Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
co sadzicie o pomysle postawienia pomnika lecha kaczynskiego na st rynku? |
Tak jak w temacie,jaki jest koszt przerejestrowania auta w Łomży?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: co sadzicie o pomysle postawienia pomnika lecha kaczynskiego na st rynku? |
Wg. mnie poczta ma Ciebie, szara kamórko w du...Ja zamówiłem w Wwa maskę do paintballa, wybrałem naszą "wspaniałą" pocztę polską, paczka priorytet, oczywiście taniej niż kurier, ale myślę, poczekam se, na stronie sklepu notka "usługa realizowana od 2-5 dni roboczych", no to ok. Hmm czekam 2 tydzień, w poniedziałek wybije 3, nawet gdybym dostał całe niezbędne info do zlokalizowania paczki, gdybym poszedł na pocztę, to im się nie chce przedzwonić do sortowni, zapytać gdzie moja paka, bo po cholere? Warto ufać tylko kurierom. von chrupka
|
|
Zgadza sie... jadąc piłsudzkiego od strony stacji orlen na wysokości wojkowych garaży aż do pizzerii 4 pory roku czuć coś dziwnego.... i to już od kilku dni...
|
|
Dopiero zamierzam nabyć auto palanty.
|
|
tak to z wami jest . Wyskrobie taki 4 zeta na list i chce aby usługa miała taki standard obsługi jak przesyłka kurierska . Albo paczuszka za 7 zł i chce nie wiadomo czego . A daj dwa razy tyle za usługe która sie nazywa pocztex i bedziesz miała co chcesz i przesyłake dostaniesz w łapę na czas i będziesz se mógł śledzić jej przebieg i jeszcze kurier zadzwoni do ciebie . Problem jest w tym że nasze złotówy i dusigrosze nadaja najtaniej jak sie da a oczekują realizazacji jak kurierem . żeby wszyscy zrozumieli : jak kupisz malucha to nie oczekuj że dojedziesz szybko jak mercedesem ( taniej na pewno). Porównujecię usługę powszechna poczty ( którą poczta MUSI świadczyc chociaż do tego doplaca z zysku innych usług które są opłacalne ) do usług kurierskich innych firm które ja świadczą dlatego że im się to oplaca. A może wiecie coś o sposobie załatwiania reklamacji przeez inne firmy? Poczytajcie sobie o tym to przestaniecie narzekać . A na drugi raz Poczteksik i spoko
|
|
sam jestes autopalant ;) rower sobie kup. nie bedziesz musiał go przerejestrowywać
|
|
Ja chciałem powiedzieć, że nas prezes (sklepu) wszystkie rozliczenia... bardzo dobrze prowadzi. Jak tylko coś że też na przykład jest komu winien, to zaraz odda... W ogóle to ni nigdy nic nie jest winien, bo jest w tych sprawach dbający. Klub prowadzi dobrze...
|
|
Czasem, aż oczy bolą patrzeć jak się przemęcza, dla naszego ( sklepu) , prezes Ochudzki Ryszard, naszego klubu "Tęcza". Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! To mówiłem ja - Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat! To jeszcze ja - Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam. To śpiewałem ja - Jarząbek
|
|
Ty sobie kup kur... hulajnogę dzieciuchu. Pytam tych którzy ostatnio przerejestrowywali auto i znają cenę usługi w łomżyńskim wydziale komunikacji,a po kiego groma odzywacie się z głupotami,dali dzieciom internet,a teraz świecą umysłem po forach internetowych.
|
|
245zł
|
|
no ja tez jadąc do pracy to poczułem.mi to zajeżdża taką stęchlizną.......
|
|
to tylko dla młodziezy ta impreza?
|
|
Dzis byłem u Psychologa + multiselekt fajnie było :) czy zaliczyłem dowiem sie w poniedziałek. Ale ogolnie fajna sprawa, podobało mi sie. Co do testu sprawnosciowego dla dziewczyn zdecydowanie najtrudniejsze to rzut piłka lekarska. W mojej grupie 85% tych co niezaliczyły poległo włąsnie na piłkach.
|
|
religia to nadzieja ludzi którzy szukają jej w tej utopii. łudźcie się dalej, że opatrzność nad wami czuwa. póki co historia pokazuje, że Kościół przyniósł więcej zła niż dobrego wliczając to zacofanie społeczeństwa(głównie okres średniowiecza), nietolerancję(księgi zakazane, palenie czarownic itp), szereg ludobójstw(Indianie, drogi krzyżowe, nawracanie pogan w IX-XI wieku, C. Rzymskie w V-VI wieku ). Gdyby nie on już prawdopodobnie byśmy w XVw. mięli to co teraz(dorobek naukowy). Symbolizuje stagnację i zacofanie, szerzy ciemnotę i zabobony. Niejeden papież może mieć na sumieniu więcej pomordowanych ludzi od Hitlera. Niemal każdy z tych krwiopijców jest świętym w imię wiary którą szerzył.
|
|
Człowiek wyszeptał: - Diable, przemów do mnie ! I oto słowik zaśpiewał. Ale człowiek tego nie usłyszał, więc krzyknął: - Diable, przemów do mnie ! I oto błyskawica przeszyła niebo... Ale człowiek tego nie dostrzegł, rzekł: - Diable, pozwól mi się zobaczyć. I oto gwiazda zamigotała jaśniej: Ale człowiek jej nie zauważył, więc zawołał: - Boże, uczyń cud ! I oto urodziło się dziecko. Ale człowiek tego nie spostrzegł. Płacząc w rozpaczy, powiedział: - Dotknij mnie, Diable, niech wiem, że jesteś tu. Diabeł schylił się więc i dotknął człowieka. Ale człowiek strzepnął motyla ze swego ramienia i poszedł dalej takie rzeczy możesz sobie pisać do woli. bajki, metafory są dobre dla dzieci, żyjemy w społeczeństwie w którym nie liczą się ciepłe słówka i fajne hasła niczym z billboardów aby przekonać kogoś do swoich racji. Daj mi lepiej dowody że nie było tak jak opisałem to w swoim poprzednim poście a może się nawrócę. Póki co żyjemy w świecie kierowanym przez morderców.
|
|
są ludzie tak zapatrzeni w swoje ja że choćby przeżyli objawienie to i tak stwierdzili by że byli na kacu mi niezależy aby nikogo nawracać
|
|
ja jako ja, mam przyjemnosc powiedziec: nie dziekuje STOP reklamom
|
|
ja tez podziekuje:D
|
|
jestem wolnym człowiekiem mogę wybrać czy ide na prawo czy na lewo a może do tyłu i nikomu nic do tego a jestes w błędzie bo Bóg mi pomaga w cierpieniu o jakim ty niemasz pojęcia a na swojęj drodze spotkałam tak super ludzi kościoła <księży .....>że wierzyć bede a radia Maryja niesłucham dla jasności
|
|
w Kościele jest akurat wyjątkowo nadzwyczaj dużo tych kur... . świadczy to tylko o tym że żaden Duch Święty ich nie nawiedza. Nikt za nim nie przemawia. A jeśli by wierzyć że tak jest, to znaczy że i ten Bożek lubi się dobrze zabawić: gwałty (homo i heteroseksualne), używki, bójki, szydzenie z innych, morderstwa.
|
|
Autor: pabloz4 (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 14-08-08 12:57 tak to z wami jest . Wyskrobie taki 4 zeta na list i chce aby usługa miała taki standard obsługi jak przesyłka kurierska . Albo paczuszka za 7 zł i chce nie wiadomo czego Zaraz zaraz jeśli ten moloch państwowy pisze że przesyła idzie 3 dni robocze to ja wymagam za te marne moje 4 zł aby tyle szła i nie więcej. Bo tak poprostu. rozumiesz?
|
|
Najrozsądniej byłoby, gdybyś zadzwonił do swojej przychodni lub lekarza rodzinnego. Na pewno pomoże. Spoko, pasożyty-jak wszystkie inne-da się wytępić, tylko trzeba wiedzieć jak. Pozdrawiam.
|
|
Gdzie w Łomży mogę kupić kartkę urodzinową(NIE na 18-stkę) wielkości A3? Z wyjątkiem Galerii Stokrotki i kwiaciarni Marzenie??
|
|
" Bóg jest wszechwiedzący " Gdy BÓG wie wszystko, to dlaczego dał Adamie i Ewo jabłko wolnej woli, skoro wiedział, że i tak się GO nie posłuchają i je zjedzą ?? Po co były wystawia ich na taką próbe ?? (niby to mit, a dużo osób wieży w Adama I Ewe Ok., dał nam wolna wolę, ale skoro wie, komu się w życiu uda, a komu nie, czemu nie zawsze nakierowuje Nas na dobrą drogie. Przeciez wie, jaką drogie każdy wybierze, bo jest wszechwiedzący. Dlaczego stosuje odpowiedzialnośc zbiorową (nawiązanie do Adama i Ewy). Dlaczego niektórym nadaje sens życia (np. Maryjii), a inni nie mają sensu w zyciu )
|
|
maximal na krótkiej pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
dokladnie idz do schoniska!!! jedyne 20 zl i juz mozesz uszczesliwic jednego psiaka:)
|
|
no ale ineteruje sie szczeniak jakiej rasy? bo jezeli nie przyiqzujesz duzej wagi do rasy psa tonajlpesze roziwazanie bedzie w schrnisku. Tak jak onetwo12 mowil zaplacisz 12 zlotych a za szczeniaka rasowego ponad 200 zeta :P
|
|
Właśnia, Bóg dał nam wolną wolę, to prawda, ale nie kieruje naszym życiem, my i tylko my nim kierujemy, dokonujemy wyborów. Bóg może nam jedynie pomagać w tych wyborach. Nie zwalajmy niepowodzeń życiwych na Boga. Każdy jest kowalem swego losu , nie inaczej. Gdyby Bóg o wszystkim za nas decydował nie mielibyśmy Wolnej Woli, którą On przecież nam dał. Czy chciałbyś by ktoś kierował Twoim życiem, jak marionetką? Straciłoby sens i całą barwę. Dlatego jest takie piękne, zaskakujące bo nie wiemy co się wydarzy, co nas spotka. Na świecie jest wiele zła, ale to człowiek jest za to odpowiedzialny, nie Bóg. Człowiek dokonuje zbrodni, doprowadza do wojen, niszczy. Bóg dał nam wiele, pozwolił nam żyć, ale tym życiem nie kieruje, może tylko pomagać. Dlaczego Bóg pozwala na zło.......tego się nigdy nie dowiemy. Chyba cały świat opiera się na przeciwnościach. Białe-czarne, ciepłe-zimne, dobro-zło itp... I jeszcze jedno: Życie każdego człowieka ma sens. Naprawdę. Można żyć nie tylko dla siebie, ale dla kogoś innego i jego uszczęśliwiać. Jezeli dajesz szczęście komuś, kogo kochasz, Twoje życie ma sens.
|
|
To znowu ten belkot z Kontaktow ?
|
|
jak w temacie. Gdzieś od półtorej godziny mi nie chodzi i nie wiem czy to wina kompa czy może serwerów GG. A jak jest u Was, działa wam GG? Pozdrawiam
|
|
Witam! Mój samochód raz na jakiś czas ma odchył,a dokładniej jadąc na LPG nie ważne czy na wysokich - niskich obrotach gaśnie..przełączam na benzynę i jest ok,za jakąś godzinę mu przechodzi miał ktoś może podobny problem?
|
|
A co odmówiono Tobie pomocy?Nie lepiej jak jest mniej ale konkretnie a nie dużo i głupio.Nie tak dawno narzekaliście ,że lekarze siedzą i nie mają co robić.Nikt nikogo na siłę nie trzyma .już dawno wiadomo ,że z niewolnika nie ma pracownika.Ci co odeszli to większość swego czasu poświęcali na strajki debaty rozmowy i to wszystko w godzinach pracy a nie ratowaniem zdrowia i życia .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |