Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Oni Tobą manipulują |
ja tam jeszcze mam zamiar prezentacje ze zdjęć puścić ale ogólnie na s-video powinienem pociągnąć :) dzięki wielki :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Oni Tobą manipulują |
Spokojnie pociągnie... ja już kilka razy ważne prezentacje robiłem ze zdjęciami i filmami i bardzo ładnie wszystko wyglądało. Także udanego karaoke ;-)
|
|
W Łomży jest dziwny zwyczaj budowania bloków tylko 4-piętrowych, jakby szkodowali na windę... A potem miejsca brak, bo takie bobki stoją. Nie ma co porównywać cen za m2 z innymi miastami, wystarczy obliczyć ile metrów kupisz za jedną wypłatę. Wtedy zobaczycie, że lepiej mieszkać w najdroższym mieście w Polsce. Jarek
|
|
jak wymieniaja sam pasek to chyba raczej godni polecenia nie sa? nie prawda? nigdy nie wymieniaj samego paska! Tylko i wylacznie razem z rolkami i pompa wody!!
|
|
sprawdzona, sprawdzona. Empik będzie nieduży, ale lepiej taki, niż wcale. Mam nadzieję, że nasze władze będą bardziej otwarte na inwestorów. Mógłby powstac Reserved:-)
|
|
Jeszcze dodam kończąc moje i tak długie wypowiedzi. Dlaczego DELL wybrał właśnie Polskę? Bo Polska da DELLowi 216 mln zł za to. No i jeszcze wykona kilka innych inwestycji. Nigdy te inwestycje nie byłyby wykonane, gdyby nie DELL. Jacek16: czy rozumiesz do czego zmierzam? Że razem z rozmowami o kolei w Łomży powinny bardziej stanowcze postanowienia zmiany warunków do inwestycji przez firmy, bo inaczej widzę czarno naszą kolej. Dla porównania pociągniecie kolei do Ełku może kosztować ok połowy kwoty danej dla DELLa, albo i więcej... kto wie... Sam most na Narwi kilkadziesiąt milionów. Jedną rzeczą, która mnie bardzo ucieszyła to, że uczelnia na Poznańskiej dostanie dużą dotację. I miasto jeszcze powinno się szarpnąć na otworzenie czegoś jeszcze, albo rozbudowanie tych uczelnie, żeby młodzi ludzie tak mocno z Łomży nie uciekali. To naprawdę dużo pomoże. Tak się stało w Białej Podlaskiej... kto studiuje tam niech opowie o życiu studenckim, lokalach itd. Myślę, że jest dużo uboższe niż w Łomży, a jednak się kręci bo mają więcej uczelni wyższych http://pl.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82a_Podlaska i kolej mają ;-)
|
|
Stan i perspektywy kolei na połowę 2008 roku były na niniejszym forum wielokrotnie omawiane. Myślę, że dla uporządkowania dyskusji, dyskutanci, którzy zabierają głos powinni zapoznać się z faktami, szczególnie w kontekście "jest - nie ma" raz "była - nie będzie" Informację przedstawił podsekretarz stanu w Ministerstwie Infrastruktury Juliusz Engelhardt, 20 sierpnia 2008 r. pełny tekst tutaj: http://orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/16605683 Proszę zwrócić uwagę, odnośnie linii nr 49 Śniadowo - Łomża "piłka" jest po stronie samorządów. Do "końca" kolei Łomżyńskiej pozostało trzy lata. i proszęzwrócić uwagę, iż "Szacunkowy koszt modernizacji linii nr 49 Śniadowo-Łomża z dostosowaniem do prędkości rozkładowej V=100 km/h wynosi 35 mln zł. Koszt modernizacji 1 km toru szacuje się na 2 mln zł. " Rocznie miasto Łomża wydaje około 120 mln., Rozkładając inwestycje na trzy lata ( finansowanie ) , to jest około 10,7 miliona rocznie. Czy są to kwoty nie do udżwignięcia? Jarek
|
|
masz zawsze cos do powiedzenia i to niekoniecznie madrego znajdz se inne zajecie niz dogryzanie,ocenianie innych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |