Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kaczyński dalej na prochach? |
Moim zdaniem jeśli masz takie dowody ktos_wielki to bądź tak wielki, wykorzystaj to odpowiednio i pokaż niektórym forumowiczom na co cię stać. Oczywiście policja jest potrzebna, wręcz niezbędna, ale takie sytuacje mnie przerastają. Z pewnością gdyby oni mieli na ciebie twarde dowody to by ci nie popuścili, więc moje zdanie jest żeby wyrwać chwasta niezależnie po której jest stronie, czy to obywatel, policjant czy wyższa władza. Nieważne jest pokazać czy zgłosić zapisany dowód, ważne wyegzekwować swoje postanowienie, swoje prawo, bo jeśli to prawda to ktoś za to beknie i to nieźle.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kaczyński dalej na prochach? |
Na kaca to sex polecam!
|
|
Dzięki za pomoc .Ale w dalszym ciągu nic nie wiem o tym nowym sklepie na Legionów .W maju przywożę resztę rodziny i może rzeczywiście warto poczekać . Gdzieś na forum przeczzytałem że to podobno Farbex
|
|
Czytamy ten sam tekst, tylko inne informacje są dla nas istotne. Moim zdaniem wnioski naistotniejsze: 1. Wobec braku zainteresowania samorządów modernizacja trasy nr 29 do Ostrłęki odłożona została na przyszłość . 2. O modernizacji linii 36 również zapomniano, chocaż są samorządy zainteresowane jej uruchomieniem ( wspomniany wcześniej samorząd gminy Sokoły, godną pozazdroszczenia determinację w tym zakresie prezentuje Wójt Gminy Sokoły. 3. O ile ktoś interesował sie w sposób zorganizowany rewitalizacją linii nr odcinków 29 oraz 36. Nikt - poza cytowana interpelacją nie zainteresował się linią numer 49. 4. Wynik ekonomiczny na eksploatacji PLK również mówi sam za siebie. Z jednym ale. W chwili obecnej dopuszczalna prędkośc maksymalna na odcinkach Ostrołęka - Śniadowo oraz Śniadowo - Łomża wynosi 20 km/h . Interesujące nas prędkości na stronie 15 http://www.plk-sa.pl/fileadmin/pdf/reg0708/zm_7/p_07-08_z_2.1s_w1.5.pdf 5.kxxn podał link do cennika PKP Cargo. Myślę że do naszych rozważań lepiej przyjrzeć się cennikowi za korzystanie z infrastruktury cennik PLK http://www.plk-sa.pl/fileadmin/pdf/OFERTA_CALOSC/OFERTA_pliki_2008/Wykaz_odcinkow_C_2008-09_w.2.pdf 6.Po 2012 roku linia 49 ulegnie likwidacji. Mówiąc mniej oględnie zostanie rozszabrowana przez tzw byznesmenów tak jak bocznica do bawełny. Moim zdaniem samorząd powinien zadbać - chociąż poprzez udział finansowy w utrzymaniu istniejącej infrastruktury. 7. Oczywiście należy przeprowadzić szczegółową analizę ekonomiczną. Prędkośc maksymalna 20 km/h w dzisiejszych czasach jest zbyt mała nawet dla przewozów towarowych. Niska prędkosć, mniejsze zapotrzebowanie. Mniejszy ruch wyższe koszty jednostkowe. Wyższe koszty jednostkowe - ograniczanie ruchu. Ruch mniejszy - wyższe koszty jednostkowe. I tak prowadzi to do nieopłacalności eksploatacji. 8. Moim zdaniem samorządy powinny zrobić wszystko w w celu utrzymania infrastruktury po roku 2012. Dla potrzeb utrzymania ruchu towarowego nie jest konieczna modernizacja do prędkości v=100 km/h. O ile remont odcinka umozliwiający jego eksploatację przy podniesieniu predkosci do 50 km/h pozwoliły "życ" linii kolejowej następne 15 lat? 9.Mówi sie o dopuszceniu do rynku kolejowego cargo podmiotów zagranicznych. Wtedy stawki za przewóz ( i opłacalność) transportu może wyglądać zupełnie inaczej, niż w wykonaniu rodzimych monopolistów. I co wtedy? Najbliższa stacja koleowa Śniadowo lub Czerwony Bór? Bo tory do Łomży na złom sprzedane i ktoś biznes życia zrobił, za który Golfa III sobie sprawi? (to miał być sarkazm) Reasumując 1.Nasze samorządy winny skoncentrować się na utrzymaniu infrastruktury. 2.Nawiązać w tym zakresie współprace z samorządami zainteresowanymi rewitalizacja linii 29,31 i 49. Z uwagi na pewne uwarunkowania personalne samorządy Ostrołęckie maja szanse na doprowadzenie do pomyslego finału linii 29 zarówno w województwie mazowieckim jak i na szczeblu centralnym. 3.W oparciu o powysze uwarunkowania podjąc wspólne działania w celu rewitalizacji. 4.Transportem niech zajmą sie podmioty, które chcą na tym zarabiać. Samorządy niech zadbają aby było po czy wozić, a przedsiębiorcy z pewnośćią postaraja się o to, aby było co wozić. Może to fantazje, ale byłbym sopkojniejszy, jeśli na oficjalnej stronie Łomży przeczytałbym rzetelna analizę problemu, który na tym forum roztrzasamy, a z wypowiedzi wnioskuję, że żaden z uczestników dyskusji nie jest fachowcem w tej dziedzinie. Jesteśmy wyborcami. Wymieniamy poglądy. A co o tej sprawie myślą ( robią?) nasi wybrańcy? Wiedzą z góry, że to o czym dyskutujemy nie ma sensu? Takos
|
|
Oops! Jednak źle zrozumiałam, już wiem o co chodzi :-) Sorry, za post wyżej :/
|
|
Witam, jeżeli jesteś zainteresowana przepisywaniem prac na komputerze, ja zajmuję się tym już od wielu lat. Klienci zadowoleni. Mój mail to Wioleta20@wp.Zapraszam
|
|
kxxn Dla aktualnych parametrów linii kolejowych, przy założeniu jazdy autobusu szynowego o Vmax=80 km/h z postojami na każdym przystanku, orientacyjny czas przejazdu z Łomży przez Ostrołękę do stacji Warszawa Śródmieście wynosi 280 min. W przypadku podwyższenia prędkości maksymalnej do 80 km/h na odcinku Łomża-Śniadowo czas jazdy z Łomży do Warszawy uległby skróceniu o ok. 40 min. i wyniósłby 240 min. Czyli po remoncie do Warszawy by się jechało 4h i 40min, a po modernizacji 4h? Kto mówił, że koleją szybciej się dojedzie, niż autobusem? Szynobus może jechać i 120km/h zależy jaki się zakupi i po czym będzie jechał. A do tych wspomnianych w tekście 80km/h szynobus rozpędzi się dopiero ok 25-35km przed Warszawą, bo na trasie Tłuszcz-Ostrołęka jest ograniczenie do 50km/h (w niektórych miejscach max 40km/h) a na trasie od Ostrołęki do Łomży jest 20km/h(miejscami 10km/h). Ten orientacyjny czas był podawany w czasach kiedy na tej trasie było ograniczenie do 40(miejscami do 30km/h)... W tym roku prawdopodobnie będzie remontowany odcinek Warszawa-Tłuszcz, i jeśli dobrze przeczytałem prędkość ma tam wzrosnąć nawet do 120km/h. Niestety Ostrołęka nie dostała 30mln z centrali na remont odcinku do Tłuszcza, więc remont zostanie odroczony w czasie, co nie znaczy, że np za 2 lata go nie będzie. Wtedy na całym odcinku Ostrołęka-Warszawa szynobus mógłby jechać ze swoją maksymalną prędkością czyli ok 100km/h, po za tym nie musiałby się zatrzymywać na każdym z przystanków, tylko np w Śniadowie, Ostrołęce Wyszkowie i Tłuszczu, a po podniesieniu na naszych torach prędkości do v=80km/h czas przejazdu wyniósłby wtedy w granicach do 2godzin,więc wtedy byłby to konkurencyjny środek transportu dla PKS. Ale jeśli pieniądze znajdą się na remont odcinka torowiska, to na pewno nie szybko znajdą się na zakup szynobusu...
|
|
nie potrzebuje dużego..ale takich małych pokajańców tez nie lubie ..potrzebuje 4 drzwiowe nie duze auto najlepiej sedana
|
|
bywają w biedronka lidl itp
|
|
kocham Łomżę, ale widać w niektórych wpisach taką zaściankowość...:)
|
|
Ja studiuję ostatni rok i powiem że warto
|
|
Rafallo20 był podobny temat nie dawno i ten sam link ;) wroobel napisałeś,żeby powiedzieć,że nie jesteś zainteresowany i odłożyć słuchawkę? I tu się mylisz! Miałem hmm a może mam taki problem ? mogą jeszcze zadzwonić,dzwonili do mnie przez cały tydzień, jest to naprawdę wkur***jące. Czowiek mówi,że ma już internet a ten cały czas się upiera i proponuję,nawet jak powiedziałem,że nie zamierzam nic zmieniać to i tak taki pan potrafi zadzwonić na drugi dzień i mówić to samo.
|
|
a dlaczego warto? poziom jest taki ze 4/5 nie ma zielonego pojecia o C++, pozostala 1/5 gdzies tam o nim slyszala od 2 osob na roku ktore go znajo. kolokwia zalicza co dziesionta osoba, reszta jedzie na poprawkah. polowy materialu nie ma, bo by studenci galy na wierzh wywalili nie wiedzonc o czym wogule sie muwi. jak bendziesz chodzil to zdasz hocbys nie wiem jak bardzo nie znal sie na komputrah. pszyjdz do mnie jak bendziesz szukal kogos kto za ciebie ma prace inrzyniersko napisac.
|
|
hej koncze w tym roku licencjat i chciałabym isc na policjantke ale szczerze nie wiem co gdzie i jak, czy mogłby ktos udzielic jakichkolwiek informacji? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Fajnie, ze otwieraja EMPIK :) pewnie bedzie nie duzy ale lepsze to niz nic :D mam nadzieje, ze dobre płyty tam beda :)
|
|
to może Astra G w sedanie zamiast Vectry? Focus sedan zamiast Mondeo? Honda Civic Sedan/5D zamiast Primery? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Czy macie jakieś pomysły na wykorzystanie WebQuestu w szkole? Jeśli tak, to jakie :)
|
|
ale ortografia heh śmiechu warte
|
|
Ja slyszałem ze na Śniadeckiego w K1, kiedys ktos przyjeżdzal tam. Na Al. Legionów to za Orange lub za ta nowa perfumeria. Piszczcie gdzie jeszcze wiecie? Pozdro
|
|
przecież on tak specjalnie pisze :/ Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
poprzednik napisał: "Ale jeśli pieniądze znajdą się na remont odcinka torowiska, to na pewno nie szybko znajdą się na zakup szynobusu..." A kto mówi o zakupie. Szynobus VT627 z niemiekiego demobilu jeżdzi na trasie Tłuszcz - Ostrołęka wyglada tak: http://www.zm.org.pl/?a=mazowieckie_vt627&img=1 aktualny rozkład jazdy ( mało atrakcyjny) tutaj: http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/getFile/2575 - pociągi 70323 i 70328. Proszę również zwrócić uwagę , iż pozostałe kursy obsługiwane są normalnymi EZT. Czy ktoś, kto w samorządzie zajmuje się komunikacja publiczną kiedykolwiek rozmawiał z Kolejami Mazowieckimi o przedłużeniu trasy szynobusu o 30 km? Oczywiście rozmowów nie można prowadzić w białymstoku, bo oni mają zupełnie inne priorytety ( 2 mln referendum w sprawie rospudy, 2 kolejne wybór posła Jurgiela na senatora Jurgiela, budowa opery podlaskiej. ( pierwszy etap budowy 33 mln) O ile dobrze pamiętam w województwie podlaskim szynobus jeżdzi na trasie Białystok-Suwałki oraz Czeremcha- Białystok (przez Bielsk Podlaski) . No ale Łomża jest obcym organizmem w tym województwie i nakładów ponosić nie będzie. Może warto byłoby zapytać tzw. samorząd województwa ile kosztuje utrzymanie przewozów kolejowych do Czeremchy? Któryś z przedmówców pisał coś o Włoszczowej ( miasto powiatowe ponad 10 tysięcy - peron 3 mln.). A jak w tym kontekście wyglada Czeremcha( cała gmina 3800 mieszkańców - jeden szynobus 7,5 mln w zakupie) a eksploatacja? . Płacimy do budżetu województwa na utrzymanie kursów szynobusów z Czeremchy do Białegostoku i z Czeremchy do Siedlec. Zapewne są one bardziej rentowne niż ewentualne połączenia z jeszcze 60tys. Łomżą. Zapewne tez przemysł Czeremchy generuje wiekszą masę towarowa do przewiezienia. To a'propos gospodarnosci w wydawaniu środków publicznych na szczeblu padliaskago województwa. Podlaskie ma sześć nowoczesnych szynobusów. Kursują one do Czeremchy, Siedlec i Suwałk Czy nie byłoby wspaniale, aby szynobus nienowoczesny, z niemieckiego demobilu w piątek zamiast zawracać w Ostrołęce, pojechał te 30 kilosów dalej do Łomży, a w niedzielę kursik koło 19 by się przydał? ( o tej porze do wawy juz nic z Łomży nie wyjeżdża) a przelotowe w niedzielę z reguły miejsc nie mają. ???? ![]() Bo szczęście to jest takie coś, co trzeba mieć, żeby było Cytat własny (copyright ©)
|
|
Nie no ortografia to leży ale szczegół. Ja tam skończyłem akurat informatykę zaocznie i jestem zadowolony. Jak ktoś chce to się nauczy. Ja akurat mało bywałem na zajęciach i dałem rade zaliczać. Szkoła mi się ogólnie bardziej podoba teraz niż wcześniej. Dodatkowo jak szkoła dostanie 7mln dofinansowania to będzie jeszcze ciekawiej. Pozdrawiam
|
|
No powiem ci ze z tą honda civic to nie głupi pomysł ..spoko furka a i z wyglądu nie głupia. :)
|
|
ja studiuje informatykę i powiem, że poziom nie jest tak wysoki jak na innych wyższych uczelniach, ale to nieprawda, że wykładowcy niec nie wymagają. A jeści chodzi o c++ to jak chcesz to sie nauczysz, a jak nie to... cóż.
|
|
ale patrze w necie to same 1.4 silniczki.. ja bym wolał 1.6 -1.8 ale podobno w tym modelu 1.8 to juz prawie 170 koni ma to prawda???
|
|
Skończyć podstawówkę i skończyć podstawówkę.... Umieć trzymać pałe albo coś w ręku aby umieć trzymać. Nauczyć się srać o byle co. Ganiać dzieci i małolatów zamiast szukać gwałcicieli, morderców i reszte syfu. Ot cała filozofia...
|
|
Polmar to drogi sklep. Hurtownia tego typu ze sprzedażą detaliczną jest na wylocie na Ostrołękę po prawej stronie już poza Łomżą. Duży wybór i niedrogo.
|
|
Powinien dać Ci fakturę lub paragon w momencie otrzymania kasy.
