Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
już PO ViaBaltice |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: już PO ViaBaltice |
Treść jest ukryta
|
|
|
Ja tez wziełam szczeniaka ze schroniska i mam juz go ponad 4lata a chcialam rasowego ale pomyslalam ze jest tyle psow ktore mozna przygarnac i wybralama jednego z kilkunastu .Kazdy powinien dobrze przemyslec taka decyzje.I sobie nie wyobrazam zeby go wyrzucic mimo ze czasem cos nabroi ale to tylko pies.Oby swiadomosc ludzi sie zmienila do tego co robia.
|
|
CO POWIECIE NA TO
|
|
Niuna oby ta swiadomości sie zmieniła, tylko czy to wogole jest mozliwe.... Przeczytałem wasze wypowiedzi i ciesze sie ze temat wzbudzil zainteresowanie, widac przynajmniej ze sa jeszcze ludzie ktorych los zwierzat interesuje. To jest budujace... Schronisko byc moze nie ma obowiazku, ale czy wszytsko musi sie wiazac z obowiazkiem, skoro sprawuje opieke, posaiada samochud, pracuja tam specjalisci, to chyba wystarczy odruch zwyklego ludziekgo serca zeby przyjechac i zabrac te stworzenie, ktore niejest od dzis ani wczoraj tylko biega tam juz dosc dlogo. Zwlaszcza ze tak jak pisalem wczesniej piekna nazwa Towarzystwo opieki nad zwierzetami.... do czegos zobowiazuje... Ida mrozy, teraz termometr wskazuje -16 st, warto sie nad tym zastanowic... Pozatym niechce przesadzac, ale taki pies moze z czasem dziczec czy walczyc o swoj teren, bo moze go uzanc za swoj skoro jest tam juz 2 czy 3 miesiac. Może z czasem dojsc do tragedii i oczywiscie znowu bedzie wina psa ze pogryzl czy cos... o ile wczesniej nie zamarznie. ![]() Robimy dla Polski dużo, bardzo dużo... Aż trudno wymienić
|
|
Fiku super że los psów leży Ci na sercu ale wierz mi czasami złapanie psa nie jest takie proste, psy to cwane bestie czują że chce się je złapać a nie daj boże wyciągnąć smycz większość od razu ucieka dodatkowo pracownicy schroniska mają specyficzny zapach podobnie jak lekarze i psy niestety uciekają, moja rada to taka żeby zadzwonić do urzędu miasta powiedzieć że jest taki i taki pies w takim i takim miejscu i jeśli to możliwe w jakiś sposób pomóc go potem złapać pracownikom schroniska oni naprawdę jeżdzą i próbują odłowić te psy ale nie zawsze jest to takie proste, najlepiej żeby wszyscy sobie pomagali a nie tylko oczeraniali jedni drugisz bo nie na tym milość do psów polega
|
|
a gdzies piszą o tym ? jeśli tak daj linka
|
|
jestem pierwszy ktory o tym pisze
|
|
nie kolego niema tam takich rzeczy..
|
|
nikt sie u mnie nie wyplaci he he
|
|
Do malutki bzdury opowiadasz tankowałam zawsze na Statoil całą tamtą zimę i było wszystko ok ,a teraz mnie podkusiła ich ta niby promocja. Pierwszy i ostatni raz tam tankowałam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |