Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
narkotyki |
Dlaczego w Polsce tak bardzo wzrasta przestępczość, dlaczego młodzi ludzie umierają z powodu narkotyków ? Może powinniśmy zrewidować nasze prawo? cyt: - Sześć osób, w tym pięciu cudzoziemców, rozstrzelano tej nocy w indonezyjskich więzieniach - poinformował rzecznik prokuratora generalnego Indonezji. Egzekucji dokonano mimo apeli o ich ułaskawienie. Prezydent Indonezji Joko Widodo odrzucił w grudniu ub. r. apele o ich ułaskawienie. Odrzucił też skierowane do niego w ostatnie chwili prośby prezydent Brazylii i rządu Holandii o darowanie życia ich obywatelom. Widodo podkreślił, że nie okaże litości wobec przestępców narkotykowych ponieważ \"zrujnowali oni życie tylu ludziom\". Indonezja posiada najostrzejsze na świecie przepisy antynarkotykowe. Posiadanie i przemyt narkotyków zagrożone są karą śmierci. ![]() Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: narkotyki |
Nawet ten żonaty z Marychą? Jak ją przemyca w bagażniku?
|
|
i dobrze ich kraj ich prawo ci co mieli narkotyki napewno je znali
|
|
Ludzie przez całą swoją historię się odurzali i będą to dalej robić. Im więcej się o tym mówi i im większe są kary, tym coraz większa liczba ludzi chce spróbować \"zakazanego owocu\".
|
|
jesteś za kara śmierci z narkotyki ? Człowieku, lecz się :). Niech ćpają, jaki masz z tym problem :). Narkotyki robią z ludzi meneli, jak wciągną i niech robią z sb frajerów. ---------------------------------------------
|
|
Kara śmierci (jako najostrzejszy wyrok) jest przesadą, ale niewątpliwie prawo powinno być w tej kwestii bardziej restrykcyjne. Większym problemem jest udowodnienie winy, ew. skazanie niewinnego, ale gdy nie ma wątpliwości co do winy, moim zdaniem powinni karać bez litości (patrz słowa Prezydenta Indonezji)
|
|
re Rondo Załóżmy, że zalazłeś sąsiadowi za skórę a ten w rewanżu podkłada ci narkotyki i dzwoni na policję. Ciebie skazują na karę śmierci. Co ty na to?
|
|
Napisałem: kara śmierci to przesada, wspomniałem również, że większym problemem jest udowodnienie winy aby nie skazać kogoś niewinnego. Czy podłożenie narkotyków i \"udupienie\" w ten sposób nielubianej osoby jest tak proste? Można zrobić to ot tak, bez wysiłku? Nie sądzę, gdyby tak było, byłaby to baaardzo powszechna praktyka...
|
|
Dokladnie tak \"nie dotyczy\". Każdy ma swoje zycie i niech wybiera jesli cpa i jest wtedy szczesliwym to jego sprawa i jego zycie.
|
|
Powinni zalegalizować Marihuane . I wogóle otworzyć takie sklepy jak w holandii. Tak żeby panstwo trzymało na tym łape . Co do amfetaminy i mefedronu oraz heroiny powinni zrobic wszystko aby ludzie tego nie brali bo to niszczy ludzkie zyciorysy. Co do zmiany prawa . Każdy kto handluje narkotykami z czasem idzie siedzieć do więzienia . Jeśli policja chce to złapie nie ma innej opcji. Ale nasza Policja nie którym swoim konfidentom pozwala handlowac w zamian za informacje i tak konfident policyjny handluje narkotykami ,sprzedaje naszym dzieciom trucizne a policja go chroni . W zamian za to on donosi na wszystkich innych znanych mu złodziei , handlarzy , dilerów itp . itd. Wszystkich poza swoimi choć czasem i swoich też dają . W taki sposób policja niby ma statystyki bo kogoś zamyka ale pozwala tym konfidentom handlowac narkotykami praktycznie bezkarnośc.- Tak więc o co tu chodzi. Wszyscy mieszkamy w łomzy lub obok łomzy i ja w wieku 35 lat mam rozeznanie kto kim jest . I co mozna myslec o kimś kto np od kilku , kilkunastu lat handluje narkotykami wiadomo że jest konfidentem . Albo o kimś kogo łapią i puszczają . Bluzy JP , Ciemna Strefa . Bonus RPK smiac się z tego chce. Ja pracuje normalnie i nigdy nikogo nie sprzedałem a Ci idioci są wrecz śmieszni . Prawo trzeba egzekwowac nie zmieniać na cięższe wystarczy zamykac wszyskich którzy są złapani i nie pozwalać handlować konfidentom to wtedy ograniczy sie w znacznym stopniu ten cały handel . a najlepiej zrobić Holandie i wszystko ! Brat dla Brata, Bratem a nie Katem !!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |