wtorek, 05 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
I kto tu jest spekulantem....

Autor: Yanek (---.elomza.pl)
Data: 26-07-08 23:46

Obawiam się że w twojej wypowiedzi zostało użytych za dużo mądrych słów, których gruby nie zrozumiał :D i teraz nie wie co napisać...

no ale cóż muszą być i tacy...

Tak tak jesteś bardzo mądry, inteligentny ok spoko. Tylko wkurwia mnie to ze nie znasz mnie a oceniasz przyzwyczaiłem sie że tutaj na tym forum z jednego tematu powstaje 10 i każdy się zaczyna kłócić itd a ja na to nie mam ochoty i czasu tak jak ty żęby przesiedziec tak piekne dni na pisaniu głupot. Skoro mnie nie znasz i mówisz że jestem głupi to ja moge powiedzieć że jesteś dziwką i stoisz na wylocie na Ostrołęke no cóż muszą być i tacy...

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: I kto tu jest spekulantem....

dziękuję za ciepłe słowa waszej krytyki :D macie jeszcze ochote sobie pobluzgać? prosze bardzo...

A te mieszkania to pewnie tylko w Lomzy tanieja co? :) Taki okres... Nic nie moze wiecznie drozec albo taniec...
Patrze, ze ulubionym zajeciem niektorych jest wieczne narzekanie na Lomze. I to narzekanie typu "bo slyszalem", "bo znajomi mowili", "bo znajomi wyjechali". Mozna zrozumiec, ze sami ani nie studiowaliscie, ani nie wyjezdzaliscie z Lomzy... Najlatwiej siedziec i narzekac.

Pokazcie mi miasta wielkosci Lomzy, ze znanymi uczelniami panstwowymi na wysokim poziomie... Uczelnie w Lomzy moze i najlepsze nie sa, ale w ogole sa. Wysmiewacie sie z poziomu i ludzi, a bierzecie pod uwage, ze czesc osob moze tu studiowac np. dlatego ze nie stac ich na studia w duzym miescie? Idzcie sobie na te dobre studia do Warszawy, najlepiej na uniwerek czy polibude, bo to prestiz, koniecznie na studia dzienne i radzcie sobie bez pomocy finansowej rodzicow... Ciekawe ilu osobom sie uda...
Poza tym, jak ktos chce, to i po takiej uczelni bedzie cos umial, kwestia checi. No ale tu sie sami debile ucza przeciez.
Taki glupi przyklad z tym ogloszeniem o agrobajzlu. Po pierwsze to chyba nie bylo ogloszenie "przyjme do pracy z wyksztalceniem wyzszym" bo nikt juz nie szuka ludzi w ten sposob, tylko po okreslonym kierunku. I w tym przypadku gosc szukal z wyksztalceniem rolniczym, tylko wczesniej zadzwonil na uczelnie zapytac dokladnie jaki jest profil/specjalizacja i stwierdzil, ze akurat potrzeba mu czego innego, pozniej troche niefortunnie ulozyl ogloszenie. Ale tak to jest wlasnie z tym "wszyscy slyszeli".

A dalej, co do braku perspektyw... Jak ktos chce to sobie dobrze poradzi i w Lomzy. Niektorym sie wydaje, ze w takiej Warszawie to sami milionerzy chodza po ulicach. A tam tak samo jak w Lomzy na kazdego dobrze zarabiajacego przypada ilus takich, co ledwo wiaza koniec z koncem. Nie mowiac juz o tym, ze wszyscy porownuja do Warszawy, bo raz ze blisko, dwa najwieksze miasto. Tam jest sytuacja jeszcze o tyle dobra, ze maja chyba najnizszy poziom bezrobocia w kraju, zadne inne miasto tak niskiego nie ma, o ile pamietam. To teraz cala Polska powinna sie przeniesc do Wawy tak? :)
Fakt piszesz, ze jakbys mial okazje i odpowiednie pieniadze, to dawno bys wyjechal do wiekszego miasta... To troche dziwne, bo przeciez ludzie po to wyjezdzaja, zeby te pieniadze i okazje zdobyc? Gdzie tu logika? Starczy znalezc sobie prace w innym miescie i jazda... A co? Ze ciezko? Bo trzeba by mieszkanie wynajac itd. a to wszystko koszty i trzeba by zapieprzac jak wol? No coz, takie wlasnie uroki duzego miasta... Wysokie koszty i zapierdol od rana do wieczora, poza nieliczna grupka tych, ktorym uda sie ustawic i wiesc wygodne zycie nie przepracowujac sie za bardzo.
Jasne, mozna sobie zamieszkac w okolicach podmiejskich, za cene 2-3 razy wyzsza niz w dowolnym miejscu w Lomzy i dojezdzac do roboty godzine albo dwie w jedna strone. Do domu wroca sie wyspac i rano do roboty. Rozrywke to sobie trzeba zaplanowac z tydzien wczesniej najlepiej, bo musi czlowiek wykombinowac jak tu dojechac i jak wrocic, cala wyprawa... Zechcesz sie wybrac do klubu powiedzmy, to co? Taksowka pojedziesz i wydasz pol wyplaty? ;)