|
|
Dobre panele z naturalnego drewna kupisz w Magii Drewna róg Dwornej i Szkolnej , po drugiej stronie Kościoła Panien. Płytki i sanitarkę -Instalator na Zjeździe. Pozostałe materiały Probud na Poligonowej. Przynajmniej ja się tak zaopatruję.
|
|
powinniśmy wspierać naszą Łomżyńską państwową uczelnię :)
|
|
MOI MILI. Wybudowałem trzy domy i w każdym z nich mam stolarkę z firmy DOMEL i jestem bardzo zadowolony,okna są naprawdę bardzo dobrej jakości.Dobrze,że nie kupiłem okien w upadłej od kilku lat firmie terrazyt bo nawet na serwis nie miałby kto przyjechać.Ci,którzy wypowiadają sie negatynie na temat DOMELA w 100% TO KONKURENCJA.DOMEL produkuje stolarkę z najlepszych materiałów na rynku.Dla niedowiarków mam niespodziankę-prosze zajrzyjcie sobie do miesięcznika MURATOR -KWIECIEŃ 2008 na stronie 138 jest tam przedstawiony ranking wiodoncych producentó stolarki w Polsce.Ranking dotyczy badań pomiaru izolacji termicznej i akustycznej OKIEN okazało się,że Domel zajął pierwsze miejsce.Mają cieplejsze okna niż Oknoplast Kraków,Drutex czy Jocz. Pozdrawiam.
|
|
MOI MILI. Wybudowałem trzy domy i w każdym z nich mam stolarkę z firmy DOMEL i jestem bardzo zadowolony,okna są naprawdę bardzo dobrej jakości.Dobrze,że nie kupiłem okien w upadłej od kilku lat firmie terrazyt bo nawet na serwis nie miałby kto przyjechać.Ci,którzy wypowiadają sie negatynie na temat DOMELA w 100% TO KONKURENCJA.DOMEL produkuje stolarkę z najlepszych materiałów na rynku.Dla niedowiarków mam niespodziankę-prosze zajrzyjcie sobie do miesięcznika MURATOR -KWIECIEŃ 2008 na stronie 138 jest tam przedstawiony ranking wiodoncych producentó stolarki w Polsce.Ranking dotyczy badań pomiaru izolacji termicznej i akustycznej OKIEN okazało się,że Domel zajął pierwsze miejsce.Mają cieplejsze okna niż Oknoplast Kraków,Drutex czy Jocz. Pozdrawiam.
|
|
Zgadza się... Honda Civic 5D 1.8 VTi posiada silnik B18C4 - jest to silnik ze zmiennymi fazami rozrządu (VTEC) i posiada 169KM :) kolega na motone.pl ma takiego, więc możesz go zapytać o szczegóły: http://www.motone.pl/index.php?topic=377.0 Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Ja jestem za jest to wspaniała inwestycja w region i rozwój intelektualny takich debili jak np jasiu_smietana. Im dłużej PWSIP w Łomży będzie działać tym mniej takich a co za tym idzie lepsza wizja miasta i jego perspektyw. A co do poziomu to mam porównanie i powiem ze jest bardzo dobry i przydatny. znakomite powiązanie teorii z czasami bardziej lub mniej praktycznymi sprawami jakie mogą przydać się faktycznie w prawdziwej pracy.
|
|
a czemu warto? Tommek? oraz inni? Konkrety Moim zaniem nasza uczelnia sie rozwinie, to tylko kwestia czasu. Mozecie powiedziec jak to wyglada rowniez z innymi kierunkami studiow? Jakie tam obowiazuja przedmioty? Naprawde fajnie by bylo, aby ludzie nie musieli wyjezdzac daleko po dyplom porzadnej uczelni.
|
|
szkoda bo juz sie umówilem na kebab. poczekamy ;)
|
|
przepisują przedmioty. Z tym nie ma większych problemów, a co do kół zainteresowań: możesz nawet sam założyć swoje. Byle ktoś przychodził, a szkoła udostępni Ci sale.
|
|
tylko cena civica w poronaniu do wymienionych tu aut to x2!
|
|
I jak chłopaki organizujemy się coś wiadomona temat sali? w następnym tygodniu byśmy mogli się spotkać pograć troszke...
|
|
Też wczoraj odwiedziłem kebab na Małachowskiego 6. Mix super, dużo mięsa i sosu, a warzywa to nie tylko kapusta. No i od domu tak jakoś bliżej ;)
|
|
założysz sobie konto na fotka.pl i dalej będziesz najszczęśliwszy na świecie..
|
|
Treść jest ukryta
|
|
:(
|
|
a zcemu mialby nie dzialac? po pierwsze to 2 innych wlascicieli........
|
|
www.policja.fora.pl
|
|
Angel no nic sie nie stało:) łzy na mnie nie działaja jestem człowiekiem na ktorego nic nie działa zawsze dostaje to czego chce i to nie ze wzgledu na jakiegos rodzaju bezwzglednosc czy cos takiego tylko raczej dlatego ze potrafie osiagnac cel potrafie byc i diabłem i aniołem tylko ze... nie potrafie byc z kims kto nie potrafi mnie zainteresowac...
|
|
chmm, to artykuł z gazety na F, więc wszystko możliwe. Z drugiej strony, jeżeli to nie błąd lub nie kompetencja redaktora sprawiła taki błąd, to może być wstrętna prowokacja ze strony naszych wschodnich "przyjaciół" z ...Stoku Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Na pewno! Zrobiłem rozeznanie - można zamówić książkę czy płytę przez internet i odebrać w empiku - nie trzeba będzie nigdzie jeździć ani płacić za przesyłkę... :D
|
|
wstrętna pizza
|
|
Nic z tego, poza faktem ze gdybys serwisu potrzebowal jednak, to go nie ma ;) Wadliwe produkty to tylko kwestia statystyki, nigdy nie wiesz, czy akurat Tobie sie nie trafi. Wiec zawsze warto zadbac o dobry serwis. A jak tak czytam, to zabawne jest jak ktos obnazy pewne wady merytoryczne niektorych postow ;) Jak np. narzekanie na firme, podczas gdy chwali sie jej okna, ktore sie posiada nie wiedzac o tym ;) Nigdy chyba nie zrozumiem, czemu niektorzy uwazaja, ze nabazgranie czegos na dowolna firme jest lepsze, niz zgloszenie wadliwego produktu do reklamacji... Jak na moje oko, to tym forum malo kto sie przejmuje, bo niedlugo nie bedzie tu chyba zadnej firmy, ktorej sie nie dostalo.
|
|
Witam! Mam ochotę wybrać się na ryby,które miejsca na Narwi polecacie ?
|
|
Ziom i tak obaj dobrze wiemy, że warto dolożyć :) i ja bym wolal dolożyć i Ty byś wolal dolożyć, SaneOne pewnie też :) i zapewne jeszcze kilka osób.. lepiej jeździć takim civiciem niz mondeo, Bseria bardzo malo i bardzo powoli traci na wartości więc nawet po jakimś czasie przy sprzedaży nie będzie najmniejszego problemu bo zainteresowanie tym autem bedzie zawsze,to raz, a dwa, że dużo się na nim nie straci :)
|
|
siema ale ploty tu siejecie !!!!!!1ludzie opamietajcie sie . 4 pory sa do 1 lutego . a zadnej restauracji tam nie bedzie i nikt tego nie kupil
|
|
ryba22 a to porownanie to w stosunku do czego jesli mozna zapytac? :) Bo mysle, ze jasiu_smietana mimo wszystko dosc dobrze oddal rzeczywistosc. A jak ktos pisze, ze jak sie chce to wszystkiego mozna sie nauczyc... to jest taka polprawda. Bo dajmy na to, niech osoba ktora chce sie nauczyc trafi na taka uczelnie albo na UW czy PW, czy faktycznie nauczy sie tyle samo? Powaznie watpie. Niestety w lomzynskich uczelniach wiele zagadnien jest w ogole pomijanych, to skad student ma wiedziec, ze tego sie powinien nauczyc? Przyklad, jeden z wykladowcow lomzynskich uczelni (szczegoly litosciwie pomine) na wykladach z programowania stosowal w swoich programach takie zabiegi, za jakie profesor z UW na innej uczelni w Wawie wyrzucal studentow z sali, zeby sie nauczyli poprawnie programowac, a nie tylko tak byle dzialalo... Owszem jak ktos jest zdolny i bardzo chce, to wiele sie nauczy samemu, tylko po co wtedy placic i tracic czas na zajecia? Jedyny powod to papier... A dobra uczelnia takiej osobie pomoze sie rozwinac, zamiast jej przeszkadzac.
