wogóle nie myśli o czymś takim. klejenie kabli przez tzw budowlańców wcześniej czy później kończy się awarią. Mogę pomóc.

Autor: Lola z pola (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 03-04-09 22:32

Pan Komendant Policji winien wiedzieć ,że co innego jest działanie w granicach obowiazujuącego prawa a więc stosowanie sródków przymusu a co innego podejmowanie takich działań w stytuacji bezprawia wyraźnie okreslonego wyrokiem sądu.(...)

Należy zauważyć też ,że środek ten zastosowano wobec starszych ludzi w wieku ponad 80 lat którzy działając w dobrej wierze ,w obronie swego prawa własności , potwierdzonej wyrokiem sądu w tej sprawie stosowali taki sposób obrony swojej własności na jaki mogli sobie pozwolić ze względu na swój wiek.
-------------------------------------

Jak odda kasę i działkę którą dostał w zamian to będzie mógł rościć sobie prawa do "swojej".

Poza tym, czy sytuacja dotyczy takiej czy innej reagowac ZAWSZe policja powinna. Nieważne czyje są grunty i jaką uchwałą zostały przekazane ważną czy nie ważną. Zadaniem policji jest chronić innych w momencie ZAGROŻENIA, więc nie ma tu największego znaczenia sytuacja o której piszesz LoLu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org