Ja mieszkalem w Wawie w trakcie studiow. Zadnych rewelacji nie widzialem. Owszem jest wiecej rozrywek itd. Tylko ze czlowiek wiecznie nie ma na nic czasu. Myslicie, ze wyjedziecie do stolicy, to bedziecie codziennie latac do kina/teatru/klubu itp itd.? :) No jesli macie konkretne wyksztalcenie i umiejetnosci i wyrwiecie super robote za konkretna kase, wydacie kupe szmalu na mieszkanie w okolicach centrum, to moze jeszcze zdazycie gdzies wyskoczyc po robocie... :) Bo inaczej to marnie to widze.
Ja wybralem Lomze, majac jakis punkt odniesienia i bardzo mi sie tu podoba. Na zycie mi na razie nie brakuje, nie musze spedzac calego dnia w pracy i w korkach, nie musze sie odrywac od rodziny i znajomych, w czasie wolnym tez sie nie nudze, rozrywki zawsze sobie mozna znalezc zaleznie czym sie kto interesuje... I wcale nie mam zamiaru sie stad ruszac.

Ktos sie pyta o ceny mieszkan, a Wy juz musicie lament podnosic jak to w Lomzy zle... Macie jakies poczucie misji do spelnienia? Tak strasznie odradzacie ta Lomze, a w wiekszosci sami tu siedzicie... Dlaczego?

Dran,
ja mam nadzieję, że za parę lat mnie tu już nie będzie. Nienawidzę tego miasta. Ludzie są płytcy, niekreatywni. Zero kultury poza jednym kinem i 'teatrzykiem', zero normalnych uczelni. szajse, 'pozostałość po ruskim Disnelylandzie', o tak. Niestety, do skończenia liceum muszę tu być, dopiero na studia pójdę gdzie indziej.

W Jedwabnem tym sie zajmuje firma tu masz link ich strony i kontakt do nich:
http://www.motostodola.vel.pl/index.php

a zamiast sie nudzic w wakacje na forum to idz powyzywaj kogos z bialegostoku tylko dlatego, ze kibicuje jagiellonii, w koncu jego wina ze sie tam urodzil, tak jak i twoja ze ty w lomzy, bo w koncu LKS to cale twoje zycie :) 2(3)-ligowe zycie, pozazdroscic ;)

Regulamin forum:
Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Siema mam pytanie czy ktoś z was przerabiał w Łomży którąś z tych konsol??,jeśli tak to gdzie>>>??

Drań jeżeli jesteś tym kim myślę to się znamy, czytam czasem Twoje komentarze na 4lomza i wiem że jesteś lokalnym patryjotą. Czasem nie powiem dobrze mówisz, ale w tym wypadku się z Tobą nie zgodzę. Łomża dla młodego mieszkańca po studiach nie ma perspektyw, powiedz mi gdzie taka osobą może znaleźć w naszym mieście prace. Jeśli nie ma tz pleców rodzinny, czy naprawdę bardzo dobrych umiejętności. Przecież w Łomży od lat nie powstała żadna fabryka, poważne przedsiębiorstwo. Te miasto umiera spójrz na dane demograficzne, które i tak według mnie są zbyt korzystne dla nas. Mówisz ze jak ktoś chce to da rade to prawda ale większe szanse ma w większej miejscowości i nie powiesz, że tu nie mam racji. Spytasz co mnie tu trzyma już mówię tylko szkoła, później znikam z tego miasta nie wiem czy do większego czy zagranice. Tak jak nasz kolega Marek i nie mów że on też by sobie tu nie poradził po prostu widział większe perspektywy tam gdzie obecnie jest. I poważnie jeśli ktoś chce zaczynać nawet od zera to tu jest z góry na gorszej pozycji.

co prawda dyskusja zboczyła na nieco inny tor...
ale wiecie nie rozumiem ludzi którzy potrafią tylko narzekać że jest źle, że praktycznie nic im tu nie odpowiada, a jednocześnie siedza wciąż w tym samym miejscu i smucą jak stare babki (bez urazy dla starszych babek) i w dodatku na siłe chcą zniechęcić innych. jak komuś jest źle to powinien szukać miejsca w którym będzie mu dobrze... życie jest zbyt krótkie i kruche żeby je marnować na niekonstruktywne narzekanie...

Pysiasia wiem że zboczył trochę ale powiedz tak na logiczny rozum nie mam racji?

eski to porządny typ ;D

Już w środę o godzinie 17.00 na stadionie w Łomży, ŁKS zagra swój pierwszy mecz w II-ligowym sezonie. Musimy wszyscy stawić się na Z18 i wesprzeć Biało-Czerwonych swoim dopingiem. Oni muszą widzieć, że nam zależy na dobru tego klubu. Pomóżmy po prostu piłkarzom wygrać. Tak więc, wszyscy w środę o 17.00 na stadion.

a skąd wiesz że from mechaniak? :P

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org