poniedziałek, 04 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
chlebus

gdzie w Lomzy mozna kupic prawdziwy razowy chleb.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: chlebus

W piekarni !!!!!!!!!!!!!!!!!!

kiedyś prawdziwy robili w Konarzycach piek."Jutrzenka",teraz to wsio jedno,chyba Kraska

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

tak kiedyś wspaniały chleb razowy był z Konarzyc ale od czasu gdy piekarnia ta padła nie ma już na rynku porządnego prawdziwego cheba razowego. Wszystko jest naszprycowane chemia , że aż świeci.

lelumel

Bo najbardziej smakują wam, krojone listki, zamiast normalnych bochenków chleba :)

Macie to, do czego sami doprowadziliście :):) :):)

do takiego stanu rzeczy doprowadzili ludzie właśnie twojego pokroju,którym to nic się nie podoba,wszystko krytykują i wszędzie szukają dziur.Chleb prosto z piekarni:niezdrowy.Upieczony w nocy:stary.To za grube pajdy,to za cienkie kromki.To nikt nie mówi głośno o problemie,to znów zbytnio się wydzierają...

O przepraszam bardzo !!!!

Nigdy na chleb nie narzekam , zresztą jestem wielbicielem chleba i mogę jeść go nawet bez chleba :) Ja noża do chleba z domu nie wyrzuciłem :)

Po prostu wszyscy poszli na łatwiznę , klienci bo wolą kupić krojone listki , piekarnie bo pieką to na co jest popyt a to że od czasu do czasu ktoś ma smaka na dobry chleb to nie leży w interesie piekarni :):)

Bo to jest tylko od czasu do czasu :)

toteż nie jest głupotą,ani lenistwem piekarni to,że wytwarzają to na co jest popyt.to interes,który musi przynosić zysk.
Chrostowskim z Konarzyc najwidoczniej chodziło nie tylko o biznes,pewnie dlatego się nie utrzymali.to jest tak jak z sieciówkami,dominują rynek jak wielkie piekarnie(fabryki pieczywa).a ludziom takim jak Ty to nie przeszkadza,bo Masz chleb pod nosem,nieważne jak on smakuje.nie Ruszysz się do sklepiku 2 km dalej "po smak"tylko żądasz tego "smaku"w twoim sklepie,a do głowy Ci nie przyjdzie,że duża piekarnia nie wpuści małej na swój rynek,tak to mniejsi są wysadzani z siodła.

a pytanie brzmiało:''gdzie w Lomzy mozna kupic prawdziwy razowy chleb.''
jeżeli Znasz odpowiedź,bądź Wiesz coś na ten temat,proszę o wypowiedź,nikt tu nie szuka patriotów,co to wszystkie rozumy pozjadali.;-)

nigdzie już się nie kupi prawdziwego razowego chleba - tylko razowopodobny

lelumel

Chleby razowopodobne, sery seropodobne itp itd. Powinno się za to płacić pieniędzmi pieniądzopodobnymi, takimi wyciętymi z dziecięcej wycinanki, wtedy byłoby uczciwie... ehh..

moim zdaniem zanim coś się kupi to winno się popatrzeć na skład produktu. W każdym sklepie klient musi mieć dostęp do takiej informacji. Dopiero po zapoznaniu się z taką informacja podejmować już świadomie decyzje o zakupie. Sklep łaski nie robi i musi mieć taka informację. Gdyby ludziska czytali co kupuja to wielu cwaniaków co taki syf spożywczy na rynek wypuszcza poszłoby z torbami.

lelumel

Pamiętam kiedyś, koło starego szpitala, sprzedawali chleb na tataraku. Był taki dobry, że ustawiały się tam ogromne kolejki. Dziś pod żadnym sklepem nie ma takich kolejek :)

Dobry razowy z Jedwabnego sprzedają prze szkole na Kołłątaja

Na Farnej przy Legionów jest sklep firmowy radzę tam popróbować bo mają duży wybór. ( chyba piekarnia Zawady)

też mi problem, jak wam chleb nie smakuje to bułki żryjcie

najlepszy chleb i najzdrowszy to chleb babuni na zakwasie na wagę 1 kg chleba to 7 zł,ale jest rewelacyjny,swojski,ziarnisty. kupisz go w sklepach spożywczych smacznego

chlebus to może inna bajka,

ale ja mam znajomego, który sprzedaje ser s pod laski,
...................

gwarantuje gościu, że laska nie myta parę sezonów jak był na wypasie ze stadem owiec na turniach ,

Ja piekę sama w maszynie do chleba, dzięki temu codziennie jem świeży, no i wiem co tam dodaję. ;)

Krysieńka i tu im właśnie dobże odpowiedziałaś i jest to niedrogi i zdrowy
sposób i przepisów sporo w internecie

gitara gra

Na Farnej przy Legionów?a to Farną przenieśli?

Najlepiej samemu zrobić, wtedy będzie pewność że jest prawdziwy.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org