poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ogrzewanie gazem

Jeszcze grzyby w lesie rosną a ja już otrzymałem rachunek za ogrzewanie domu ok, 140m2 - 1 400 / 2 misiące tj za poździernik i listopad - czy to normalne ? jaki będzie za dwa kolejne ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ogrzewanie gazem

700 zł na miesiąc to raczej normalna cena. Gorzej mają pompiarze z PV na nowych zasadach. Ja spaliłem około 1T pelletu, cenowo wyjdzie podobnie

Eh... a jak zapłaciłem niecałe 600zl za 2 miesiące przy pompie ciepła bez FV. I niech każdy grzeje czym chce i nikt nie udaje najmądrzejszego, że to takie dobre a to złe, a nie ma pojęcia o czym mówi.

... piszę o tym , że mnie przeraża co będzie w styczeń - luty?Te minione miesiące były nadzwyczaj ciepłe

Dokładnie przeliczyłem i wyszło że przez dwa miesiące spaliłem 615kg za 1100/T czyli 676,5zł, metraż ponad 200m. Zobaczymy co pompiarze powiedzą jak przyjdą mrozy. Nie zapomnij zameldować ile pożarło prądu.

Ja mam co miesiąc rozliczenie i za listopad miałem rachunek 760 zł. Piec sterowany czujką pogodową na wewnętrznym termostacie były wahania temperatur. Jak do jebią dobre mrozy to 1500 zł pęknie jak ***.

TURBO

Pellet za jedyne 1100 za tonę..?, to chyba z odpadów meblowych bo i takie się zdarzały na rynku, np. w OBI. Ogrzewanie zaś POmpą ciepła ma tylko wówczas sens, kiedy budynek spełnia wysokie standardy energetyczne i instalacja CO jest wykonana w POdłogach. Na razie jest to nieco drożej niż np. pelletem, ale jak komuś zależy wyłącznie na kosztach niech pali drzewem, albo węglem...

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Kupiłem pellet jak było jeszcze ciepło, podobno był przywieziony z ukrainy dlatego cena niższa ale jak spojrzę na stronkę to ceny niewiele drgnęły

https://pellet4future.com/

Zatem ja kupiłem za wcześnie bo jeszcze w marcu (sąsiadowi się skończył, a chcieliśmy jedną dostawę dla nas obu) i zapłaciłem 1566 za 72 worki, czyli 1080 kg. Pellet sprawdzony, dobrej jakości, a mało go zużywam bo podkładam drzewo z własnego urobku (mam jeszcze zapas sprzed 2 lat).

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Jeśli kogoś utrzymanie domu przeraża to czas sprzedać . A jeszcze podatki w PL od nieruchomości są znikome

Max

Jakoś dotąd nie przerażało, może czas zmienić rząd i wyjść z UE.
Mamy węgla na tysiąc lat i nie możemy z nim nic zrobić.
Ruski gaz jakby szedł do nas przez Niemcy byłby ekologiczny.
Każdy inny jest be, a opodatkowani jesteśmy bardzie niż chłop pańszczyźniany.
Sprzedać dom i co w bloku za darmo ogrzewanie dają?

Na tej stronie znajdziecie bardzo interesujący artykuł na temat zakupu pompy ciepła bez montażu. Wiele osób z pewnością nie wie czym jest pompa ciepła i jak ona działa?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org