wtorek, 05 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ŁSM - Podwyżka Czynszu?!

Kto z państwa dostał zawiadomienie o podwyższce czynszu za mieszkanie w ŁSM było bodajże 300 zł teraz 500 :O czy tylko u mnie takie cuda się dzieją to że kradną na po-miernikach ciepła to teraz czynsz ,nie długo trzeba będzie wybudować se domek gdzieś pod Łomża BLM założyć na tablice i kupować węgla i se palić do woli i mieć gdzieś .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ŁSM - Podwyżka Czynszu?!

Ja mam w Perspektywie narazie nie było żadnych zmian w płatnościach.

jeszcze tego tylko brakuje i tak bieda

" niezły prezent " na Gwiazdkę ! Psiakrew !A od nowego roku nie mogli ? Zapewne wysokie premie chcą sobie przyznać juz na święta.
Budowa domku pod Łomżą to dla wielu marzenie ściętej głowy

jedni mają podwyżki inni obniżki a to jest uzależnione od ilości zużytego ogrzewania za zeszły sezon. Kto ma zwrot pieniędzy za ogrzewanie to czynsz będzie mniejszy a kto ma dopłacić to czynsz wzrośnie. Są to nowe zasady rozliczania i wchodzą w życie od 1 listopada.

dziwne ja miałem zwrot z ogrzewania a czynsz mi podnieśli o 6 zł co miesiąc

Robią poprostu podwyżkę zaliczek na CO, ale jaja zaczną się za rok, gdy się okaże, że znowu trzeba dopacać po 8 stów z dopłaty.

Oby znowu nie dopłacać, trzeba już się za to zabrać. Dopłaty z roku na rok wzrastają. Dojdzie do tego, że tylko na CO dla sp-ni będziemy pracować.

Skandal!!!

też dostałam podwyżkę, zmiana w zaliczce na ogrzewanie :|

Ja dostalam 30 zl podwyzki w lsm.Oczywiscie doplate tez mialem i zaliczke na CO-- tez juz naliczyli na pazdziernik i razem z czynszem kazali zaplacic-172zl-komedia

tak sa i to jakie jakies pare miesiecy temu podniesli mi w łsm czynsz z 349zl na 401 a pare dni temu przyslali kolejna podwyzke na 450zł od poczatku roku juz 100zl w gore co tam sie dzieje za ta stowe to mialem oplacona wode cos jest nie tak chyba

ell pablo

nie mowa juz o pradzie bo zawsze mialem okolo 110-120 max a tu nowe rachunki po 188zl przyszly co nikt tu nie zuzyl pradu wiecej a o wiele mniej bo sama zona byla w domu ja wyjezdzam teraz czesto i tylko pare dni w miesiacu jestem w domu paranoja jakas

ell pablo

No nie hallo jest nie długo sami nowobogaccy będą mieszkać w ŁSM ;)

ja dostałam podwyżkę

na czy wiecie ile zarabia nasz prezes...?

chyba za mało skoro podwyzki zrobił

usługi krawieckie

Prezes zarabia wg uchwały RN z listopada 2001
składniki, odnoszące się do średniej krajowej z grudnia roku poprzedzającego tj. 2009 r = 3 454,58 zł

Wynagrodzenie zasadnicze 200%
dodatek funkcyjny 90%
premia 40%
staż 40%
Razem 370% czyli po podstawieniu prawdopodobnie 12 781,95 zł miesięcznie. W zeszłym roku była jeszcze jubileuszówka w całkiem okrągłej kwocie 3,5 lub 4 x miesięcznego.
Chwilowo nie ma klimatu do zmiany tego absurdu bo nowa Rada Nadzorcza albo nie wie albo nie chce wiedzieć o tym.

Zabrakło odwagi by to wpisać do oświadczenia majątkowego więc taniej było zrezygnować z radnego. Teraz zanosi się powtórka z rozrywki.

Rada nadzorcza, raczej wybiorcza od dawna w każdej spółdzielni jest tak wybierana aby była tylko i wyłącznie obwarowaniem władzy.
Wybierana zpośród ludzi powiązanych lub zależnych tzn świadczących usługi na rzecz spółdzielni lub w niej pracujących.
Jest to skutkiem nie chodzenia mieszkańców na zebrania spółdzielcze. zwłaszcza te wyborcze.
Tacy członkowie rady zawsze zatwierdzą nawet to że ogrzewanie działało prze 13 miesięcy w roku.

A rozważałam głosowanie na Zarębę. Ale ten facet jest zbyt "święty na opak". Bardzo lekko feruje negatywne opinie o innych, z rękawa zarzuca każdemu tchótrzostwo, a jeszcze cześciej głupotę, a sam? A cos mi się zdaje, że to ta rada nadzorcza z tz zaakceptowała wynagrodzenie zarządu spółdzielni. Ciekawe jak tz głosował?
Cos pan tz ma też na opak z logiką. Jeżeli ten wyraźnie przez tz nielubiany pan B. zrezygnował z funkcji radnego, bo nie chciał składać (z tchórzostwa?) oświadczenia majątkowego, to po co kandyduje? Żeby oświadczenie lustracyjne złożyć? No, bo - jak zostanie wybrany, a to bardzo prawdopodobne - to będzie przecież musiał oświadczenie za ten sam okres złożyć. I to zaraz po zaprzysiężeniu. Czyli w tym roku.

Arturkowa tak zacięcie bronisz władz spółdzielni, że chyba jesteś od nich. Spójrz poprostu czasem okiem mieszkańca swojej spółdzielni na to co się dzieje dookoła i się nie wymądrzaj nadto. Bo jak widze kryykujesz każdego kto jest przeciw.

Tylko tego kto pisze bzdury odbiegające od znanych mi faktów lub udaje swiętoszka, a zza kołnierza diabeł mu wygląda.

POdobno te pomierniki a w zasadzie ich część główna czyli te pałeczki z cieczą nie mają atestów oraz nie są produkowane zgodnie z normami UE
Tu rodzi się pytanie : czy nie naruszono prawa pobierając dopłaty do czynszu?
Bo jak można tłumaczyć różnicę w zwrotach i nadpłatach na jednym bloku w jednej klatce jednym pionie i w perspektywie 2/3piętra która wynosi ok 920zł?
teraz pytanie do ludzi którzy startują do wyborów z ŁSM czy podobnie będzie wyglądało zarządzanie a raczej rządzenie naszym miastem?
pozdro dla myślących

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org