czwartek, 07 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ciemne sprawy Palikota - ujawniamy dokumenty

Kebab na Malacha 6 to ten sam co jest (był?) naprzeciwko statoila?? Mc Kebab??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ciemne sprawy Palikota - ujawniamy dokumenty

A jakie zdjęcia masz zamiar robić...
Czy maja to być zdjęcia krajobrazów zwierząt czy może jakieś elementy z bliska bo od tego będzie zależał wybór obiektywu... Patrz na światło bo będzie miało duże znaczenie...
Fakt możesz kupić 400 czy nawet 450 z canona, ale mimo że stare obiektywy będą pasować to nie wiem jak długo Ci podziałają. Sony (stary konik minolta) kazdy obiektyw z konika bedzie pasował i działał nawet z analogu. Zwłaszcza że w sony masz stabilizator w body wiec obiektywy bedą tańsze. Watro pomyśleć o a100 różni się od a200 tym ze niema czyszczenia automatycznego matrycy ale tak czy inaczej sam też byś musiał ręcznie czyścic matryce więc mozesz z tego zrezygnować. W A100 masz dostęp do ustawień recznych w pokrętłach wiec nie musisz grzebać w menu by coś ustawić duży plus.
Dziwi mnie też brak w propozycjach Nikona
Marka bardzo dobra fakt dostępność obiektywów dość słaba, ale technicznie super rozwiązane. Proponuje Nikona D60 naprawdę warto, a nawet D40 na początek wystarczy :) Musisz konkretnie podać ile chcesz na to wydać..

Riposta

malo interesuje mnie gdzie mnei wysla. Mam pytanie, zyciorys napisalem wlasnreczne, podanie tez ma byc napisane w ten sam sposob ? Na podaniu ma znalezc sie informacja w jakiej komendzie chce sluzyc? To podanie ma byc napisane do komendanta wojewodzkiego ?

Po prostu przemyśl dokładnie czy Policja to jest to czego chcesz i czy nadawałbyś się do tej roboty,bo tak jak mówiłem to nie jest tak jak w W11 ani w Kryminalnych.Nie jarajcie się tym,że zaliczycie multiselect itp bo znam ludzi którzy już w 1 dniu pobytu na szkółce pisali raporty o zwolnienie.To nie psycholożka oceni Twoje predyspozycje tylko ulica.Kurs podstawowy trwa ponad pół roku i jest prowadzony systemem skoszarowanym tak więc nie ciesz się,że teraz wejdą przepisy,ze WKU bedzie wbijać rezerwe bo moim zdaniem nie poradzisz sobie na szkółce nie będąc wcześniej w wojsku.
Niedługo mają wejsc przepisy,że wszyscy kandydaci będą kierowani do Oddziałów Prewencji i wtedy zobaczycie jacy to z was wielcy,dzielni policjanci będa jak będzie na was nacierać armia kiboli albo strajkujących górników.
Lepiej teraz pomyśleć,żeby nie marnować swojego czasu ani czyjegoś i żeby potem nie mówić:"Co ja tutaj robie?" ;)
Poza tym dziwicie się,że oblewacie multiselecty ,a już po waszych wypowiedziach można wywnioskować że co niektórzy tutaj się nie nadają i nawet jeśli jakimś cudem zdacie egzaminy u psychologa to obleje was ulica...

pracujesz od 7 do 15, ewentualnie udajesz ;) idziesz do domu i masz swiety spokoj.
a sluzysz ludziom, jestes do dyspozycji na ich potrzeby /jak to brzmi.../
otrzymujesz telefon wsiadasz i jedziesz --> tak to wyglada w policji.
sluzba to w koncu jakies poswiecenie, czyz nie ?

ps. kiedys ktos udostepnial link /bodajze dunska stronka www/ do tablic psycho /na podobienstwa, szczegoly/ jakie sa na tescie u psychiatry w msw.

posiadacie tego linka ???

jest chyba na krótkiej , było ogłoszenie o gabinecie na 4 łomża jakies tydzien temu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org