wtorek, 29 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Nie było takiej instrukcji i nie ma takiej instrukcji"

zglos mialo byc dyskretnie a ty na forum opisujesz i sie pytasz co robic

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Nie było takiej instrukcji i nie ma takiej instrukcji"

No nie przesadzajmy, producenci to nie sa jacys bogowie i wypuszczaja buble. Nie znam produktow, w ktorych nie trafilby sie zaden wadliwy egzemplarz... Przeciez to akurat nie jest wina sprzedawcy, od niego zalezy tylko jak potraktuje klienta przychodzacego z reklamacja. Ale obwinianie sklepu o to, ze produkt byl wadliwy wydaje mi sie powiedzmy malo rozsadne. To sie zdarza i tyle.
A przy butach, to czy oni maja jakis tajny super klej, ze ma sie nie rozkleic? Ja od lat szukam butow z obszyciami, po co kusic los? Zwlaszcza jesli ktores buty sa do uzytku na sali, a sa codziennie wystawiane na wilgoc, slonce, mroz, itp itd. to wiadomo, jeden wytrzyma drugi nie. Oczywiscie nie mowie tu o tygodniowym uzytkowaniu.
Z cenami to nie wiecie jak jest? Obecnie prawie wszystko to taniocha z Chin, czy Tajwanu, a wiekszosc kosztow to wszystkie koszty posrednikow, transport, magazynowanie, podatki, marze, reklama, itp itd. Niestety skonczyly sie czasy super solidnych produktow "na cale zycie", na rzecz malejacych cen. Zreszta spojrzmy prawdzie w oczy, ile osob kieruje sie teraz przy zakupach jakoscia, a ile cena? Zdecydowana wiekszosc chce tylko kupic jak najtaniej i producenci uszanowali wole klientow.

Takos

Barbara dziękuję bardzo.
Abstracts, izka26 mam prawo wyrażać swoją opinię tak jak każdy inny człowiek.

Jarek

O cenach nie powiem, bo to rzecz indywidualna. Dla jednego drogo, dla drugiego już nie. Lubisz wodę, jedziesz nad wodę, lubisz góry, jedziesz w góry :) Ja polecam Puszczę ;D np. Białowieżę i Hotel Żubrówka **** :) Do tego kulig z pochodniami przez puszczę białowieską, jedzonko na Polanie Żubrówka przy akompaniamencie :) Porobiłem nawet zdjęcia żubrom w puszczy :) Niestety piwo Żubr się u nich ceni i w hotelowej restauracji kosztował chyba nieco ponad 10zł za 0.5L, jak dobrze pamiętam :) Jest dyskoteka, jest wszystko, tylko nie tanio :)

Jeśli chodzi o Mazury, chodzą słuchy, ze w Ruciane-Nida jest OK :) A jak morze, to jest wybór dość duży, wszystko zależy od przewodnika, bo na własną rękę to możesz zobaczyć co najwyżej wodę. Polecam Świnoujście, Międzyzdroje i inne miejscowości uzdrowiskowe.

do Tadeusz K
Wśród sakramentów świętych szczególne miejsce zajmuje Eucharystia, czyli msza św. Jej wyjątkowe znaczenie wynika stąd, że Chrystus utrwalił w niej zbawcza Ofiarę Krzyża i polecił swojemu Kościołowi, aby ją ponawiał w sposób sakramentalny, jako Pamiątkę Jego męki, śmierci i zmartwychwstania, sakrament miłosierdzia i znak jedności (KL 47). Eucharystia jest zawsze i nierozdzielnie Pamiątką Ostatniej Wieczerzy, Ofiarą Nowego Przymierza oraz świętą ucztą ofiarną, na którą Chrystus zmartwychwstały zaprasza swoich wiernych, aby ich karmić swoim ciałem i przez to jednoczyć się z nimi i wiernych jednoczyć między sobą.
Wszystkie sakramenty święte czerpią swoją moc z tajemnicy odkupienia (misterium paschalnego), które uobecnia się w całej pełni i najdoskonalej w Eucharystii. Dlatego są one skierowane ku Eucharystii i - z wyjątkiem sakramentu pokuty i pojednania - przyjmowane w czasie jej sprawowania (DK 5). W sakramentach Chrystus działa swoją mocą, natomiast w Eucharystii jest na różne sposoby obecny: w osobie kapłana, w słowie Bożym, w zgromadzeniu wiernych i pod postaciami eucharystycznymi (por. KL 7). Prawdziwa, rzeczywista i substancjalna obecność Chrystusa w Eucharystii.

Jest także sakramentem stałym, przechowywanym po mszy św. celem udzielenia Komunii św. chorym i dla adoracji.
Według nauczania Kościoła Eucharystia jest źródłem i zarazem szczytem całego życia chrześcijańskiego oraz stanowi ośrodek życia i działalności Kościoła tak powszechnego, jak i Kościoła lokalnego (KK 11; WOMR 1). Potwierdza to cała Tradycja Kościoła już od czasów apostolskich (por. Dz 2,42). Dniem Eucharystii była zawsze niedziela jako ..dzień Pański" (Ap 1,10), dzień gromadzenia się wiernych na sprawowanie ..Pamiątki Pana".
Dlatego niedzielna Eucharystia stanowi najbardziej charakterystyczny przejaw życia chrześcijańskiego i służy budowaniu miejscowej wspólnoty wiernych (por. KL 106). W Eucharystii zawiera się całe duchowe dobro Kościoła, sam Chrystus jako nasza Pascha i chleb żywy dający życie ludziom, ale też zapraszający do współofiary z Nim samych siebie. Eucharystia zajmuje najważniejsze miejsce w całej działalności Kościoła, stanowi „źródło i szczyt całej ewangelizacji", do niej prowadzi stopniowo katechumenów, a już ochrzczonych i bierzmowanych doskonale łączy z Chrystusem i Kościołem (por. DK 5). W Eucharystii „osiąga punkt szczytowy zarówno działanie Boga uświęcające świat w Chrystusie, jak i kult, który ludzie składają Ojcu, uwielbiając Go przez Chrystusa, Syna Bożego" (por. KL 10).
--------------------------------------------------------------------------------

DOBROMIL egzakli... jebac dmowskiego !!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org