|
|
MasaViv Jesteś dobrym Gliną??:)
|
|
Nie no Donald, to my sie nie znamy... ;) Przeciez wszystkie hurtownie powinny sprzedawac klientom detalicznym w cenach hurtowych... Co prawda nie bardzo pojmuje, po co wtedy bylyby sklepy, gdyz prawdopodobnie wszyscy kupowali by w hurtowniach... Rozumiem jednak, iz to jedynie ze wzgledu na moje ograniczenia umyslowe nie jestem w stanie pojac tak banalnych spraw ;) Ufam, ze Cialdini jakos mi to wytlumaczy ;) sa - fakt mamy wolny rynek, ale ze wzgledu na niezwykle perfidny czyn, jakiego dopuscili sie przyjmujac od niego zwrot towaru, nie mogl przejsc obojetnie wobec tej jawnej niegodziwosci i musial ostrzec wszystkich, ktorzy ze wzgledu na swoja, badz to wrodzona glupote, czy tez pomrocznosc jasna, zechcieliby wybrac wlasnie ten sklep na miejsce swoich zakupow... Ja staram sie przynajmniej uczyc na cudzych bledach, wiec jutro idac na zakupy, zajde do 3 sklepow spozywczych, z czego co najmniej jeden w drugim koncu miasta dla pewnosci, porownam cene przyprawy do mies firmy Knorr i juz bede wiedzial gdzie nie nalezy robic zakupow, aby nie przeplacic... W calej historii zastanawia mnie jeszcze jeden fakt... Groznie brzmiacy dopisek na koncu 1 postu autora tematu: "W wała róbcie innych.Mnie już więcej nie nabierzecie zdziercy !!!" Czy ceny byly ukryte przed dokonaniem zakupu i autor poznal je dopiero przy kasie po przeliczeniu wydanej reszty? A moze ochrona sklepu nie pozwolila mu wydostac sie na zewnatrz, w celu uniemozliwienia porownania cen i zmusila do zakupu? Czy tez moze uzyli innych podstepnych sposobow, aby naklonic do zakupu? Budzi to moje glebokie przerazenie i sadze, ze w takim wypadku przed wizyta w sklepach pocwicze najpierw umiejetnosci podstepnego wydobywania ze sprzedawcy ceny towaru oraz wymykania sie ochronie, jak rowniez poszukam informacji o sposobach manipulacji nieswiadomymi klientami stosowanymi przez niegodziwych handlowcow... Licze na pomocne i merytoryczne odpowiedzi. Z gory dziekuje...
|
|
Zróbcie Na naszej klasie głosowanie. Napewno każda Uczestniczka ma konto i zdjecie przy lustrze usmiechając sie robiąc mine srającego kota.
|
|
spoko dam znać ale mam nadzieje ze wprowadza ta ustawe bo ja juz chce isc ;d. jak zloze papiery to bez lipy hehe nie przejmuje sie testami ;pp bedzie co ma byc :)
|
|
Chciałbym zapisać się na sztuki walki ale nie wiem gdzie w Łomży są prowadzone takie zajęcia. Czy ktoś wie coś na temat takich zajęć (gdzie i jakie są prowadzone)? Z góry dzięki :) ![]()
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |