środa, 06 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
obserwatorium astronomiczne STRZAŁ W 10 !

'Musimy wieżę ciśnień przejąć i wyremontować na koszt miasta' – stwierdził prezydent. - Spróbujemy napisać specjalny projekt, aby powstało tam obserwatorium astronomiczne. Nie będziemy kontynuować ogłaszania kolejnych przetargów na sprzedaż wieży ciśnień.
To bez wątpienia najlepsze rozwiązanie w kwestii tej zabytkowej budowli.
Brawa za pomysł.

Pomysłowo.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: obserwatorium astronomiczne STRZAŁ W 10 !

A co potem? Podatki w górę, bo będziemy mieli kolejną przynoszącą straty inwestycję. Jeżeli tak prezydent mocno pragnie wybudować obserwatorium, to niech kupi sobie tą działkę i buduje. Ale za swoje a nie z miejskiej kasy.

czy swiatlo miejskie nie bedzie przeszkadzalo prawidlowej obserwcji gwiazd?

Sam nie wiem co o tym myśleć, bo obserwatorium fajna sprawa, ale następna rzecz która sama się nie utrzyma. Będzie pompowanie kasy jak w baseny... Jednak z drugiej strony, bez sensu by dalej ta wieża stała i nic z nią się nie działo

Jeżeli już to można by było zrobić jakiś punkt widokowy ogólnie dostępny ale bez żadnej obsługi czy kadry kierowniczej. Wrzucasz 2zł do maszyny i bramka wpuszcza jedną osobą. Tak to widzę.

'A co potem? Podatki w górę...' A na co Twoim zdaniem powinna zostać wydana miejska kasa? (z góry pomijając ilość dziur na drogach naszego miasta).
czy swiatlo miejskie nie bedzie przeszkadzalo prawidlowej obserwcji gwiazd?
Re: Otóż nie ,zakładam że skonstruowany zostałby przezroczysty dach z odpowiedniej jakości szkła .

Pomysłowo.

.... a komu szkodzi połączyć obserwację gwiazd z obserwacją najbliższej okolicy ?

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

...... a jakby tak jeszcze jakiś KEBAB, to byłoby fantastycznie :-))))))))))))))))

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

ja bym tam zrobil basen

kebab i pizza :)

Kolejne wpakowanie pieniedzy w cos co nie przynosi zyskow a jedynie generuje koszty...

W Lomzy ludzie porywaja sie na rzeczy ktore nie beda mialy zadnych profitow.

basen przynosi straty
Nie mozna byloby wybudowac mniejszego, skromniejszego lub powiekszyc/ulepszyc stary?

bulwary
Port, na co dla kogo?
Silownia na powietrzu, nie widzialem zywego ducha

-pomysl na wybudowanie biurowca na Sikorskiego
Dla kogo? Po co?
Z samych uslug nie wyzyjemy

Nie narzekm ze jak nie robia to zle, jak robia to tez zle. Mam tylko wrazenie ze nasze miasto "porywa sie z motyka na ksiezyc"

Pozdrawiam

Co do basenu to spora ilość obywateli korzysta z jego usług i na pewno funkcjonalność tego obiektu nie prowadzi do bankructwa.
Wracając do tematu ,to powiem tak ,JEŚLI LUDZIE NIE BĘDĄ TOLEROWAĆ ZMIAN NIECH ODUCZĄ SIĘ NARZEKANIA JAKIE TO 'MIASTO SMUTNE I PUSTE'.

Pomysłowo.

Dobromil,

Spora ilość obywateli to ile? powiedz w przybliżeniu, nie oczekuje dokładnych wyników.

Teraz pytanie, czy jeżeli zebrać osoby z tych dwóch basenów, czy nie zmieściliby się na jednym w dobrych warunkach(chodzi mi o przepustowość)??

Masz racje, że ludzie narzekają..ale ja napisałem, że nie jestem z tych co wszystko krytykują.

Tylko jeżeli ładuję się coś w kase, to robi się to z głową, a nie wydać bo wydać.

Co powiesz na temat bulwarów i planów biurowca na Sikorskiego??

btw..jestem przeciwnikiem Galerii Venedy..ale nie chodzi mi samą galerie, a jej lokalizację, zamiast wyrzucić ją na obrzeża miasta i poszerzac tym samym miasto, to ulokowali ją w środku, gdzie i tak jest już gęsto.

Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org